Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie musi - sami się podkładacie.

Podkładają się bo mają poradniki jak to robić.

Nawet mają gotowe listy do tych disavow.

Zmieńcie spiewkę - to nie tylko jedna strona daje ciała, wiele razy było podkreślane że sami stworzyliśmy zapotrzebowanie na systemy, sami je wykonaliśmy, sami pozycjonowaliśmy strony z ich wykorzystaniem. Teraz źródełka są skutecznie wycinane NIE TYLKO za pomocą disavow, czy ukrytych podpierdalaczy... Trzymamy się kurczowo tych samych metod, które jeszcze nie tak dawno były cholernie skutecznie.

Niestety - to se nevrati - czas zmienić podejście. Pozycjonowanie NIE BĘDZIE już tanie. Frazy po 20-30 zł będą kosztowały 200-300 zł, koszty utrzymania zaplecza to już nie 5-10 zł ale kilkukrotnie więcej.

Złoty czas linkowania czym i jak i gdzie popadnie się skończyły - teraz nadszedł czas epoki brązu - fekalioplastyka oraz grzebanie się z contentem.

Tak więc czas wziąć d.upę w troki i zacząć szukać a nie napieprzac tylko w kilka osób, że one są winne. Odpowiedzcie sobie co NOWEGO możecie zaproponować swoim klientom.

Czy jesteście na tyle odwazni aby powiedzieć: koniec pozycjonowania czas zamknąć działalność ?

Dziś/Wczoraj wszedł kolejny updejt algorytmu - co od maja zrobiliście aby zapobiec jego skutkom ? NIC. Więc wskazywanie, że Zgred jest winny to nie tędy droga i to nie jest mój problem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wszystko inne, co posiadało linki czy to z for czy katalogów poleciało i to dość ostro.

Nie wszystko. Część stoi ładnie tam gdzie stało lub lekko w górę.

Mam kilka serwisów na monitoringu, które jeszcze w lipcu były usuwane z moich katalogów. I tutaj też są znaczące spadki.

Obserwuję - ani różnicowanie źródeł, ani wartościowe treści na zapleczach przynoszące odwiedziny, ani, podobno, solidne źródła - wszystko na nic.

Mam nadzieję, że to jakiś błąd lub dziwny sen.

@Zgred, czyli Google ma nadzieję, że będzie więcej $$ z AssWords?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

koszty utrzymania zaplecza

co NOWEGO

Niezłe hahaha. Przecież sam sobie przeczysz! Czyli co, jednak dalej zaplecze, he? Co nowego zaoferujesz? Gołą babę klientowi na stronę wrzucisz, żeby ludzie linkowali do niej z dobrych stron? Nic nie zaoferujesz a jedyne co możesz zrobić to kolejną stronę zapleczową i do póki nie zostanie oflagowana to wyciskać z niej co się da, zostanie oflagowana robisz kolejną. Póki algorytm ustala ranking witryn głównie na podstawie linków to NIE ZAOFERUJESZ NIC INNEGO I NOWEGO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

NIE ZAOFERUJESZ NIC INNEGO I NOWEGO.

Skoro nie umiesz wyjść poza utarty schemat ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Green up, up, up wiele nr 1 i wiele + 50 up na pierwszą stronę serpów :)

tak to w tym biznesie jest, że jak komuś spada to innemu musi wzrosnąć, bo coś przecież w tych topach musi być. u mnie update na +, ale takie posty z chwaleniem się jak wyżej to chyba po polskiej złośliwości tylko ;)

Nie widziałeś uśmiechniętej buźki :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

a ja wam powiem, że google ma jeden bardzo słaby punkt, którego chyba sam jeszcze nie widzi i w sumie ciężko będzie mu wychwycić czy to manipulacja czy też nie ... ;)

i tutaj nasuwa się "wyjście poza utarty schemat" :))

robiąc spam można szybciej się wzbić na szczyt niż się to wydaje :)

i nawet nie trzeba do katalogów czy forum dodawać co ciekawe ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności