Skocz do zawartości

Zarobki dzienne ok 100 zł.

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie będę zakładać nowego tematu a pod ten się podepnę jak mowa już o kwejku i demotach.

Ale pytanie mam odnośnie ich serwera/ serwerowni.

Jaka maszyna/ usługa serwera dedykowanego jest potrzebna aby obsłużyć taki ruch?

a mnie bardzo rozbawia Wasza dyskusja - jakie to smutne, że musicie liczyć i szacować czyjeś zarobki zamiast zająć się zwiększaniem swoich i dopiero na tej podstawie zobaczyć ile można zarobić

Zanim w coś wejdziesz otworzysz jakiś biznes liczysz, analizujesz czy to się opłaca. Jak masz wiedzę i widzisz liczby oceniasz czy to warte i wykonalne czy może lepiej zająć się czym innym.

Co do ruchu to powiem tak, w wywiadzie z dmitrem czy jak on się tam zwie, powiedział, że płaci 80000 zł ze serwery, marian od demotywatorów znów wypowiadał się, że jego serwery kosztują 20000 zł miesięcznie.

Polacy mają manię dowartościowywania się jak kupił auto za 10000 zł to mówi, że za 15000 zł, także nie wiem skąd ta różnica podobne staty, że kwejk tyle płaci ze serwery.

Zanim w coś wejdziesz otworzysz jakiś biznes liczysz, analizujesz czy to się opłaca. Jak masz wiedzę i widzisz liczby oceniasz czy to warte i wykonalne czy może lepiej zająć się czym innym.

Tylko że większość albo nie potrafi liczyć, albo woli wierzyć wróżkom....

Ja najlepiej tego doświadczyłem w biznesie grastronomicznym. Kiedyś takowy prowadziłem z powodzeniem. Restauracja, pub, sale konferencyjne. O zyskach nie będę pisał, ale to spore pieniążki. Ok,15 pracowników. Małżonka - spec od gastronomii no i ja, magik od kasy (tudzież barmaństwa się nauczyłem).

Przyszedł czas po paru latach, kiedy z małżonką poczuliśmy się bardzo zmęczeni (to praca 24 h/doba) i wobec podwyżki czynszu za dzierżawione lokale powiedzieliśmy sobie stop. Wyszliśmy z kasą która starczyłaby na jakieś 15 lat życia rentierskiego.

Po nas było kolejno 6-ciu dzierzawców (ten sam biznes). Wszyscy zbankrutowali zostając z olbrzymimi długami, jakby nie było sam czynsz to było jakieś 35tys/mc. No ok, żaden z nich nie był specem od gastronomii, brak doświadczenia. No ale przecież matematyki uczą w szkole. Przecież łatwo policzyć ilu gości trzeba, ile kaw, napoi, alkoholi, żarła trzeba sprzedać, zeby wyjść na swoje.

Generalnie więc oprócz użycia liczydła trzeba też sobie zadać podstawowe pytania: czy ja się na biznesie znam, czy mam coś wyjątkowoego do zaoferowania, czy mam odpowiednich ludzi, czy poradzę sobie z fiskusem. Bez tego nie ma co zaczynać, bo dookoła pełno rekinów, które zeżrą cię albo utopią bez mrugnięcia okiem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

a mnie bardzo rozbawia Wasza dyskusja - jakie to smutne, że musicie liczyć i szacować czyjeś zarobki zamiast zająć się zwiększaniem swoich i dopiero na tej podstawie zobaczyć ile można zarobić :)

+1 :-)

Nawiążę współpracę z agencjami SEO w zakresie linkowania na forach - szczegóły

a mnie bardzo rozbawia Wasza dyskusja - jakie to smutne, że musicie liczyć i szacować czyjeś zarobki zamiast zająć się zwiększaniem swoich i dopiero na tej podstawie zobaczyć ile można zarobić :)

A Ty zamiast zająć się zwiększeniem swoich przychodów bierzesz udział w tej samej dyskusji. Nie widzisz tutaj hipokryzji?

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Skandynawia. Też ciekawy kierunek. Czy łatwo ? NIE. Chyba, żeby wierzyć sprzedawcą z allegro.

W Polsce Finanse rządzą, ale wtedy o wiele więcej udaje się zarobić na wnioskach itp.

Kosztuje to dużo pracy i pieniędzy, aby móc zacząć zarabiać.

Z motoryzacja i CPC dość średnie doświadczenie mam - pod względem finansowym.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

A Ty zamiast zająć się zwiększeniem swoich przychodów bierzesz udział w tej samej dyskusji. Nie widzisz tutaj hipokryzji?

Czytaj ze zrozumieniem to co widzisz na ekranie :) ja w żadnym poście tego tematu nie wyliczałem ile kto zarabia a o tym mowa w moim poprzednim poście...ja na swoje zarobki nie mogę narzekać i stale rosną więc nie widzę tu nawet krzty hipokryzji :D

melepl no to powiedz ile tak np. jedna Twoja lepsza strona wyciąga na AdSensie i jaki masz ruch? Chyba to możesz zdradzić. Bo np. taki świeży studencina powie, że on nie narzeka, 150 zł /mc z adsensa, 250 ze stypendium i 400 stówy na balety i życie jest. Jednak to pieniądze nie dla nas.

Wiesz nie lubię pokazywać kto ma większego i nie będę wklejać tu screenów z konta AS (co swoją drogą jest niezgodne z regulaminem) ale zapewniam, że osiągnięcie 2-3k dziennie jest możliwe nawet z jednego serwisu bez zatrudniania ludzi, sztabu specjalistów i innych badziewi...

ps. osiągnięcie takiej rentowności to ok. 130-150k odwiedzin (dziennie) i 4 odsłony per user oraz 3 jednostki reklamowe AS - branża rozrywka.

W to MFA sam to nie wierzę ludzie tam trafiają przez przypadek i przez pomyłkę klikają no, ale niektórym się udaje, ale G. szybko może to ukrócić więc generalnie to zabawa z granatem ;) a Ty melepl jak trafiłeś z złoty środek to gratulacje dla Ciebie, ale 2 czy 3000 w PL internecie to nie jest taka prosta sprawa, chyba, że to znany serwis, Ty jak coś kojarzę to pewnie masz obrazkowego w EN wersji, ale w angielskim necie też niej jest łatwo się przebić.

P.S. z takimi zarobkami to chyba stać się na taką blonddivę, która wozi Cię cackiem nie dla ludzi na etacie ;-)

Miss-Ferrari550.jpg

;) a Ty melepl jak trafiłeś z złoty środek to gratulacje dla Ciebie, ale 2 czy 3000 w PL internecie to nie jest taka prosta sprawa, chyba, że to znany serwis, Ty jak coś kojarzę to pewnie masz obrazkowego w EN wersji, ale w angielskim necie też niej jest łatwo się przebić.

P.S. z takimi zarobkami to chyba stać się na taką blonddivę, która wozi Cię cackiem nie dla ludzi na etacie ;-)

Miss-Ferrari550.jpg

Dobrze kojarzysz, jednak serwis jest wyłącznie w PL ale odwiedzają go Polacy rozsiani po całym globie :) Z tą furą to bez przesady jeżdżę sam zwykłym SUVem. Jednak zgadza się, nie znam ludzi na etacie jeżdżących podobnymi samochodami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności