Skocz do zawartości

Proste pytania. Dokąd chciałbym pojechać?

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

Ja skromnie - przyszły rok Bornholm wzdłuż i wszerz na rowerze, z noclegami na jakimś zadupiu, w ciszy i spokoju. Z bardziej ambitnych planów Kazachstan i Islandia - samochodem i bez presji czasu :).

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kumpel razem z ojcem - jeden na WSK, drugi na MZ objeździli całą Europę przez Czechy, Austrię, Niemcy ,Słowację, Rumunię, Włochy itp..aż po Irak i Afganistan. Wyprawy o których nie można zapomnieć ani przejść do porządku dziennego. Kurcze chociaż mam moto współczesne nie wiem czy bym się odważył. Wszystkie wyprawy ( było ich kilka ) opisane w Automobiliście :). Może tak odłożyć łapki od klawiatur i powyciągać wuechy z alegrogo ? Na przyszły sezon jak znalazł :)

Dobra WSK dzisiaj to koszt 2,500 tyś zł ;) takie wyjazdy znam z własnej inicjatywy ale o tym się nie mówi z kilku powodów

Weź jednak pod uwagę koszty eksploatacji kiedyś..i takiego wyjazdu

WSK po takich terenach jak Afganistan, tam potrzebny KTM ;)

https://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=504942

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Kiedyś jeździło się maluchem do Włoch, czy teraz też warto? Na czym ma polegać wyprawa- na zmaganiu się z gratem, którym się jedzie? Gdzieś tu na PiO był temat dalekiej wyprawy Żukiem. Imho, można jechać prostym autem z małym komfortem ale za to niezawodnym. Tak jak wyprawa- Czarneckiego, auta bez wygód ale niezawodne w trudnym terenie.

Można pojechać Komarkiem z pedałami (nie chodzi o orientację seksualną) do Hiszpanii ale po co? Żeby narobić sobe odcisków na du**e?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Kiedyś miałem zajawkę na terenowe ale ... przeszło. Na ktm'a chorowałem jak Kinigadner wygrywał Paryż - Dakar na prawie fabrycznej maszynie. Mnie bardziej rajcuja nakedy bo i spod świateł ładnie rusza i na trasę nie jest tak męczący jak ścig. Może jakiegoś crossa sobie sprawię ale to do zabawy po lasach :). Dzięki za linka - świetna przygoda i super foty. Mam pdf''y z tych wypraw po europie ale mam też zakaz udostępniać . Pozdro

Kiedyś jeździło się maluchem do Włoch, czy teraz też warto? Na czym ma polegać wyprawa- na zmaganiu się z gratem, którym się jedzie? Gdzieś tu na PiO był temat dalekiej wyprawy Żukiem. Imho, można jechać prostym autem z małym komfortem ale za to niezawodnym. Tak jak wyprawa- Czarneckiego, auta bez wygód ale niezawodne w trudnym terenie.

Można pojechać Komarkiem z pedałami (nie chodzi o orientację seksualną) do Hiszpanii ale po co? Żeby narobić sobe odcisków na du**e?

Możesz pozycjonowac "bar marysi w izabelinie" albo "noclegi w zakopanym". Po co się męczyć z noclegami jak "bar ..."od razu ci w topy wskoczy". Liczy się pasja i wyzwania . Masz ładny aparat w awatarze - foty pstrykasz tylko z samochodu ?

Dzisiaj też się jeździ po Europie, nawet raz w miesiącu atakuje się Czechy czy Niemcy bo tam są do tego odpowiednie warunki, ja najbliżej mam stary Kisielin ewentualnie Poznań by mocniej depnąć

Dobra WSK dzisiaj to koszt 2,500 tyś zł

Niemożliwe? Tyle kasy?

Ja zaczynałem swoją przygodę od WFM'ki. Przerabiałem WSK, MZ Trophy, Panonię, IŻa, M72, oczywiście Junaka i wiele, wiele innych. Po IŻu został mi gdzieś. płaszcz skórzany i hełm Niemiecki.

Ale jestem pod wrażeniem wycieczki na WSKa w tak długa trasę. Podejrzewam, że cały czas było grzebane. :)

PS. A propos płaszcza i hełmu. Hełm był jeszcze z oznaczeniami ss.

Mój kolega tak ubrany oddał honory hitlerowskie oficerowi dyżurnemu na komendzie przy ul. Cyryla i Metodego. Ledwo co uciekł z życiem, chyba cała komenda wyleciała w pogoni. Były to lata 80 ubiegłego wieku i milicja dobrze używała pałek i nie tylko.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

miałem MZ Trophy i IŻa po ojcu, po dziadku Rysia na pedały mam do dziś ;) no do remontu silniki od wsku chodzą u chłopaków na wsi (same silniki) po 800-1000 zł

Ja mam WSK 125 "Gil" 79 rok, trochę tego mam ale nie sprzedaje i nie oddaje

Ten co przejechał WSK pół świata to legenda, ale on to zrobił w 1974 roku niejaki Marek Michel

marek_michel2.jpg

Zresztą on to robi do dziś

Ja mam WSK 125 "Gil"

Mój kolega miał; WSK 175 (chyba) "Dudek" z dziwną kierownicę. Jeździłem nim, bardzo wywrotny z uwagi na kierownicę.

dudek.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ale jestem pod wrażeniem wycieczki na WSKa w tak długa trasę. Podejrzewam, że cały czas było grzebane.

Wska była świeżo po remoncie ( jeżeli pytasz o wyprawę "ojca i syna" ) - padła przed granicą dwa razy ale później szła jak burza (może nie jak mz'a ale radziła sobie )

silniki od wsku chodzą u chłopaków na wsi (same silniki) po 800-1000 zł

chyba mamy podobnego pokroju ceny - znajomy mnie zaczepił czy nie chcę kupić Rysia do remontu z brakami ( lampy, osłony gażnika, jakieś pierdoły, bez papierów za ......4 000 ) - bo po tyle "chodzą" a lampy można od innego dobrać . Zaśmiałem się w twarz bo w zeszłym roku sprzedałem Shl M04 z 51 za 6200 - full komplet. Takie czasy - co do oryginalności nikt nie ma zielonego pojęcia ale przy odsprzedaży liczy jak za obiekt muzealny :)

ps. wueski można jeszcze do 1000 kupić :), ale jakoś shl m11 bardziej mi podchodzi .A Shl M04 - MIÓD !!

EDIT .

Jeszcze 5 lat temu bym powiedział że tego dudka ktoś poprzerabiał na czopera ( wiejski tuning ) a to Polska Myśl Techniczna . Faaaajna

W WSK Bąk również była taka kierownica

wsk_m06_b3_bak.jpg

później u Dudka było juz takie logo nawet mam w postaci naklejki

97fd4c082c023ec8m.jpg

Piękne czasy, że ja w nich nie żyłem., gdy Świdnik takie maszyny robił

Piękne czasy, że ja w nich nie żyłem., gdy Świdnik takie maszyny robił

Że człowiek 10 lat temu nie kupował wszystkiego co ludzie na złom wywozili ................:/

Niedawno rozmawiałem z facetem który zamienił się w latach 50 - oddał bmw sachare za roczną shl m11 . Wstydził się sachary a z shl m11 był najlepszą partią w miasteczku.:) Ok ja kończe bo się wątej typowo motocyklowy robi :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności