Skocz do zawartości

Weryfikacja przed pierwszą wypłatą

kemott

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Naczytałem się na tym forum, że najdokładniej Google nas sprawdza czy czegoś nie "nawywijaliśmy" z reklamami przed pierwszą wypłatą. Ja się powoli zbliżam do progu 300 zł wiec lada dzień się okaże, czy Google mnie wykorzystało wyświetliło reklamy i mnie teraz spuści czy dadzą kase. Od razu mówię, że z reklamami nic nie kombinowałem, są według mnie jak należy, z tym że obecnie niektórych reklam już nie ma, bo uznałem, że nie przynoszą dochodów i wywaliłem ich kod ze strony. Ale kilkanaście złotych udało im się zarobić zanim je wywaliłem. I teraz jak google się zachowa? Jak oni sprawdzą jak ta reklama ktora była i ktora zarobiła kase została umieszczona na stronie (czy zgodnei z regulaminem czy nie) ? Powinienem przywrocic wszystkie reklamy ktore coś zarobiły czy ich to nie obchodzi czy jak to wygląda?

Nie, regulaminu raczej nie złamałem. Starałem się na to uważać od samego początku i pilnować się zwłaszcza z przypadkowymi kliknięciami gdy "bawiłem" się stroną i coś tam na niej zmieniałem.

Mnie chodzi o to czy czasem G, nie pomyśli, że skoro kiedyś była taka i taka reklama i zebrała pare złotych za kliki, a teraz jej juz nie ma, to znaczy ze moglo jej polozenie czy wyglad lamac regulamin i dlatego ja teraz zdjalem na weryfikacje. Oczywiscie, ze tak nie bylo - zdjąłem ją bo tak mi pasowalo... ale co pomysli G to nikt nie wie :)

Nie, regulaminu raczej nie złamałem. Starałem się na to uważać od samego początku i pilnować się zwłaszcza z przypadkowymi kliknięciami gdy "bawiłem" się stroną i coś tam na niej zmieniałem.

Mnie chodzi o to czy czasem G, nie pomyśli, że skoro kiedyś była taka i taka reklama i zebrała pare złotych za kliki, a teraz jej juz nie ma, to znaczy ze moglo jej polozenie czy wyglad lamac regulamin i dlatego ja teraz zdjalem na weryfikacje. Oczywiscie, ze tak nie bylo - zdjąłem ją bo tak mi pasowalo... ale co pomysli G to nikt nie wie :)

Google wie jak Twoja strona wyglądała w danym czasie - wyobraź sobie, że ich boty bez problemu potrafią zapisać zarówno kopię Twojej strony jak i zrobić print screena :)

Gdybyś łamał regulamin to już być miał odstrzał.. Pierwsze tygodnie współpracy z adsense powoduje, że jesteś częściej monitorowany przez moderatorów niż staży wyjadacze... Tak więc jak wszystko było ok, to będzie dobrze... Drugą sprawą jest to, że Google może zwinąć trochę kasy z konta bo od tak sobie uzna, że miałeś kliki przypadkowe i nie uzyskasz progu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności