Skocz do zawartości

Update algorytmu - Koliber ?

saczek

Rekomendowane odpowiedzi

"największy sklep z odzieżą pomorze"

To dla człowieka dziwne pytanie a co dopiero dla google :) jak zmierzyć największość i poznać że to jest największy sklep po ilości produktów czy rozmiarze budynku :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Poza tym, czy nie byłoby bardziej logiczne uznać, że to o czym piszesz mogłoby mieć raczej wpływ na spadki?

To o czym piszę jest dowodem na to, że dalej w algorytmie podstawową wartością jest ilość i jakość linków i to one decydują o pozycjach (oczywiście mam na myśli pozycje dla fraz witryn z adekwatną treścią) . Moim zdaniem koliberek spowoduje zwiększenie ilości wyświetlanych podstron danej witryny w serpach i w TOP 20 możliwym będzie zobaczanie kilku/kilkunastu wyników z jednego serwisu (oczywiście najlepiej linkowanego) .

Logika mówi, że jak jedni spadli to inni awansowali - przyroda nie lubi pustki :D

Jeśli się to sprawdzi\, to będę bardzo happy - dużo Kontentu :P = jeszcze więcej wejść :)

To jest moja mała stopka ;)

Jeśli się to sprawdzi\, to będę bardzo happy - dużo Kontentu :P = jeszcze więcej wejść :)

Tak już jest od czasów Caffeine. Koliber dodatkowo kilkukrotnie przemieli te same dane - odpytując indeks samodzielnie wygenerowanymi alternatywami zapytań.

Zupełnie bez znaczenia jest tutaj trafność takiego mechanizmu, tak to obecnie działa i kropka. Zasadniczą sprawą jest natomiast, jak go wykorzystać dla swoich korzyści. Zauważmy, że zajmując się seo stoimy w rozkroku pomiędzy trafnością wyników organicznych, a możliwością ich zakłócenia. Jednak bez znaczenia w takim układzie jest jakość organików. Ważna jest ta druga część, a właściwie najefektywniejszy na nią sposób.

Latent Semantic Engineering

jak go wykorzystać dla swoich korzyści.

Bardzo łatwo - budując "treści i serwisy około tematyczne" :D (rynek się przeczyści, ceny pójdą w górę i będzie dalej sterowanie serpami jak było) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

U mnie 15% wzrosty w ostatnim miesiącu :)

To forum na temat pozycjonowania stron czy osiągów seksualnych? Kolejny temat o tym komu opada a komu rośnie ;)

To po co się tak podniecasz ?

Wrzucam swoje wnioski do tematu, nic wielkiego, ale zawsze musi jakiś hejt nabijający posty wyskoczyć.

Czas na testy.

Powiedz nam. Gdzie są wnioski w tym zdaniu?

U mnie 15% wzrosty w ostatnim miesiącu :)

Winioskiem jest to że jego frazy zaczeły pokazywać się wynikach pod frazami pokrewnymi w które nie celował.

A gdzie są fakty w twoim zadaniu ?

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Koliberek nie ma nic wspólnego z szybkością indeksacji wbrew temu co na tym blogu napisano ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Może "nic" to przesadziłeś, szybkość indeksacji i aktualizacji danych to podstawa w nowym algorytmie. Przecież Google chce mieć najlepsze wyniki a jakość w pewnym sensie wiąże się z szybkością, nie tylko indeksacji ale także wielu innych czynników jak np. dostosowanie wyników do wyszukiwania semantycznego

Faktem jest że na niektóre frazy całe top10 to wyniki jednej domeny albo nawet i więcej.

no a jak to ma się do tego, że nie tak dawno "poradzili sobie" rzekomo z tym "błędem" i takiej sytuacji RZEKOMO miało już nie być?;)

traktują swoich użytkowników jak przygłupów, którzy nawet po wejściu na daną witrynę nic nie potrafią zrobić i trzeba im cały top zawalić jej wynikami nie pozostawiając żadnej możliwości wyboru. Ale po co im ten wybór skoro są debilami... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności