Skocz do zawartości

Słowa kluczowe w katalogu (pole)

vitar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dodaję swoją stronę do płatnych katalogów i zastanawia mnie pole słowa kluczowe (podkreślam, że nie chodzi o słowa kluczowe w treści ale to pole w którym wypisuje się słowa kluczowe po przecinku).

Co one dają ?

Strona jest np w 3 kategoriach.

A słowa kluczowe co dają, jest dzięki nim więcej linków w katalogu ?

Na przykład w katalogu katalog.gazeta.pl albo zgred.pl, na samym dole są tagi.

Dosyć ogólne tagi. Ja sam dodaję dosyć sprecyzowane słowa kluczowe a nawet z regionem. Dziś pomyślałem, że dobrze by było dodać też trochę bardziej ogólniejsze np. usługi, budownictwo, bo dzięki temu miałbym linka w tej kategorii tagów, która jest widoczna na dole tego katalogu.

Jak to jest z tymi słowami kluczowymi ? dobrze myślę, aby dawać część na bardziej ogólne, które są gdzieś listowane na stronie głównej ?

Nic nie dają, dodając tag budownictwo osoba która wpisze "budownictwo" w wyszukiwarce znajdzie m.in. Twoją stronę. W chmurze tagów jak ktoś kliknie w słowo budownictwo również pokaże m.in. Twoją stronę, służy to poprawieniu wewnętrznego linkowania.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

oczywiście chodzi o wyszukiwarkę katalogową rozumiem.

Czyli te tagi to nie jest jakaś osobna kategoria w katalogu ? Myślałem właśnie, że dzięki temu będę miał więcej linków w katalogu.

Czyli w sumie ten mechanizm bardziej służy katalogowi, aby google był mu bardziej przychylny ?

Tak katalogową, jeżeli chodzi o linki to lepiej unikać wielu linków z jednego miejsca, a wstawienie wielu tagów powoduje że może się ich zrobić kilka/kilkanaście bo Google oprócz linku z wpisu może pokazywać że linki pochodzą jeszcze z takich adresów jak np. https://adreskatalogu.pl/tag/budownictwo/

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności