Skocz do zawartości

Wyjście z filtra jaka firma?

makensis

Rekomendowane odpowiedzi

Orientujecie się czy googlas uwala strony za linki swlowe

Google nie uwala strony za swl, ale za brak myślenia. Jeśli Twój profil linków składa się z 70% z swla to masz to jak w banku. Niezależnie czy to jest rotacja czy stały.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli Twój profil linków składa się z 70% z swla to masz to jak w banku

Nie chciałbym w taki banku trzymać pieniędzy. Kilka stron utrzymuje w 100% linkami z swla i to rotacyjnego i jakoś od 6 miesięcy nawet czkawki nie miały.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake, ja też tak robię. Nie należy jednak brać tego za pewnik i sukces. U mnie te domeny są przeznaczone na odstrzał, prędzej czy później to nastąpi. Nigdy bym nie pozycjonował domeny docelowej, ważnej głównie swlem rotacyjnym. Rotację jest bardzo łatwo wykryć.

Owszem, można dopalać, ale główny profil musi być nie zachwiany.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak nie będzie sadzał anchorów to nie powinien. Algorytm zawsze da się obejść, ale to balansowanie na krawędzi. Większośc jednak nawala anchorami jak popadnie, wtedy to rzeczywiscie filtr gwarantowany. Jednak zauważyłem ze kary za swle idą często po roku grzeszenia, a nie od razu, więc jeszcze może dopaść:)

Nie cierpię spamerów!

. Algorytm zawsze da się obejść, ale to balansowanie na krawędzi.

Cześc . Jestem początkujący :/ ojciec_pio możesz mi powiedzieć bo nigdzie nie mogę znaleźć co ten algorytm bierze pod uwagę i jak to obejść bo na tym forum to nikt prawdy nie powie. Pozdro i z góry dzięki :)

Nie ma takich

co potrafią "obejść" algorytm

"na stałe" .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli pozycjonujesz strony klientów SWLem to szkoda mi tych Twoich klientów tylko :) To że nie poleciały nie znaczy jeszcze, że nie polecą. Czasami wystarczy tylko lekko przegiąc pałę z czyms innym co zwróci uwagę wielkiego G, aby sie bliżej przyjżał Twojej stronie. Wtedy uwali cię i za SWL i za inne metody pozycjonowania jak katalogi i precle. a jak już się przyczepi Twojej strony jak rzep psiego ogona, to nie wystarczy się pozbyc tylo SWL, katalogów i precli ale często praktycznie wszystkich linków, bo nawet za te naturalne potrafią się wtedy prz...yć i uznać je za toksyczne. Fajnie jest do puki sie udaje i prubuje się zgrywać zawodowca, jednak jak już wspomniałem to tylko kwestia czasu i pozostanie tylko płacz i zgrzytanie zębów. Stąd zamiast zgrywać chojraka jaki to nie jestem za..isty może warto zdjąc te swl i poprawić profil linków zanim to na Tobie wymusi Google. Nikt ci ni ekaże zgłaszac tych stron do disavow od razu. Wyślij ich adminom info aby usunęli linki z nich. Potem zgłoś tylko te co ich wlaściciele ciebie oleją. Z SWl sam jednak możesz to zrobic dość szybko.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jeśli pozycjonujesz strony klientów SWLem to szkoda mi tych Twoich klientów tylko :) ....

Jeżeli pozycjonujesz swojego klienta ze stopki to mi też go bardzo szkoda......

Wszyscy wszystko zabraniaja bo złe (katalogi złe, precle złe, swle złe) a sami napier..... ile wlezie z tych miejscówek.

Klienta nie interesuje sposób tylko wyniki. Lepiej jest tanio z chwilowym skutkiem czy drożej a stabilnie? To zależy od budżetu klienta a za jakość się niestety płaci. Nie ma cudów za 10zł:)

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Klienta nie interesuje sposób tylko wyniki. Lepiej jest tanio z chwilowym skutkiem czy drożej a stabilnie? To zależy od budżetu klienta a za jakość się niestety płaci. Nie ma cudów za 10zł :)

to zależy od tego czy klienta uświadomisz czy nie. jesli to drugie to potem jest larum że wyniki się sypnęły.

Ciekawym przypadkiem są klienci, ktrzy chca pozycjonowac sklep na 2-3 frazy i nie więcej tymczasem obecnie trzeba przelecieć linkami cały sklep... zaczynam sie coraz częściej przekonywać, że nieświadomy klient to zły klient. Bo jak brak rezultatów po 2-3 miesiącach to krzyczy, a jak dociśniesz i jest filtr to też źle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A owszem uświadamiam klienta dlaczego "aż tyle" (wg niego - bo kuzn robi to za 20zl). Jak klient nie wykazuje zrozumienia i nie rozumie że "szybciej nie można" i że to długofalowy proces to niestety odpada. Zauważam jednak że coś się zmienia w świadomości klientów na plus.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Klient jak jest liczykrupa to zawsze pojdzie do tańszego... po roku wróci :) i zaplaci tysiąc razy tyle żeby tylko mieć normalne wyniki :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności