Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli tak zostanie, to wróci do łaski linkowaniem domyślnie Xrumerem, bo u mnie dosłownie wszystkie strony linkowane domyślnie XR wypłynęły. Jeżeli to nie jest cisza przez burzą, to będzie lepiej niż przed 2 dniami. Na obecną chwilę mam wrażenie, że Google pierwszy raz nie wie co robi.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

strony dostały, ogólnie
OGÓLNIE to nie ma w tym żadnej logiki, bo mam np serwis znajomego który miał się całkiem dobrze i nie był linkowany od dobrych dwóch lat z w/w miejsc i jedynie bardzo delikatnie z kilku "precli" na unikalnych tekstach itd ... też dostał popalić .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sprawdziłem strony konkurencji, która została w topach, taki sam profil linków (katalogi, presele, spamy na komentarzach, strony zapleczeowe) do stron które dostały filtr.

Wynika z tego że kary to zwykłe randomy które dotykają niektórych stron.

Myślę że pozycjonowanie małych stron firmowych nie zmieni się, linkować na maxa dzięki czemu są szybkie topy a w razie kary nowa domena.

Tylko taki sposób będzie możliwy na "tanie pozycjonowanie".

Na obecną chwilę mam wrażenie, że Google pierwszy raz nie wie co robi.
Mi też tak się wydaje. Do tego obecny SERP nie nazwał bym z byt naturalnym chyba, że panoramy firm, porównywarki, wikipedia itd do tego kilka miejsc z rzędu z tej samej domeny jest "odpowiedzią na wszystko" :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sprawdziłem strony konkurencji, która została w topach, taki sam profil linków (katalogi, presele, spamy na komentarzach, strony zapleczeowe) do stron które dostały filtr.

Wynika z tego że kary to zwykłe randomy które dotykają niektórych stron.

To może należy zastanowić się nad treścią serwisu? Nasyceniem słów kluczowych, ogólnie zoptymalizować ponownie i zobaczyć jakie będą efekty. Przecież linki to nie wszystko.

Elektryczne ogrzewanie podłogowe https://elektrasklep.pl

strony dostały, ogólnie
OGÓLNIE to nie ma w tym żadnej logiki, bo mam np serwis znajomego który miał się całkiem dobrze i nie był linkowany od dobrych dwóch lat z w/w miejsc i jedynie bardzo delikatnie z kilku "precli" na unikalnych tekstach itd ... też dostał popalić .

To dodam swoje 3 groszice, jako że na bank tu źródełko jest to napiszę jeszcze iż ów strony nie pozycjonowane też dostały w Łep - hoh (SEO) , klika stron (isztotnych) z site ponad milion sypią sie linkami na wzajem i im jest dobrze, to jest chyba jakieś nie porozumienie :) no najlepiej jest faktycznie spamerom w tym też szeptaczom , stawiać 10 domen, ładować, która wejdzie zostawiać, - update, znów 10 domen ładować i odsiać (nie rób żadnego przekierowania z tego co zafiltrowane bo poleci - w sumie nie wiem jak to działą czy to też na zewnętrzny podmiot też będzie filtrowało ? ) ...

Pięknie pięknie, a Tym co mają 1,2-5 dać w du** żeby było miło i słodko :D i żeby miał kto kwiczeć (polski sqt robi scrn i się śmieją do rozpuku z tematów na pio co 7 dni temat albo o filtrach masowych albo bóg wie o czym jeszcze ) - idźcie po rozum , nie stawiajcie jednej stronki :) miejcie alternatywy ;p spam rulez - takie wnioski mam , żadnych innych od dwóch lat jakiegokolwiek update robiąc testy - nie ma czegoś takiego jak mocne zaplecze - nie ma , jak dopalą Twoją stronę pójdą za tropem i rozregulują ci moc na palcu)

ciao :)

BUG

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Nasyceniem słów kluczowych, ogólnie zoptymalizować ponownie i zobaczyć jakie będą efekty
Wytwórca powiedzmy "zaworów gumowych ma się zastanawiać czy w jego serwisie produktowym który też dostał po łapach czasami nie jest o jedno słowo jest za dużo !!! Przecież to już są parodie :olaboga:

Nie ma to nic wspólnego z optymalizacja serwisu użyteczną dla człowieka.

Wytwórcy zaworów gumowych raczej nie tworzą stron internetowych.

Bo ? :) bo mają gumowy interes ?

Może jakiś zawód tworzyciel stronuf webmasteskich ds. gumowych zaworuf :P

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Wytwórca powiedzmy "zaworów gumowych

Wytwórcy zaworów gumowych raczej nie tworzą stron internetowych.

Nie rozumiesz przekazu to się za przeproszeniem nie wtrącaj !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności