Skocz do zawartości

Gwarancja pozycjonowania na umowie?

Fasik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszystko zależy od frazy, jak prosta, bez dużego parcia na topy, to teoretycznie masz małą szansę na nie wywiązanie sie z umowy, a i karzące oko G jest bardziej przymglone.

Chodzi o sam zapis na umowie, którego nie chcemy dawać czyli gwarancje, a z frazy są proste więc teoretycznie (ale wszyscy wiemy jak to jest) powinno być łatwo (z naciskiem na powinno;)).

Napiszę jako klient

Ze swoim pozycjonerem mam umowę taką, że płacę ryczałt za frazy- w przypadku wejscia frazy na top 1 dodatkowo płace mu ustaloną wcześniej kwote.

Z jednej strony pozycjoner ma pewność comiesięcznego dochodu dochodu- a ja mam pewność że ma on bodziec do wbicia fraz w topy.

Ciekawy system samomotywacji.

Napisz jaką karę umowa miałaby przewidywać i ile możesz wyciągnąć przy założeniu top1 dla wszystkich fraz.

Tutaj musimy wszystko dokładnie przeanalizować. Będziemy przekonywać i wpajać jakie jest Google i starać się ugrać 100% czyli uświadomić że nie można zagwarantować na jakiej pozycji będzie.

My osobiście takim klientom z góry dziękujemy. Szybko, tanio i z gwarancją: z założenia będą same problemy.

Sądze, że jest to najlepsze podsumowanie tego tematu.

Chyba macie racje. Jednak postaramy się uświadomić jaka jest sytuacja.

jak prosta, bez dużego parcia na topy, to teoretycznie

Tylko i wyłącznie teoretycznie bo w praktyce wystarczy drobna modyfikacja dziurawego algo lub "działania konkurencji" i jest fruuuuu - wylocik ;)

PS

dzisiaj dostałem kolejne zapytanie z cyklu "[...]interesują nas tylko pozycje 1 - 3 [...]" . Ostatkiem sił zmusiłem się aby nie odpisać, że mnie tylko interesuje wieczne życie młodym i bogatym :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dzisiaj dostałem kolejne zapytanie z cyklu "[...]interesują nas tylko pozycje 1 - 3 [...]" . Ostatkiem sił zmusiłem się aby nie odpisać, że mnie tylko interesuje wieczne życie młodym i bogatym :D

hehe czasem faktycznie ciężko się opanować :) fajne też są takie pisane z maila typu franio9414e@jakasdarmowaskrzynka z wyceną 50 fraz bez podania strony oczywiście a jeśli nawet jest to tylko świeżo zarejestrowana domena :)

Nie jest tak do końca, że gwrancja top'a z góry zakłada porażkę.

Są przypadki, że można top zagwarantowć nawet z karą - bo wiemy, że jeśli dobrze stronę "zrobimy" to ten top będzie. Takie topy są płatne extra, więc kara umowna zwraca się po np. 3 miesiącach pozycjonowaina - później czysty zysk.

Uważam, że zależnie od fraz i kar - warto obliczyć ryzyko. Przecież codziennie ryzykujemy, a im większe ryzyko tym większy zysk ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Nie jest tak do końca,

Jasne, że tak.

Jeśli klient się upiera to trzeba dać to czego oczekuje. Dobrze skonstruowana umowa powinna zabezpieczać każdą ze stron.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

jeśli dobrze stronę "zrobimy" to ten top będzie.

Weź pod uwagę to, że obecnie praktycznie żadnej strony nie zrobisz "dobrze" ;) . Błędy i dziury w algo powodują to, że nawet "naturalne" linki wymieniane są jako przykłady "nienaturalnych" ...

Jeśli klient się upiera to trzeba dać to czego oczekuje

Nawet wbrew zdrowemu rozsądkowi ? Ciekawe co na takie dictum "kliniki piękności" :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Warto, jeśli ryzyko nie jest zbyt wielkie, a zarobek nie jest ochłapem. Ryzyko każdy musi oszacować sam, tak samo czy to co dostanie będzie dla niego ochłapem czy biznesem życia.

jeśli ryzyko nie jest zbyt wielkie, a zarobek nie jest ochłapem

Czy nie jest tak, że te dwie sprawy się nawzajem wykluczają ? ;)

Gwarantowanie jakichkolwiek pozycji w umowie jest niepoważne i nieuczciwe.

Nawet po wyjaśnieniu klientowi wszystkich za i przeciw?

Jeśli dalej klient upiera się, nie widzę przeszkód. Plus oczywiście obwarowanie zapisami w umowie.

Każdą sytuację należy rozpatrywać indywidualnie. Być może frazy, strona, branża etc. dają taką możliwość. Nie można z góry zakładać, że się nie da. Znam strony (też znacie), które w topach siedzą od lat.

Edit.

Dodam jeszcze, że jest tu duże pole do popisu na wykorzystanie metod z całego wachlarza marketingu internetowego.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

które w topach siedzą od lat

No i nikt (przy zdrowych zmysłach) nie zagwarantuje, że będzie tak wiecznie :)

Plus oczywiście obwarowanie zapisami w umowie.

Obawiam się, że po czymś takim taka "gwarancja" zupełnie straci swoje znaczenie i pozostanie tylko i wyłącznie marketingową bajką ...

Patrząc Logicznie. Gwarancje dajemy za każdym razem przyjmując zlecenie. Klient przecież nie zapłaci za brak efektów i nie wierze, że ktoś nie zagwarantuje, że będzie w top 10. Dawanie gwarancji na stałą pozycje strony przy niskim budgecie jest nieracjonalne, ale przy dużym do zrobienia :)

W sprawie gwarancji pozycji strony w wynikach wyszukiwania prosimy o kontakt pod adresem

Google Kraków

Rynek Glowny 12, II floor

31-042 Kraków

Poland

Phone: +48 (12) 68 15 300

Fax: +48 (12) 68 15 362

Google Warsaw

Warsaw Financial Center

Emilii Plater 53

00-113 Warszawa

Poland

Phone: +48 22 207 19 00

Fax: +48 22 207 19 30

Google Wrocław

Bema Plaza, V pietro

Plac Gen. Jozefa Bema nr 2

50-265 Wroclaw

Poland

Phone: +48 (71) 73 41 000

Fax: +48 (71) 73 41 051

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności