Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro nie umiesz wyjść poza utarty schemat ...

Nie ma znaczenia czy ktoś działa schematami czy nie, każdy LINKUJE tak czy inaczej. Można było to robić prościej i szybciej dzięki katalogom, publicznym preclom i innym publicznym miejscom do póki nie wykończyli ich disavowcy. Pokaż mi klienta, który płacił za frazę 30 i powiedz mu, że ma płacić za frazę 300, bo musisz tylko dla niego postawić dedykowany spam (bo zaplecze jest spamem jak byś tego pięknie nie nazywał). Żaden normalny się na to nie zgodzi bo taniej go adwords wyjdzie.

Coś Blake zaczełeś mówić ludzkim językiem.

Rozumiem że Ci wielcy to mają wszytkich klientów z budżetami 1500 zł / netto miesiąc i mogą stawiać zaplecza dla nich, robić linki ręcznie itp.

Lecz powiedzmy szczerze, że ponad 50% naszyk klientów to małe firmy z budzętem rzędu kilkaset zł.

No oczywiście możemy im odmawiać, lecz nie wierzę w to.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lecz powiedzmy szczerze, że ponad 50% naszyk klientów to małe firmy z budzętem rzędu kilkaset zł.

No oczywiście możemy im odmawiać, lecz nie wierzę w to

Dlatego niedługo wtopach zostaną najwięksi i najbogatsi :) Allegtasek, tablica itp :) reszty nie będzie stać na pozycjonowanie

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

bez jaj :D stawiać zaplecza, a zaplecza skąd linkować? Super tajne miejscówki no to gadka dla 15-stolatka - wcześniej czy później wszystko będzie widoczne bo topy się śledzi mało kto tu tak naprawdę tego używa bo to się robi dla innych fraz, więc o czym mowa?

Sytuacja wygląda tak, że jest parę osób na tym forum którym panda, pingwin, koliber a nawet wybuch bomy atomowej negatywnego nic nie zrobi im będzie rosło. Podobną chorobę miał kojotek. Pamiętam kiedyś z ciekawości byłem u niego na szkoleniu online i podał parę przykładów swoich serwisów, minęło pół roku poszedł update. Wszystko wy******o w kosmos, ale na Skype info, że mu rośnie i świetne czasy się zaczynają. Cel jeden - być mega fajną osobistością i może jeszcze coś wyrwać na jeleniach/szkoleniach. Tutaj niektórzy mają bardzo podobnie.

Nie piszę tego oczywiście do wszystkich ale część osób z branży się tak ośmiesza, że ciężko koło tego przejść obojętnie

Teraz, czego się można spodziewać?

Teraz to myślę, że nawet "imbecyl" zastanowi się trzy razy zanim coś tam zgłosi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dostało właściwie wszystko co stało na publicznym. To nie filtry (zbyt duży rozrzut w spadkach pozycji). Wycieli/zniwelowali "moc" miejscówek. To, że komuś coś urosło, to wynik tego, że topy wywietrzyło, a nie, że znalazło się złoty środek. Wystarczy, że jedna domena z topu wyleci i każdemu rośnie. Warto się cieszyć wzrostem, bo "jutro" znowu będą spadki, lepsi wskoczą ;)

Filtry popuszczały, tu ciekawe czy się utrzyma, czy poleci po przeliczeniu ;)

edyta:

tak... spodziewać się większego zgłaszania, teraz pozycja poleci, nie ważne czy filtr, czy nie, to zgłaszanie przychodzi do bani jako pierwsza rzecz... no udało im się to narzędzie jak mało co ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nowego szkolenia od Radka K. :jupi:

On już miesiąc temu miał solucję na pingwina 2.1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

napisałem, właściwie, mam strony robione publicznym i nie poleciały, ba, poszły w górę, tylko że robione były ostatnio :)

To chyba też nie to. Mam jechane z seokatów, wp-katów od dwóch lat i jest gitara.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Byli tu kiedyś moderatorzy, którzy pilnowali poziomu nie tylko merytorycznego, ale i poziomu wypowiadających się ;)

czasy się zmieniły: zdecydowana moda na dyslektyków, dysortografów i innych dysfunkcyjnych, których tu niestety pełno ;)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności