Skocz do zawartości

Zarobki dzienne ok 100 zł.

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

100 zł dziennie to nie kosmos. Może tego dokonac pojedyncza osoba. Barierą jest 400 zł dziennie. Nie znam nikogo (mimo dość szerokich znajomości w branży) kto by tyle na tym zarabiał Z SAMEGO ADSENSErobiąc stronkę jednoosobowo (nie zatrudniając ludzi).

To masz albo słabych znajomych,albo wąskie znajomości ;)

ps. możemy zostać znajomymi jak chcesz :P

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuję zamknąć temat, bo znów się zaczynają oczywiste oczywistości, dyskusja "kto ma dłuższego" i nabijanie postów. Autor tematu dostał odpowiedź i pewnie ją zrozumiał - da się z AdSense wyciągnąć nawet więcej niż 100 zł/dzień

Powiem tak coś od siebie jak ktoś napisał trzeba mieć ruch rzędu 5000, a nawet 10000 UU/dzień. Wszystko też zależy od reklam i tematyki.

Są na pewno ludzie, którzy taki ruch mają i pewnie wyciągają te 100/dzień. Nie jest to jakaś kwota nie do osiągnięcia, a stron takich z ruchem 10000 UU jest sporo w necie.

Na miesiąc wychodzi 3100 zł, odliczając podatek, opłaty za serwer i inne koszty to wyjdzie mniej. Jak dla mnie może to być dodatkowa opcja zarobku jeśli przy stronie się mało siedzi/robi, ale szału nie robi. Jednak mając taki ruch na pewno da się też z innych reklam, programów coś zarobić więc suma może być większa.

Generalnie zapytałbym się które strony zarabiają 100€/dzień obstawiam Demotywatory, Kwejk i inne takie z takim ruchem.

1000 zł/dzień to jest dopiero kwota, która robi wrażenie, ale to albo strona roniona przez ludzi albo strona hit internetu inaczej chyba samemu się nie da. Mówię o PL stronach.

A tak poważnie to chyba najlepszym sposobem jest mieć jakiś model biznesowy i zarabiać na sprzedaży towarów lub usług. Reklama jest dobra, ale trzeba ją mieć kto za nią będzie płacił, a więc większość tylko adsense, które dziś jest jutro może nie być więc nie nastawiałbym się na to adsense jako złota kura.

Nie każdy pewnie pamieta i wie :-) ale zarobki np. Branza rozrywkowa 15tys uni. Dziennie w latach 04-07 dało sie zarobic 50-110$ na dzien, to byly czasy. Mowie na swoim przykladzie. Potem byl bum i stawki marne. Jakos na przelomie 2008/2011 probowalem roznych tematyk i bez porownania. W 2011 całkiem zrezygnowalem z adsense. Mysle, ze dalo by sie uzyskac te 100pln na dzien na 1site, ale nie z samego adsens, banner reklamowy, artykuly sponsorowane, platne dzialy sms i reklamy adsense. Nie znam stawek za bardzo ale na pewno 1pln za klik to rzadkosc albo marzenia :'(

Generalnie zapytałbym się które strony zarabiają 100€/dzień obstawiam Demotywatory, Kwejk i inne takie z takim ruchem.

Chyba kilka zer zgubiłeś.

100 zł dziennie to nie kosmos. Może tego dokonac pojedyncza osoba. Barierą jest 400 zł dziennie. Nie znam nikogo (mimo dość szerokich znajomości w branży) kto by tyle na tym zarabiał Z SAMEGO ADSENSErobiąc stronkę jednoosobowo (nie zatrudniając ludzi).

wiele osob zarabia sporo na adsense. choc nie sa to juz czasy zlote ;) i stawki sa nizsze niz kiedys.

Na angielskich stronach wcale nie ma kosmicznej kasy, za konkurencje bedziecie mieli miliony Hindusów dla których 1$ to jak dla was 50$. Lepiej uderzać w niemieckojezyczne strony. Macie za userów Niemców, Austriaków i Szwajcarów, czyli najbogasze kraje na swiecie, a konkurencja mała. Mała tzn., że w Polsce jest większa moim zdaniem.

nie wiem co do niemcow, ale dobijaja mnie te mity jak to zarabia sie krocie na finansach czy ubezpieczeniach w uk/usa. mialem strone top3 na dosc ciezkie frazy i z adsense byly grosze. zdazalo sie ze wpadl klik za kilka funtow, ale to bylo raz na ruski rok.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Demotywatory podają, że mają

8 399 393 UU

1000 UU = ~1€

10000 = 10€

100000 = 100€

1000000 = 1000€

8000000 = 8000€

8000000/30 dni = 266666 UU/dzień

2666666 UU/dzień = 260€/dzień - tak chyba jest poprawnie i taki zarobek jest możliwy

Nie wiem czy faktyczne taki ruch mają bo musiałaby ich 1/4 polski oglądać w co wątpię.

Generalnie w kilka tysięcy euro dziennie jestem w stanie uwierzyć w końcu są w pewien sposób popularne, ale do czasu bo kiedyś na pewno przyjdzie coś co ich wykosi (może to będzie mój projekt, hehe).

Zresztą widzę na kwejku leci sam chłam i chyba dostrzegli to, że trzeba wycisnąć kasy ile się tylko da zanim kwejk wyleci z internetu.

To takie moje analizy chyba, że się gdzieś walnąłem to niech mnie ktoś poprawi, ale też astronomicznymi sumami nie chcę rzucać skoro pewnych danych nie mam, a tylko szacuję na wiedzy, którą posiadam, ale dla ruchu tego 1000-10000 UU.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności