Skocz do zawartości

Update algorytmu - Koliber ?

saczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A u mnie coraz dłuższy ... :D

Stąd zapewne ostatnie wzrosty dla dobrze zoptymalizowanych stron z bogatym, dobrze opracowanym tekstem.

Większy wpływ na to ma zupełnie co innego - obniżanie mocy / wypadanie gównianych zaplecz.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Większy wpływ na to ma zupełnie co innego - obniżanie mocy / wypadanie gównianych zaplecz.

W obrębie tej samej witryny? Nie sądzę.

Poza tym, czy nie byłoby bardziej logiczne uznać, że to o czym piszesz mogłoby mieć raczej wpływ na spadki?

Latent Semantic Engineering

U mnie 15% wzrosty w ostatnim miesiącu :)

To forum na temat pozycjonowania stron czy osiągów seksualnych? Kolejny temat o tym komu opada a komu rośnie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja widzę codziennie ale z 2-3 dniowym opuźnienim

Należy pamiętać, iż te dane są dość okrojone, a tak właściwie to nie rozumiem twojego zdania skąd masz punkt wyjścia do opóźnienia :)

Stąd zapewne ostatnie wzrosty dla dobrze zoptymalizowanych stron z bogatym, dobrze opracowanym tekstem.

@LSE wie co mówi też tak myślę :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Poza tym, czy nie byłoby bardziej logiczne uznać, że to o czym piszesz mogłoby mieć raczej wpływ na spadki?

To o czym piszę jest dowodem na to, że dalej w algorytmie podstawową wartością jest ilość i jakość linków i to one decydują o pozycjach (oczywiście mam na myśli pozycje dla fraz witryn z adekwatną treścią) . Moim zdaniem koliberek spowoduje zwiększenie ilości wyświetlanych podstron danej witryny w serpach i w TOP 20 możliwym będzie zobaczanie kilku/kilkunastu wyników z jednego serwisu (oczywiście najlepiej linkowanego) .

Logika mówi, że jak jedni spadli to inni awansowali - przyroda nie lubi pustki :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dalej w algorytmie podstawową wartością jest ilość i jakość linków i to one decydują o pozycjach

Oczywiście, z tym nikt o zdrowych zmysłach nie będzie dyskutował.

oczywiście mam na myśli pozycje dla fraz witryn z adekwatną treścią

...która jest w algorytmie drugą, równie podstawową wartością, o czym z kolei ja staram się mówić, i na którą, poprzez sposób oceny tej treści w procesie wyszukiwania, może mieć właśnie wpływ koliber.

Moim zdaniem koliberek spowoduje zwiększenie ilości wyświetlanych podstron danej witryny w serpach i w TOP 20 możliwym będzie zobaczanie kilku/kilkunastu wyników z jednego serwisu

Hmm, a skąd tak daleko idące wnioski?

Logika mówi, że jak jedni spadli to inni awansowali

Wiedziałem, że padnie ten argument. ;)

Hmm, a skąd tak daleko idące wnioski?

Z obserwacji serpów i logiki, takie gó**o się zwykle robi jak próbuje się za człowieka "myśleć robotem" ;)

Biorąc pod uwagę powyższe, myślę, że w serpach będzie coraz większy bajzel i nastąpi znowu zwiększenie trendu wzrostowego zadawania szczegółowych zapytań tak przyhamowane ostatnio podpowiedziami ...

Czyli taki bardziej wernyhoryzm stosowany :D

Ja myślę, że nie. Google zna ten problem (choć fakt, że lubią go z update'u na apdate powielać), a jego rozwiązanie jest dość proste, choćby przez wewnętrzny ranking treści właśnie (wybór najbardziej pasującej do zapytania spośród tych, które pochodzą z jednego serwisu).

Wyniki wyszukiwania osiągają szczyty swojej jakości, dzisiaj szukałem dużego sklepu odzieżowego na pomorzu, więc wpisuje:

"największy sklep z odzieżą pomorze", oto wyniki:

1. sklep wędkarski

2. otwarty nowy sklep media markt

3. artykuły wojskowe

4. Największy kontenerowiec świata wpłynął do Gdańska

5. ludzie biznesu pomorza

6. sklep rowerowy

7. sklep rowerowy

Wcześniej to chociaż można było znaleźć cokolwiek... a tu nawet jednego wyniki nie ma odpowiadającemu zapytaniu. Brawo Google!!

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Jak już to jestem Wernyhora "optymistyczny" (cały czas żyje nadzieją, że to musi pierd***ć i wrócimy z pozytkiem dla nas spowrotem na drzewa :D)

Co do problemu trafności wyników to nigdy nie bedzie on rozwiazany bo maszyna nie przewidzi nigdy słynnego "co autor miał na myśli" ;) poza tym w przypadku poszukiwań jak i jakichkolwiek rankingów w grę wchodzi subiektywność ...

oto wyniki:

Ot i cała ich semantyka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności