Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja jestem ciekawy gdzie jest napisane, że katalog za 100 zł będzie lepszy od tego za 10 zł :)

cena jest barierą przed spamem. jak kogoś stać na zakup to stać go tez na indywidualny opis i katalog zyskuje na wartości merytorycznej. Jak go nie stać szuka własnych źródeł linków lub kupuje koda za dyche i pozycjonuje. Równie dobrze mogłeś napisać "gdzie jest napisane że pozycjonowanie przez zawodowców jest lepsze niż przez gimbusów" w końcu i to i to to pozycjonowanie.

Ok, może i racja każdego stać na post w tym miejscu :)

No ale jeśli katalog według wszelkich parametrów spełnia moje oczekiwania to jest chyba OK.

Jeśli pośród wszystkich klientów zauważyłem max spadek o 11 oczek to chyba nie jest źle..

Wszystkie strony nie poleciały z TOP10

Osobiście jeśli chodzi o katalogi to kataloguje w tych tanich i tych drogich w zależności od tego co uważam za dobre w mojej ocenie.

Nie mogę się nazwać gimbusem(bo to było kilka dobrych lat temu :D ) jak i mega zawodowcem jednak ja osobiście nie narzekam na pingwiny itp :)

Tym bardziej, że jest to pierwszy który mnie w jakikolwiek sposób dotknął - teoretycznie w bardzo delikatnym stopniu ale jednak dotknął :)

W sumie głównie zumi, pkt, gumtree i allegro wbiło się przed moje pozycje i miejmy nadzieje, że google ich pożegna :)

Chciałem pokazać

Co im będziesz pokazywał ;) Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że w takich tematach po updejtach wypłakują się ci, którzy mają 3 strony, albo dochodzą rok do pozycji a później i tak lecą nie wiadomo dlaczego i nie mają co analizować, dlatego próbują przeanalizować to z sobie podobnymi a że żaden sensownych wniosków nie potrafi wyciągnąć to będą trwali tak do kolejnego updajtu, bo a nóż im coś wróci :) Taka społeczność, nic nie poradzisz.

Blak tu masz 100% racji - a z Tobą rzadko mogę się zgdodzić ;-)

Linkowanie z śmietników na jeden anchor, później disalov to takie polskie. A później potpierdzielanie i lament.

Ludzie coś leci coś idzie do góry. Zależność jest prosta, czym lepiej robimy strony klientów tym pozycje są stabilniejsze.

Tam gdzie daliśmy linki (z lenistwa) do seoków - SPADKI - gdzie są linki z mniej powszechnych źródeł - STOIMY na pozycjach (+/- drobna korekta).

Spadki bo SEOKATALOGI są wyinedkowywane i zostaje po 200 - 300 SITE, prosta sprawa linki z nich padły i tyle. Nie będę publicznie podawał nazy grup, bo to nieetyczne. Nauczymy się robić pozycjonowanie bez podpierdalania innych. Każdy wtedy zyska. Blake robi po swojemu, Koyot inaczej, Lexy jak uważa, my inaczej. I jest super. Jedni idą do góry, inni w dół. Lecz nie podpiernicajmy jak za KOMUNY.

Taka prawda o updacie.

Chciałem pokazać

Co im będziesz pokazywał ;) Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że w takich tematach po updejtach wypłakują się ci, którzy mają 3 strony, albo dochodzą rok do pozycji a później i tak lecą nie wiadomo dlaczego i nie mają co analizować, dlatego próbują przeanalizować to z sobie podobnymi a że żaden sensownych wniosków nie potrafi wyciągnąć to będą trwali tak do kolejnego updajtu, bo a nóż im coś wróci :) Taka społeczność, nic nie poradzisz.

Blak tu masz 100% racji - a z Tobą rzadko mogę się zgdodzić ;-)

Linkowanie z śmietników na jeden anchor, później disalov to takie polskie. A później potpierdzielanie i lament.

Ludzie coś leci coś idzie do góry. Zależność jest prosta, czym lepiej robimy strony klientów tym pozycje są stabilniejsze.

Tam gdzie daliśmy linki (z lenistwa) do seoków - SPADKI - gdzie są linki z mniej powszechnych źródeł - STOIMY na pozycjach (+/- drobna korekta).

Spadki bo SEOKATALOGI są wyinedkowywane i zostaje po 200 - 300 SITE, prosta sprawa linki z nich padły i tyle. Nie będę publicznie podawał nazy grup, bo to nieetyczne. Nauczymy się robić pozycjonowanie bez podpierdalania innych. Każdy wtedy zyska. Blake robi po swojemu, Koyot inaczej, Lexy jak uważa, my inaczej. I jest super. Jedni idą do góry, inni w dół. Lecz nie podpiernicajmy jak za KOMUNY.

Taka prawda o updacie.

Masz racje w sumie sam się o tym teraz przekonałem wszystko głównie z seokatalogów i dziś bolesne spadki.

W takim razie trzeba się zabrać za robotę.

Mniej powszechne źródła to co masz na myśli?E

EDIT z sex to prawda coś jest dziwnego pewnie wszystko wróci do normy, ale pytanie na ile w górę wróci wątpię by na tyle co było wcześniej.

Może czas wkońcu zrobić remonty mieszkań Warszawa - To Twój fachowiec w Stolicy.

nic nie wróci do normy. co update ktoś wyskakuje że "trzeba poczekąc kilka dni , na bank wróci" albo "nie może tak zostać"..

i nigdy nie wraca do poprzednich wyników i zawsze tak zostaje :) przejrzyjcie stare tematy ;)

oczywiście pojedyńcze kwiatki jak ten sex pójda do moderacji ręcznej ale globalnie zostanie już.

Masz racje w sumie sam się o tym teraz przekonałem wszystko głównie z seokatalogów i dziś bolesne spadki.

W takim razie trzeba się zabrać za robotę.

Mniej powszechne źródła to co masz na myśli?

Mniej powszechne źródła to co masz na myśli? - jeśli bym Ci napisał to bez sensu to by było. W pozycjonowaniu chodzi o myślenie. Jeśli wszyscy idą SEOKI ty idź w coś innego.

Np teraz wszyscy ładują w księgi gości - nie stawiaj na to 100%, postaw 10% i szukaj swojego miejsca na linki. Źrdódeł masz wiele: fora, profile, portale społecznościowe, galerie zdjęć, itp miejscówki.

serio piszesz ? wszystkie linki jakiem miałeś to z seoków? I masz spadki ? to co tu jeszcze robisz ?? Chłopie - dział dla początkujących i szukaj co to jest "dywersyfikacja linków" .

Chłopie - dział dla początkujących i szukaj co to jest "dywersyfikacja linków" .

Jak wypisujesz takie głupoty to udaj się tam razem z nim.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jak po mnie może tak zostać, w topy wskoczyli strony, domen których nawet nie miałem zamiaru przedłużać

Ja to samo zauważyłem u siebie.

Dla mnie jest OK.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności