Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 5.10.2013 o 14:03, kursor napisał(a):
  W dniu 5.10.2013 o 14:00, zgred napisał(a):

Nie musi - sami się podkładacie.

Podkładają się bo mają poradniki jak to robić.

Nawet mają gotowe listy do tych disavow.

Zmieńcie spiewkę - to nie tylko jedna strona daje ciała, wiele razy było podkreślane że sami stworzyliśmy zapotrzebowanie na systemy, sami je wykonaliśmy, sami pozycjonowaliśmy strony z ich wykorzystaniem. Teraz źródełka są skutecznie wycinane NIE TYLKO za pomocą disavow, czy ukrytych podpierdalaczy... Trzymamy się kurczowo tych samych metod, które jeszcze nie tak dawno były cholernie skutecznie.

Niestety - to se nevrati - czas zmienić podejście. Pozycjonowanie NIE BĘDZIE już tanie. Frazy po 20-30 zł będą kosztowały 200-300 zł, koszty utrzymania zaplecza to już nie 5-10 zł ale kilkukrotnie więcej.

Złoty czas linkowania czym i jak i gdzie popadnie się skończyły - teraz nadszedł czas epoki brązu - fekalioplastyka oraz grzebanie się z contentem.

Tak więc czas wziąć d.upę w troki i zacząć szukać a nie napieprzac tylko w kilka osób, że one są winne. Odpowiedzcie sobie co NOWEGO możecie zaproponować swoim klientom.

Czy jesteście na tyle odwazni aby powiedzieć: koniec pozycjonowania czas zamknąć działalność ?

Dziś/Wczoraj wszedł kolejny updejt algorytmu - co od maja zrobiliście aby zapobiec jego skutkom ? NIC. Więc wskazywanie, że Zgred jest winny to nie tędy droga i to nie jest mój problem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 5.10.2013 o 14:24, Siciliano napisał(a):

Wszystko inne, co posiadało linki czy to z for czy katalogów poleciało i to dość ostro.

Nie wszystko. Część stoi ładnie tam gdzie stało lub lekko w górę.

Mam kilka serwisów na monitoringu, które jeszcze w lipcu były usuwane z moich katalogów. I tutaj też są znaczące spadki.

Obserwuję - ani różnicowanie źródeł, ani wartościowe treści na zapleczach przynoszące odwiedziny, ani, podobno, solidne źródła - wszystko na nic.

Mam nadzieję, że to jakiś błąd lub dziwny sen.

@Zgred, czyli Google ma nadzieję, że będzie więcej $$ z AssWords?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

W dniu 5.10.2013 o 13:02, zgred napisał(a):

Już od poniedziałku będę w PL.

Uff, świetnie. Wszystko wróci do normalności. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 5.10.2013 o 14:15, zgred napisał(a):

koszty utrzymania zaplecza

W dniu 5.10.2013 o 14:15, zgred napisał(a):

co NOWEGO

Niezłe hahaha. Przecież sam sobie przeczysz! Czyli co, jednak dalej zaplecze, he? Co nowego zaoferujesz? Gołą babę klientowi na stronę wrzucisz, żeby ludzie linkowali do niej z dobrych stron? Nic nie zaoferujesz a jedyne co możesz zrobić to kolejną stronę zapleczową i do póki nie zostanie oflagowana to wyciskać z niej co się da, zostanie oflagowana robisz kolejną. Póki algorytm ustala ranking witryn głównie na podstawie linków to NIE ZAOFERUJESZ NIC INNEGO I NOWEGO.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W dniu 5.10.2013 o 14:04, farcrytabor3 napisał(a):

Green up, up, up wiele nr 1 i wiele + 50 up na pierwszą stronę serpów :)

tak to w tym biznesie jest, że jak komuś spada to innemu musi wzrosnąć, bo coś przecież w tych topach musi być. u mnie update na +, ale takie posty z chwaleniem się jak wyżej to chyba po polskiej złośliwości tylko ;)

W dniu 5.10.2013 o 14:40, blake napisał(a):

NIE ZAOFERUJESZ NIC INNEGO I NOWEGO.

Skoro nie umiesz wyjść poza utarty schemat ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 5.10.2013 o 14:43, eclipse napisał(a):
  W dniu 5.10.2013 o 14:04, farcrytabor3 napisał(a):

Green up, up, up wiele nr 1 i wiele + 50 up na pierwszą stronę serpów :)

tak to w tym biznesie jest, że jak komuś spada to innemu musi wzrosnąć, bo coś przecież w tych topach musi być. u mnie update na +, ale takie posty z chwaleniem się jak wyżej to chyba po polskiej złośliwości tylko ;)

Nie widziałeś uśmiechniętej buźki :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

a ja wam powiem, że google ma jeden bardzo słaby punkt, którego chyba sam jeszcze nie widzi i w sumie ciężko będzie mu wychwycić czy to manipulacja czy też nie ... ;)

i tutaj nasuwa się "wyjście poza utarty schemat" :))

robiąc spam można szybciej się wzbić na szczyt niż się to wydaje :)

i nawet nie trzeba do katalogów czy forum dodawać co ciekawe ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności