Skocz do zawartości

Wycena fraz

tur77ek

Rekomendowane odpowiedzi

Blejkuś , ponawiam propozycję abyś zamilkł i zabierał głos tylko w sprawach na których się znasz czyli stawianiu zagrypionych katalogów. To że Ty napierdlasz gówniane linki to nie oznacza, że każdy tak robi , wyobraź sobie, że niektórzy potrafią pozyskać linki z grupy Infor czy innych miejsc do których Ty nigdy nie miałeś , nie masz i nie będziesz miał dostępu. Wyobraź sobie , że inni potrafią postawić serwisy zapleczowe których nawet byś nie rozpoznał , że to zapleczówki . Ja rozumiem frustracje wszystkich kolegów opierających swoje SEO na pierdyliardach linków z katalogów ale no cóż ta branża ciągle ewoluuje i trzeba pchać taczki naprzód . Qllweby kiedyś też były skuteczne proclosrecle też ale to już przeszłość ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Masz rację Beer, tylko co wtedy gdy ktoś ma za darmo dostęp do serwisów ala Infor czy ma dużo podobnych sweetaśnych zaplecz z danej tematyki? Czemu ma brac 5 x tyle? By nie zaniżać cen tylko? Według mnie inni nie powinni go interesować czy są w stanie inni za tyle zrobić. A póki co w Polsce i tak chyba zgodzisz się, że wiele firm oferuje cuda, a spamuje i robi zaplecza identyczne jak Ci za 50zł/fraza.

Z Blakiem to powinien być osobny dział lub temat przynajmniej, bo widzę wiele osób chce z nim pogadać, gdzie nie wejdzie się to przepychanki :D

Ty napierdlasz gówniane linki to nie oznacza, że każdy tak robi

Tak, tak, to już ustaliliśmy wczoraj, że Ty bierzesz kasę za nic nie robienie (o czym głównie świadczy też Twoja obecność na tym forum 24h na dobę). Może zamiast klepać tutaj te smuty dodałbyś chociaż jeden link ręcznie jakiemuś klientowi (bo zakładam, że masz klientów? - nie każdy chce płacić za nic nie robienie).

że niektórzy potrafią

Niektórzy potrafią też wyciąć sobie żebra i być bardziej wygimnastykowanym, też tak potrafisz?

nie masz i nie będziesz miał dostępu

Na tym właśnie polega SEO, żeby mieć takie właśnie miejsca - uwierz, że mam setki takich miejsc do których dodaje tylko ja i nikt więcej do nich nie doda (wyobraź sobie, że robię to też automatem i nie są to moje strony :D).

że inni potrafią

Wiem, wiem, inni potrafią, szkoda, że o sobie nic ciekawego nie napiszesz, upsss sorry pisałeś kiedyś, tzn chciałeś się zorientować jak takie dobre precle miałyby wyglądać. Wyciągnąłeś chociaż jakieś wnioski?

Qllweby kiedyś też były skuteczne

No więc sam potwierdzasz swoją niewiedzę, bo są do teraz takie qlweby w których chciałbyś mieć linka, ale nawet o nich nie wiesz.

powinien być osobny dział lub temat przynajmniej

Był kiedyś temat :D

Ale, żeby nie było, że nic d tematu nie wniosę, to z wyceną fraz jest jak ze sprzedażą czegokolwiek. Strony ustalają cenę i jeżeli pasuje to jednej i drugiej stronie to nie widzę problemu czy będzie to 500 za frazę nie przynoszącą ruchu, czy 50 za frazę przynoszącą perdyliardy. Oczywiście znajdzie się zaraz obrońca uciśnionych jeden z drugim, że klient jest nieświadomy, że klientów trzeba uświadamiać itd., takie bajki to do tych z żółtymi nickami. Prosty przykład - grupon, chciałem kupić jedną rzecz - JEST! Promocja, super fajnie, cena z 1700 na 700! Patrze - kilkadziesiąt sprzedanych! No, ale, że lubię wiedzieć co kupuje i u kogo to zacząłem szukać, czytać, oglądać. Dzień później kupiłem tą samą rzecz, bez żadnych promocji i gruponów za 360. Dało się ją sprzedać za 700? Dało się. Da się sprzedać frazy nad którymi wystarczy 2h pracy za 500? Też się da.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale czemu akurat 60-90 zł a nie prawie pięć stów?

Jasne, za 60-90 zł pierdylion linków z rumaka, klient chwilowo zadowolony a potem update algorytmu i tematy w stylu "Czy można pozwać firmę SEO" . Trzeba przyjąć wreszcie do wiadomości, że wysokiej jakości SEO kosztuje i będzie kosztować coraz więcej.

no i przez takie 60-90zł mamy gówniane seło.

Wiecie jak to się nazywa? Zmowa cenowa.

Zapewniam, że za kwotę 60-90 zł będą ręcznie dodawane, zróżnicowane linki, bez użycia jakiegokolwiek automatu. Po prostu fraza jest prosta jak drut, jeśli ktoś wycenia ją na 500 zł to albo chce zrobić klienta w bambuko, albo jest taki słaby, aby wypracować tą frazę i będzie jak wół siedział nad nią całymi miesiącami.

Trzeba jednak zaznaczyć, że nie mówimy o pozycjonowaniu 1 frazy tylko przynajmniej 3 wymienionych. Bo pracować nad jedną frazą za 60-90 zł rzeczywiście się nie opłaca.

MULTIKONTO

Masz rację Beer, tylko co wtedy gdy ktoś ma za darmo dostęp do serwisów ala Infor czy ma dużo podobnych sweetaśnych zaplecz z danej tematyki?

Ale chyba nie o tym mowa , mowa jest o kosztach stworzenia / postawienia / obsługi / zdobycia linku. Poza tym ja nie piszę o serwisach "a'la" Infor tylko o serwisach należących do grupy Infor , w którymś tam wątku wspomniałem , że jeden serwis wszedł ładnie w mocno obsadzoną tematykę właśnie m/inn linkami stamtąd. Jak chcesz poznać koszt to zadzwoń do Inforu i otrzymasz info ile kosztuje jeden art z linkiem .

Moim zdaniem koszt zdobycia wartościowych linków będzie rósł, dodatkowo w grę bedą wchodziły inne rzeczy decydujące o rankingu a co najważniejsze aby osiągnąć stabilne pozycje dla serwisu kwestia linkowania bedzie schodzić na coraz dalszy plan .

za kwotę 60-90 zł będą ręcznie dodawane, zróżnicowane linki, bez użycia jakiegokolwiek automatu.

To jak jest dodany link jest rzeczą wtórną ważniejsze jest gdzie ten link trafi.To taka mała różnica którą ogarnia mało osób.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak dla mnie to taka agentura może wziąc za te hasla nawet i po 900zl/ fraza

tylko potem jak bedzie rezygnacja z uslugi albo update to rozumiem że agentura bedzie pro

a co do ceny to jest normalne ja tez jak kiedys bylem mlodszy to reperowalem kompa w serwisie na dzielni. Teraz za takie ceny z serwisu to bym wysmial kolesia- naprawiacza. Sytuacja jest porównywalna.

bo są do teraz takie qlweby w których chciałbyś mieć linka

Rozczaruję Ciebie - poza 50-80 katalogami do których można dodać stronę nic więcej z katalogów nie ma a w tej grupie do której warto nie ma żadnego Qlwebka . To już nie do mnie pretensje, że era katalogowania jest historią. Na chwilę obecną dodawanie do grup katalogów to strata czasu i nieomalże zerowy pożytek (nie ważne czy prywatna czy zamknięta czy półwolnościowa) - smutna brutalna prawda, teraz nawet od katalogowania o wiele skuteczniejsze są SWLe (ale też trzeba "umić" je stosować) . Zakończył się pewien etap i trzeba patrzeć w przyszłość ...

Zakończył się pewien etap

:D Po każdym updajcie to czytam, rozumiem, że nie dość że uprawiasz najbardziej "naturalne SEO na świecie" to jeszcze w bardziej naturalny sposób chciałbyś wykosić konkurencję zniechęcając ich do pracy, testowania i własnego myślenia. Pewnie niejeden się na to złapie, ba, pewnie i niejeden pójdzie tą samą drogą linkując tylko "naturalnie" i nie dochodząc nigdzie, bo tak właśnie wygląda to naturalne linkowanie.

trzeba patrzeć w przyszłość ...

Oczywiście, dlatego dzisiaj powstało kolejnych kilkadziesiąt spamów z których spamowe linki będą wbijały kolejne strony w topy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiesz dlaczego wydaje się Tobie , że to topy ? Bo analizujesz wszystko z pozycji do góry nogami ;)

To już nie do mnie pretensje, że era katalogowania jest historią.

Oj, nie. widocznie nie masz pełnej wiedzy. Katalogowanie w dalszym ciągu żyje. ;)

Przykład https://allegro.pl/li...g=katalogowanie

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Maść na szczury też się dobrze sprzedaje ;)

maść na szczury maść na szczury

wyciągamy szczura z dziury

smarujemy szczura z góry

po trzech latach szczur nam zdycha

- maść kosztuje jedna dycha

Beerbant a liczyłeś ile w tym roku lat ma seo? 3 czy 4?

Dla mnie osobiście 9 lat

To nie moja wina, że czym młodsze pokolenie tym bardziej ułomne umysłowo jak i fizycznie od poprzedniego :D

edyta

pociąg właśnie przekroczył oszałamiającą prędkość 120km/h :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności