Skocz do zawartości

Kilka pytań do bardziej doświadczonych

pioterd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych użytkowników;

1. Czy jest możliwość dodania do google weebtools witryn blogowych np. blogspot czy cos? Jak ja widzialem to zeby dodac trzeba w jakis sposob ja zweryfikowac. Z normala www nie bylo by problemu, wrzucamy ich plik html na ftp i koniec, a jak to zrobic z blogami?

2. W jaki sposob dostane wiadomosc do wujka google, ze do mojej www prowadza nienaturale linki? Gdzie sprawdze, ze np domena dosala bana?

3. Potrzebuje jakiegos programu ktory bedzie pokazywal mi, zaindeksowane linki DO MOJEJ strony?

4. Czy istnieją jakies darmowe automaty/półautomaty do katologwania?

Jeszcze jedno, czy jak dodaje nasza firme(witryne) do mapy google, to musze to jakos zweryfikowac? jakis list przyjdzie? w jaki sposob to dziala?

Ad. 1 - spróbuj się zweryfikować przez <meta-tag> (edycja szablonu i tam można wstawić.

1. Czy jest możliwość dodania do google weebtools witryn blogowych np. blogspot czy cos? Jak ja widzialem to zeby dodac trzeba w jakis sposob ja zweryfikowac. Z normala www nie bylo by problemu, wrzucamy ich plik html na ftp i koniec, a jak to zrobic z blogami?
New blogs that you create in Blogger are automatically verified in Webmaster Tools. (You'll need to use the same Google Account for both your blog and Webmaster Tools.) If your blog doesn't appear on the Webmaster Tools home page, click Add a site. Your site will be added and automatically verified. However, older blogs are not automatically verified, and should be verified using the meta tag method.

1. Jak masz na blogspocie zainstalowane statystyki Analytics to przez nie też można zweryfikować stronę.

2. Wiadomość o nienaturalnych linkach dostaniesz tylko jeśli masz podpiętą stronę w GWT. Oprócz wiadomości w panelu dostaniesz wiadomość email (ten który masz zdefiniowany (gmail) w koncie google). Co do bana filtra itp: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/82247-jak-rozpoznac-czy-strona-ma-bana-lub-filtr/

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności