Skocz do zawartości

Linki Trust rank - o co chodzi?

kacper3355

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie.

Więc jak mierzyć TR? Skąd wiedzieć, że jeden link jest TR a inny nie.

Jeśli Trast Rank to tyle co:

To takie nieprzypadkowe rozwinięcie skrótu TR

to śmiech na sali.

Wystarczyło, żeby ktoś z Google użył sformowania "zaufanie do witryny" a my już mamy pseudo wskaźniki nie wiadomo czego.

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Więc jak mierzyć TR? Skąd wiedzieć, że jeden link jest TR a inny nie.

Zadajesz pytania na poziomie początkującym a sprzedajesz blasty.

Czyli potrafisz obsługiwać automaty ale Twoja wiedza za nimi nie nadąża. W takim układzie można przyjąć, że robisz krzywdę sobie i innym.

Mam dla Ciebie radę za free, wróć do pisania Seo tekstów. Mniejsza szkodliwość społeczna.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja wyznaję zasadę że TR jest mocno powiazany ze wskaźnikiem PR. Generalnie PR+2 to nadal jest lepiej niż PR 0 mimo że PR ponoć do niczego nie służy. Wprawdzie nie służy do określania mocy strony, ale pokazuje jaką moc link otrzyma - chyba że i to jest nieaktualne.

Znam specjalistów którzy traktują tę sprawę dosadnie - im wiekszy PR tym lepiej, i tego trzeba się trzymać. A kto w Boga Trust rankowego chce wierzyć, niech wierzy,

Nie cierpię spamerów!

sprzedajesz blasty

A widziałeś na co idą blasty? Jeszcze nie robiłem blastów na docelowe. Sprawdź najpierw co pisze w mojej ofercie.

Seo tekst: a widzisz różnicę linku z webminiacza z PR 0, a katalogu onetu?

Właśnie widzę różnice w PR, wynosi 6. A jaka jest różnica w TR? Pewnie ktoś powie duża heh

A jaki jest PR podstrony na której będzie umieszczony Twój komentarz? Czy jak założę bloga na wordpress.com (w subdomenie), to mój blog będzie miał większy PR, bo wordpress.com ma PR 7 czy 9? Trust Rank jest wyznacznikiem tylko i wyłącznie umownym, bo nikt nie może go podać i zmierzyć linijką czy zielonym paseczkiem we wtyczce do przeglądarki. Można to nazwać jakkolwiek inaczej, ale taka nazwa się utarła. Trust Rank można określić przy pomocy głowy wspomagając się narzędziami.

To zadam inne pytanie, lepszy profilu na ted.com/innej popularnej stronie, gdzie nie wchodzą z automatu popularne dodawarki, tworzonej dla ludzi czy link z katalogu o takim samym PR?

a dlaczego uwazasz ze tr nie jest powiazany z pr?

he he wszystko jest powiazane.

Podstrona z np. gazeta.pl ma PR0 ale warto tam mieć linka gdyż TR serwisu jest wysoki.

Może też być odwrotnie np. sztucznie nabity PR i zero TR.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Istnienie parametru Trust Rank, Google potwierdziło już jakiś czas temu chociaż dalej go nie udostępnia. Jak go obliczyć ? https://www.vldb.org/conf/2004/RS15P3.PDF Oczywiście nikt nie liczy na piechotę tego parametru, a korzysta z gotowych rozwiązań, które oferuje np. majestic. Nie są to co prawda dokładnie takie same wartości jakie posiada Google o domenie i stronie(podstronie) bo tych danych jak juz wspomnialem nie udostepnia, jednak pozwala to na dużą szybszą ocenę wartości strony na jakiej zostawiasz link, niż gdybyś wszystko sam liczyl na piechotę. To jaka jest skala tego parametru zależy od narzędzia oferującego takie dane. Nie ważne z jakiego narzędzia skorzystasz, ważne abyś porównując strony krzystał z tego samego narzędzia. Ja korzystam z majestic bo mi najbardziej odpowieada choć chodzą słuchy, że bardziej wiarygodny jest mozrank gdyż tworzą go byli pracownicy Googla. Tu masz jak te dwa narzędzia oceniają wartość strony onet.pl

https://pl.majesticseo.com/reports/site-explorer/summary/onet.pl?oq=onet.pl&IndexDataSource=F

oraz

https://www.opensiteexplorer.org/links.html?no_redirect=1&page=1&site=www.onet.pl%2F

oraz dla facebooka

https://pl.majesticseo.com/reports/site-explorer/summary/facebook.com?IndexDataSource=F

oraz

https://www.opensiteexplorer.org/links.html?site=facebook.com

są to oczywiście tylko narzędzia mające pomóc tobie w analizie strony ale to ty podejmujesz ostateczną decyzję o tym czy strona jest warta uwagi aby zamieścic na niej linka czy nie jest. Ja ostatnio pomijam katalogi i precle seo w linkowaniu strony docelowej nawet jak mają wysoki TR,a to ze względu na ilość linków wychodzących z nich i wysokie ryzyko filtra dzięki nim. Sam katalog, po zafiltrowaniu twojej domeny dzięki niemu, dalej może się znajdować na wysokich pozycjach w google i ta szukajka dalej może mu ufać (mieć wysoki TR). Nie znaczy to jednak że ma zaufać twojej stronie dzięki niemu :) Zaufanie do wysokiej jakości katalogu stron jako witryny przydatnej internautom nie jest tożsame z przydatnością Twojego linka na nim zamieszczonego. Kiedyś tak może i było, jednak teraz nie jest i to że strona ma wysoki TR nie znaczy jeszcze, że jest ok. Ostateczna ocena takiej strony jak już wspomniałem należy do Ciebie. Możemy się kłócić o to czy TR istnieje, czy nie, czy jest przydatny czy nie. Mnie nie interesuje jego wartość akademicka, a praktyczna i do puki się sprawdza w ocenach stron i obronie przed pingwinem, do puty będę z niego korzystał.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ale ja nie neguje istnienie "autorytetu strony", jednak uważam że próby jego wyliczenia pod nazwą "Trust Rank" to pomyłka.

dokładnie takie same wartości

To nie są nawet przybliżone wartości.

Myślę że Karolina ma niezły ubaw czytając te wasze dywagacje o TR. Google rzuciło kość z mitycznym napisem TR, Zwierzaki, Disalow Tools i kiedy większość na to się rzucili nikt nie zauważa o co tak na prawdę im chodziło. Sztuczka stara jak świat. Na pewno G ma algo określające 'wartość" strony, na pewno to nie jest PR i niema z zielonym paskiem nic wspólnego,

wykazywanie TR ( jakieś liczniki z poza stajni G) jako jakieś algo z zupełnie lewych firm i produktów to jest co najmniej dziwnie.

Prawdą natomiast jest taka że każdy ma swoja miarkę tego TR w zależności o wiedzy, doświadczenia i ogólnej "szybkości" myślenia a jaką miarkę ma G nikt nigdy się nie dowie.

Bo to co piszecie to tak samo jak zrobić taki TR dla oceny kobiet : skalda się na to wzrost, waga, rozmiar i td. Całkowicie bez sensu bo Angelina J ( tak jak przykład Facebooka bardzo wiarygodny) na pewno u większości dostane TR10 tylko gorzej z oceną zwykłej kelnerki z okolicznego pubu, każdy da jej swój TR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności