Skocz do zawartości

Uważajcie z odszkodowaniami ...

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Adwokat z Charlotte, Północna Karolina, zakupił pudło bardzo rzadkich i bardzo drogich cygar, po czym ubezpieczył je od ognia. W ciągu miesiąca wypaliwszy je wszystkie, nawet bez zapłaty pierwszej raty za polisę ubezpieczeniową, zgłosił do firmy ubezpieczeniowej żądanie odszkodowania. W swoim pozwie adwokat napisał, że cygara zostały utracone w "całej serii drobnych spaleń". Firma ubezpieczeniowa odmówiła zapłaty, jako że ubezpieczony zużył cygara w "normalny sposób". Adwokat założył sprawę w sądzie i wygrał! W uzasadnieniu sędzia zgodził się z firmą ubezpieczeniową, że żądanie jest niepoważne. Tym niemniej stwierdził, że adwokat właściwie się ubezpieczył i w polisie było zaznaczone, że cygara są ubezpieczone na wypadek ognia, bez określenia, co znaczy "normalny lub nienormalny sposób utraty przez spalenie".

Zamiast złożyć sprawę do sądu apelacyjnego, firma ubezpieczeniowa zapłaciła adwokatowi $15,000 za cygara utracone w wyniku spalenia. Natychmiast, jak adwokat zrealizował czek, firma ubezpieczeniowa zgłosiła do prokuratury 24 przypadki celowego podłożenia ognia i adwokat został aresztowany.

Z jego zeznaniami ze sprawy o odszkodowanie w ręku firma ubezpieczeniowa poszła do sądu i adwokat został skazany za celowe spalenie swojego ubezpieczonego mienia na 24 miesiące więzienia i $24,000 odszkodowania.

:D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wow ;) i weź tu człowieku się ubezpiecz ;) heh generalnie to ciekawe jak by było w kwestiach zusu, nasz największy ubezpieczyciel;) Krzysztof znasz jakieś smaczki?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Znajoma pracująca w sądzie pracy czasami daje mi info o niezwykle mądrych urzednikach z ZUS , ostatnio była sprawa dekarza który stracił stopę a ZUS uznał go zdolnym do pracy (na swoim stanowisku) . Osobiście kiedyś jak załatwiałem przykre czynności związane z pochówkiem mojego Taty i przedstawiłem kilka wyroków sądowych w podobnych sprawach (na niekorzyść Zusu oczywiście) to usłyszałem : "mnie wyroki sądu nie interesują ja mam swoje przepisy i rozporządzenia..." ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Adwokat założył sprawę w sądzie

firma ubezpieczeniowa poszła do sądu

Takie rzeczy tylko w Stanach. Mają fioła na punkcie odszkodowań.

Najabsurdalniejsze roszczenia to tylko w ju es ej :D

takie jak chociażby :

elektryk pozwał producenta drabin aluminiowych, że na nich nie było ostrzeżenia iż przewodzą prąd a biedak oparł o gołe przewody i go pierdykła - dostał odszkodowanie

babcia pozwała producenta mikrofalówek, że nie było ostrzeżenia iż w mikrofali nie należy suszyć kota - wsadziła futrzaka i mu oczka eksplodowały

no i mnóstwo podobnych :D

Największym waleniem w uja mogą się poszczycić banki które jako jedynie w mojej opinii są wyjęte spod prawa i nie dają żadnej gwarancji na swoje produkty, napiszę więcej - czasami paradoksalnie działają na szkodę swoich udziałowców :) nie próbując działać na "niwie" restrukturyzacji kredytów. Ale to nie temat na dowcipy tylko na politykę :D

Kurde ciekawe, może czas zacząć myśleć nad ubezpieczeniem się od spadków w google ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

ja muszę pomyśleć, by swoje palce ubezpieczyć

W ju es ej bezproblemowo ubezpieczysz każdą część ciała :D

Głupota ZUSu? Proszę bardzo. Moja siostra jest po mastektomii i bardzo rozległym wycięciu węzłów chłonnych.

No i musi co kilka lat zgłaszać się na komisję w celu potwierdzenia inwalidztwa.

Bo może cycek i węzły chłonne jej odrosły ;)

We łbie urzędnika ZUS możliwe jest nawet to, że amputowana noga może odrosnąć , podobno też kazali się meldować ludziom dotkniętym amputacją kończyn ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności