Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Moje" wszystkie strony albo pozostały tam gdzie były, albo dostały lekkiego lub mocniejszego kopa

Na podstawie jakiej ilości stron wnioski? Często ktoś pisze "moje wszystkie" ale inne wnioski są przy 5 stronach i przy 200. Według mnie analizowanie ma sens przy dużej liczbie i różnym sposobie linkowania. Inaczej to jest wróżenie. Wiec apeluje o podawanie cyfry a nie pisanie "wszystkie moje".

Generalnie u mnie nie jest źle, jak są spadki to minimalne, +/- 2 pozycje, nic nie spadło poniżej top 10, na topy wbijają się stronki dużych producentów, to ma sens OK, przejrzałem jedną ze stronek która ruszyła jak meteor do góry, z niebytu do top 1, linki jak marzenie, głównie japońskie, brazylijskie, chińskie fora, zaspamowane do bólu.

Generalnie u mnie nie jest źle, jak są spadki to minimalne, +/- 2 pozycje, nic nie spadło poniżej top 10, na topy wbijają się stronki dużych producentów, to ma sens OK, przejrzałem jedną ze stronek która ruszyła jak meteor do góry, z niebytu do top 1, linki jak marzenie, głównie japońskie, brazylijskie, chińskie fora, zaspamowane do bólu.

Potwierdzam. :)

Potwierdzam również, że robi się comeback wyników jak i odfiltrowane spamy spowrotem w grób. :)

u mnie już widać, powoli wracają na górę, między wczoraj a dzisiaj z 6 na 5-4 stronę.

zobaczymy gdzie się zatrzymają, a wtedy do pracy

po szybkiej analizie wpkaty zło, seokaty zło, precle zło, linkowanie z for zło, temat w dowcipach o linkowaniu na 2014 rok (wydawałoby się, że to ma jakiś sens) wszyscy krzyczą, że zło... :)

boje się, że to koniec seo z niskim budżetem, będzie trzeba stawiać profi zaplecza z grube pieniądze...

Jeśli sytuacja nie wróci do stanów poprzednich, to znaczy mocniej linkowane strony nie wrócą tam gdzie były, to namacalny znak tego, że g daje kopa w tyłek tym, którzy pozycjonowali, zamiast kupować u nich adwordsy. I nie chodzi tu wcale o jakość stron, bo gdyby tak było, to wreszcie algo opierałoby się o pewne, logiczne z punktu widzenia odwiedzającego, współczynniki.

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

"Moje" wszystkie strony albo pozostały tam gdzie były, albo dostały lekkiego lub mocniejszego kopa

Na podstawie jakiej ilości stron wnioski? Często ktoś pisze "moje wszystkie" ale inne wnioski są przy 5 stronach i przy 200. Według mnie analizowanie ma sens przy dużej liczbie i różnym sposobie linkowania. Inaczej to jest wróżenie. Wiec apeluje o podawanie cyfry a nie pisanie "wszystkie moje".

Większość obecnych na tym forum nie odpowiada na takie pytanie i nie bez powodu pisze "wszystkie moje". Ja odpowiem, choć nie zaskoczę - kilkanaście(kilka takich po 5 fraz, kilka po kilkadziesiąt fraz). Z tego powodu tak szybko bym się nie odzywał, bo moje prywatne portfolio rośnie od niedawna, ale ten wniosek dość łatwo i szybko rzucił mi się w oczy z powodu jego wyrazistości, więc go opisałem. Jak ktoś to potwierdzi przy 200 stronach, to będę wdzięczny.

Aleluja!!! Takich wzrostów jeszcze nie widziałem...

Gdyby to komuś miało pomóc w analizie:

1. jedna strona linkowana ostatnio z for internetowych i seokatalogów - wzrosty duuże,

2. druga strona w ogóle nie linkowana od 01.2013 - wzrosty bardzo duuże.

Pozdrawiam

Alleluja !!!

Powiedz jeszcze że linkowane od niedawna i te linki z seoków są świeże :)

Wniosek - polecisz w otchłań maxymalnie do miesiąca czasu :)

Co do drugiej strony to się zgodzę :) nic nie robienie daje efety

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

nic pozycjonowane strony ale zoptymalizowane poszly w gore bo zwolnily sie duzo miejsca w topach :)

robione strony na szybko czyli klienci lowbudzet polecialy ostro w dol ale tylko na anchory najmocniej linkowane ktore byly w top10-20 slabsze frazy i long tail bez wiekszych zmian

pozadnie robione strony - nie tylko samymi anchorami z wysokich pr bez wiekszych zmian topy utrzymane....

wniosek, polecialo wszystko co szybko uzyskalo topy i mialo slaba dywersje linkow - nie ma zadnych banow czy lawinowych spadkow na cala domene, wedlug mnie google poprostu zablokowalo moc z nie tematycznych anchorow z wysokich pr ktorymi to wlasnie topy byly zdobyte :)

amen

Stało się to co parę osób przewidywało wielkie BOOM, oberwały stronki linkowane polskimi precelkami i webminiaczami itp.

Byłoby pięknie, gdybyś miał rację. Ale nie masz.

Gdybym Ci pokazał skąd linki ma strona, która wpadła do top 1 na "moje hasełko", to nie wiem, czy uznałbyś to za wzorzec pozycjonowania. :)

Eksperyment Discover.pl

duża losowość serpów się też potwierdza

na pewno dużą częścią SEO, będzie tworzenia obfitego, wartościowego i aktualnego kontentu, co będzie oczywiście sporo kosztowało (takie wnioski płyną chociażby z wywiadu z rosyjskim szefem SQT)

przy bardzo konkurencyjnych frazach i tak bez spamu się raczej nie obejdzie. sam jestem ciekaw jak teraz będzie wygladała rywalizacja :)

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności