Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodajcie do siebie pingwina 2.0 i sposób/zasadę działania kolibra. W tym przypadku 1 + 1 = 2.1

Latent Semantic Engineering

https://stylem.pl/blog/co-moze-przyniesc-pingwin-20/

baza stron z disavow i idziemy poziomami do góry

- oczywiście za wcześnie na jakieś wnioski ale po ostatnich akcjach z filtrami ręcznymi baza że tak powiem się powiększyła

Dla mnie gdybym brał się za black seo byłaby to najprostsza forma.

Ktoś tu jest taki kto nie podlinkowywał linków z gorszych źródeł a oberwał? (nie uwzględniam rzucania syfu)

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

Ktoś tu jest taki kto nie podlinkowywał linków z gorszych źródeł a oberwał? (nie uwzględniam rzucania syfu)

Ja wogóle nie linkowałem i spadłem z 30 na 60 pozycję w 3 frazach. Obserwowałem z ciekawości bo frazy same wyszły i dziś spadły .Sprawdziłem linki i nie mam ani jednego z anchorem na frazy jakie poleciały. Oczywiście wali mnie to ale mam wrażenie że to jakaś czkawka G i to nie koniec .Nie cieszę się że frazy linkowane pozostały na swoich pozycjach bo z G nic nie wiadomo

@ddaapp

Możliwe, że właśnie tak jest. Bazę do tego updatu musieli zbierać od kilku miesięcy. Żadna z moich, których linkowanie rozpocząłem <40 dni temu nie spadła. Widocznie mają małe moce przerobowe, ale disavow im w tym pomaga :)

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Cześć,

to mój pierwszy post tutaj, a Google wymusiło na mnie w końcu rejestrację na forum, którego czytelnikiem jestem od dłuższego czasu.

Sprawa pierwsza - ja bym jeszcze poczekał. Jedna z fraz, która zajmowała pierwsze miejsce spadła do 18, a w chwili obecnej powróciło na top 1. Google chyba widzi jaki syf zrobiło, na frazę "sex" też już przetasowało wyniki.

Druga sprawa - prawda jest taka, że sami sobie zgotowaliśmy ten los. Jakiś czas temu wujek G przeprowadził akcję wysyłania do 80% użytkowników informacji o nienaturalnym linkowaniu i zadbał o to, aby zagrzmiało o cudzie zwanym Disavow "Konfident" Tool. Ludzie jak barany w stadzie zaczęli zgłaszać źródła linków i mamy efekt. Po stosownej selekcji dostaliśmy po tyłkach, a strony od dawna nieaktywne lub nielinkowane weszły na topy, bo źródła linków były inne. Taka moja mała teoria.

Polecam do Disavow zgłaszać wszystko, albo nic. Inaczej sami sobie robimy bigos.

Pozdrawiam serdecznie,

shrewd.

Jeżeli zgłosiło by to tysiące ludzi to tak, ale nie licz na to. Znajdziesz się ty i paru innych chętnych. Poza tym mam wrażenie, że duże serwisy są oceniane ręcznie, więc wybronią się i tym, i contentem. Pod uwagę branych jest pewnie wiele innych czynników, jak ilość linków wychodzących.

Generalnie, po tyłkach dostały pewnie farmy linków, więc gdy spadła ich ocena, nasze strony też poleciały w dół.

Dla mnie zgłaszanie czegokolwiek do disavow to lekka naiwność. Google mające 20 tyś. pracowników, wiele inwestycji i długów pracuje na siebie, a nie na nas i to trzeba mieć zawsze na uwadze.

No dosyć ciekawy update :)

Również na 3 własnych stronach, które dostały filtra w tamtym roku w kwietniu teraz wróciły - co prawda nie do topów, z których spadły (bo i konkurencja przez rok nie spała, a w google sporo się zmieniło), ale frazy przynajmniej są w 10-40, a przez długi czas były w kosmosie. Co ciekawe nie było przy nich robione zupełnie nic i je trzymam głównie przez dobre nazwy domen.

Pozycjonowane były w sumie chyba wszystkim, 50% katalogi, 20% precle, oprócz tego linki z wiki, scrapeboxa, zaplecze web2.0

Zgodziłbym się więc w sumie, że faktycznie to co ludzie zgłaszali przez disavow dostało w dupsko i mogło pośrednio pomóc innym (jak mi) przez "odspamowanie" profilu linków.

Na stronach pozycjonowanych w sumie nie widzę jakichś wielkich zmian, trochę w dół, trochę więcej w górę, ale raczej nie powiedziałbym nawet, że to jakiś większy update.

Bardzo chętnie za to poprzeglądam jutro serpstata :)

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Jedno mnie cieszy :D do osiągnięcia topów wystarczy kilka/kilkadziesiąt/kilkaset dobrych linków, nie jak do tej pory pierdyliardy :P

No nie wiem, nie wiem. Na razie w TOP (branża fotografia) są agenci którzy zdobyli pozycję w ten sposób ---> https://zolotko.com.ua/forum/viewtopic.php?pid=55750

Jak dla mnie to trzeba poczekać 1-2 dni żeby google sobie przemieliło dane. Bo takie wyniki które są obecnie są co najmniej nie fer. U mnie strony zoptymalizowane i delikatnie tylko podlinkowane trzymają pozycję. Natomiast te linkowane z katalogów i precli róznej jakości poleciały w otchłań.

Blokowisko oszczędza - blog o oszczędzaniu pieniędzy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności