Skocz do zawartości

Submitter

walkoś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu piszę sobie uniwersalny submitter, w którym definiuję sobie rodzaj katalogu - np. CNCat - wszystkie pola typu POST, etc i potem mogę dodać sobie dowolną liczbę katalogów (a właściwie adresów podstron z dodawaniem linków - np ~add.php w CNCat. Za pomocą tak utworzonej bazy program dodaje wcześniej zdefiniowane strony do tych katalogów.

Wielu z Was ma listy katalogów, do których dodają swoje strony - tu pojawia się moja prośba - jeżeli możecie podsyłać mi takie listy (adres strony dodania linku plus lista argumentów przekazywanych do zapisu lub roodzaj katalogu (nazwa) z listą argumentów i lista urli katalogów) byłbym bardzo wdzięczny.

Po zakończeniu prac opublikuję (nieodpłatnie oczywiście) program dla Forumowiczów więc myślę, że jest to w Naszym wspólnym interesie.

Osoby zainteresowane pomocą proszę o PM.

Też całkiem niedawno myślałem o napisaniu czegoś podobnego. Problemy, które zauważyłem są następujące:

1. Wybór kategorii - w każdym katalogu struktura jest inna;

2. Czasem konieczność przepisania tekstu z obrazka;

3. Wielostopniowy proces zgłaszania - np. w qlWebie musisz najpierw podać email i adres strony (czasem tylko adres), później pobierane są dane z META strony, które możesz modyfikować (przydałaby się i taka możliwość :() i dopiero wtedy zatwierdzasz wpis ostatecznie.

Generalnie świetny pomysł, tylko zastanawiam się, jak na to zareagują właściciele katalogów. Możnaby dodawać tylko do katalogów, w których za zgodą właściciela została utworzona specjalna kategoria "Linki zgłoszone automatycznie" - taki trochę śmietnik, ale tez content :)

Ja swojego testuje już od bardzo bardzo dawna aktualnie obsługuje dodawanie Cncata PHP link directory oraz Qlweba jeszcze z otwarty Mini sie nie bawiłem. Moja baza to XXX katalogów oraz unikalnych 129166 kategorii. Cóż ja już kończę został mi jeszcze spis https://www.dodawarka.info ale w sumie uważam iż się nie opłacało szybciej dodał bym te strony ręcznie :blush: Dodaje strony do 98% katalogów w moim spisie reszty po prostu nie chce mi się bawić ze sprawdzaniem . Zawsze starałem się pisać swojego crawlera ta by był niezauważalny iż to robi maszyna. Mogę np wpisać jakieś anchor oraz słowa których chce unikać od razu mi wyszuka dane działy wlasnie kończę dodawać ostatnie strony :jezyk1:. Reasumując pisanie dodawarka to kupa roboty i na pewno niedługo dojdziesz do wniosku iz lepiej puścić spam taki same efekt. W moim przykładnie napisałem takze classe indyfikacji po odpowiednich zmiennych jaki to katalog kodowanie rel PR gogole etc. W sumie było dużo roboty a jeszcze spis musze dokończyć gdyż trochę zaniedbany.

Generalnie ja to piszę w Delphi nie w php więc część problemów mi odpada, choc niektóre jak mnogość kategorii w różnych katalogach pozostają ale bardziej z powodu braku czasu (na razie) na skodzenie funkcji, która mi wyciągnie interesujące mnie kategorie z pola select.

Na razie na tych katalogach co mam w bazie działa bez problemu, ale jest tego jakaś setka z górką.

Zdaję sobie sprawę, że wszystkich katalogów nie obejmę, ale uważam, że stałych linkó nigdy nie za wiele więc moim zdaniem skórka warta jest wyprawki tym barziej, że mimo, że pozycjonowaniem zajmuję się od bardzo dawna nie udało mi się znaleźć nigdzie żadnego darmowego submittera co dodaje do więcej niż 50 katalogów.

A nie lubie za nic płacić - wolę zrobić sam.

A progza który dodaje do xxxx katalogów z możliwością dodania własnych (luz skonfigurowania tak by dodawał nie tylko do katalogów myślę, że każdy by z chęcią

Generalnie ja to piszę w Delphi nie w php więc część problemów mi odpada, choc niektóre jak mnogość kategorii w różnych katalogach pozostają ale bardziej z powodu braku czasu (na razie) na skodzenie funkcji, która mi wyciągnie interesujące mnie kategorie z pola select.

W qlWebie nie ma select - trzeba wejść do danej kategorii i tam dodawać :D Więc jest pewien problem ze ściągnięciem struktuwy - trzeba parsować stronę, a przecież szablony są różne.

W qlWebie nie ma select - trzeba wejść do danej kategorii i tam dodawać [...]

Bułka z masłem da to się rozwiązać równie dobrze teraz mógłbym nawet gogole sitmapa zrobić dla każdego katalug :D

re:walkoś

Cóż kiedyś pisałem w Delphi ale jak dla mnie za bardzo ograniczony język porzucony można rzecz przez Borlanda może wersja .NET coś tutaj zmienia ja bym ci jak sie uparłes na okienka polecił C# miło przyjaźnie obiektowo wyrażenia regularne obsługa baz danych. Jak byś miał jakieś problemy to służę pomocą. W moim przypadkud do porównania sam parser katalogów to 1000 lini kodu bez comment etc dodawarka to połowa tego duzo pisania dużo zarwanych nocy :)

W qlWebie nie ma select - trzeba wejść do danej kategorii i tam dodawać :D Więc jest pewien problem ze ściągnięciem struktuwy - trzeba parsować stronę, a przecież szablony są różne.

Ja zrobiłem w php dodawarke do qlwebów (jest ich najwiecej wiec sie opłaca) Wystarczy dwustopniowy parser (kategoria głowna i podkategoria). I cały proces dodania strony zamyka sie w 2 kliknieciach - jezeli istnieje juz odpowiednia podkategoria.

Nie jest to robot, ktory spamuje katalogi, jest to tylko narzedzie, ktore skraca mi czas dodania strony (osobiscie musze kliknąć podczas dodawania). Oczywiście widze przy tym strone i strukture katalogów. Jezeli zabezpieczony jest obrazkiem to musze wtedy poklikac troche wiecej :) Przy okazji widze PR danego qlweba, polski/zagraniczny, zabezpieczony/niezabezpieczony obrazkiem.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności