Skocz do zawartości

Katalogi, precle itd. co wiecej?Jak linkować?

Maciek21P

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Temat jakich nie mało było, ale chciałbym może dla uściślenia tego co wiemy i tego czym się ktoś mam nadzieję tutaj pochwali.

Mianowicie, linkujemy sobie do strony www.mojastrona.pl z katalogów, precli itd. I teraz pytanie w jaki sposób i czy warto podlikowywać wpisy w katalogach, preclach i jeśli tak to czy warto np. SWLami, czy lepiej blastem, a może ktoś ma coś jeszcze lepszego.

Mam także pytanie, czy taki podlinkowany wpis wpływa na moc wpisu w katalogu czyli moc przekazywaną stronie głównej, czy tylko pomaga indeksacji wpisów? Czy linkować lepiej na anchor wpisu czy na jakąś frazę podobną, ogólną?

Dzięki z góry za pomoc!

Pozdrawiam

dla uściślenia tego co wiemy

My do tej pory nie wiedzieliśmy ....

Dla uściślenia staramy się unikać precli i katalogów :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Dla uściślenia staramy się unikać precli i katalogów :)

Unikamy także złotych (a raczej fałszywych) rad na tym forum od "znawców", którzy piszą o unikaniu precli jednocześnie szukających na tym forum partnerów do stworzenia grupy precli

:)

Podlinkowanie wpisów w katalogach powinno wyglądać w taki sposób:

1. Linkujesz na taki anchor jakim linkujesz w katalogu oraz goły url wpisu

2. Nie 1000 linków skąd się da, lecz kilka[naście] linków na wpis.

Zaindeksujesz to sprawnie i wpis nabierze "mocy".

do stworzenia grupy precli

Prawie byś mnie "miał" gdyby nie .... :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

precel preclowi nie równy

No właśnie, potem niektórzy sie dziwią, że maja sraczkę ...

Koledzy autor zadął konkretne pytanie nie sprowadzajcie dyskusji do poziomu problemów ze stolcem.

Do autora tematu:

Po obecnych zmianach korzystanie z katalogów i precli nie jest aż tak oczywiste jak było rok temu. Teraz trzeba lub pisać do tych co oferują multikody i zadać im proste pytanie " Jesli mówisz że linki z twojej grupy katalogów( precli) przynoszą pozytywny efekt proszę napisać jak mam prawidłowo podlinkować swoją strone".

Bo wiele pisze "moje precle (katalogi) dają znakomity efekt tylko trzeba umieć z nich korzystać", wiec jak sprzedajesz kody to bądź łaskaw i powiedz.

Lub możesz sam robić testy i wypracować optymalny sposób. Gotowego rozwiązania nie podam między innymi dla tego że przestane działać.

Ale na pewno każdy link można zagospodarować nawet z "oflagowanej" grupy.

Max a czy jest sens, że ten a nie inny katalog przynosi "znakomity efekt" ?

Wychodzę z założenia, że ja umożliwiam dodanie wpisu w moim katalogu i każdy sam potrafi ocenić czy jest warto dodać wpis czy też nie oraz jakie jest prawdopodobieństwo przyniesienia wymiernego efektu.

"Ja daję Tobie cegły ale to Ty decydujesz czy zrobisz z tego murek, oborę czy też rezydencję"

Potrzebujesz linków? Pisz!

" Jesli mówisz że linki z twojej grupy katalogów( precli) przynoszą pozytywny efekt proszę napisać jak mam prawidłowo podlinkować swoją strone".

Może od raz napisać jak pozycjonować daną stronę lub od razu zrobić audyt i strategię. :)

Kto dodaje do publicznych grup precli i katalogów, powinien być świadom tego i posiadać wiedzę, jak wpłynąć na wyszukiwarkę aby szybko wpis został zaindeksowany.

Druga sprawa, to weryfikacja grup pod względem przydatności. Tę umiejętność też trzeba posiadać.

Teraz jest mało lub nie ma wcale grup publicznych do, których warto dodać wpis bez ryzyka.

Proponuję przenieść temat do działu dla początkujących. Tam jest jego miejsce.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Szlaf nie oczywiście, tylko to tak na prawdę leże w interesie ich będzie mnie disallow. Nu i można zweryfikować kto tylko papla a kto ma pomysł na linkowanie z swoich katalogów. Jeden zadowolony klient zazwyczaj generuje 10 nowych z czasem, w SEO ta liczba mniejsza ale i tak większa jak 1

Siciliano i tak i nie, czemu napisałem wyżej.

Proponuję przenieść temat do działu dla początkujących.
\

już tam jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności