Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Płacz jest wskazany :) Płaczą mali i duzi a Mat ściemniacz z nas się śmieje :) Może w końcu przyszła pora to odwrócić ? Zacznijmy robić profesjonale zaplecza pod klientów a nie tylko klepniemy szybko jakiś katalożek i skopiujemy kilka wpisów z neta i bedzie ! Czas z tym skończyć i zacząć grubą kasę trzepać za pozycjonowanie

a co mają zrobić małe, rodzinne firmy, które chcą zaistnieć i mają baaardzo mały budżet, a zadowala ich pozycja w top10, nie musi być top3.

Powiesz im, że weźmiesz 500zł za frazę miesięcznie? A takie frazy można było do tej pory zrobić małym nakładem, na poziomie "5 grup wpkatów i 3 seoków" itp w dowolnej konfiguracji, bo takich klientów jest najwięcej... ja wiem, że jakość musi kosztować ale każdy z was wziąłby takiego klienta ;)

ja pozycjonuje kilka stron związanych z lotniskiem w Modlinie, jakiś prywatny parking, jakiś hotel, jakaś pizzeria/restauracja. Wiem jakie mają budżety, wiem jak biznes idzie i wiem, że nie zapłacą 1500zł miesięcznie za pozycjonowanie :)

odpowiedź typu jak chcą prowadzić biznes to muszą płacić grubą kase zachowajcie dla siebie, bo Ci co prowadzą jeszcze inne biznesy niż seo wiedzą jak jest ciężko w dzisiejszych czasach ;)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

odpowiedź typu jak chcą prowadzić biznes to muszą płacić grubą kase zachowajcie dla siebie, bo Ci co prowadzą jeszcze inne biznesy niż seo wiedzą jak jest ciężko w dzisiejszych czasach

Aha, znaczy się ma być lekko i tylko dlatego , że się przyszło na świat ? :D Fajne podejście, proponuję jeszcze "dopłaćcie mi bo jest mi ciężko" ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ten nowy algorytm jest naprawdę niezły. Jeszcze bardziej wartościowe wyniki. W końcu mozna wyszukać firmy, których nie sposób było wcześniej znaleźć.

W końcu też wyleciały strony z 50k linków. Te z bardzie zróżnicowanym profilem linków się jednak ostały, ale one mają dobrą markę, co obecnie ma duże znaczenie.

Nareszcie widać jakiś postęp. Pierwszy raz jestem zadowolny z tego co widzę w serpach.

Jedna uwaga:

Niech tylko zrobią jakiś porządek z allegro i ceneo, które linkują do siebie w dość prymitywny, ale skuteczny o dziwo sposó A>B B>A

Znajdżcie mi frazę gdzie w top 10 nie będzie allegro i ceneo razem.

a pozycjonuje kilka stron związanych z lotniskiem w Modlinie, jakiś prywatny parking, jakiś hotel, jakaś pizzeria/restauracja

nie rozumiem czy się żalisz ze masz takich klientów czy chwalisz że nie musisz się wysilać. Jeśli ten biznes Ci nie odpowiada - zmień. Ja jestem ślusarzem i z tego się utrzymuje. Hobbystycznie pozycjonuję mój blog a że są wzrosty a nie spadki tzn. że znam się na Twoim fachu lepiej niż Ty :)

hmmm 25 podstron tematu i w sumie co update to to samo, narzekacie na seoki webmini wpkaty itd i tak od kilku lat tam dodaje, wiec o co macie pretensje przecież od wielu lat wiecie, że to "zło".

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Koledze chyba chodzi o to, że sami napędziliśmy karuzelę, którą jest wydziwianie przy pozycjonowaniu. Dawniej było to proste i zasadniczo przynosiło sporo zysków. Teraz nie tylko jest coraz trudniej, a do tego dochodzi konieczność sporych inwestycji i to już jest wina nas samych.

Z drugiej strony wykończyli nas Ci, którzy myśleli, że mogą sobie sypać linkami na prawo i lewo biorąc przy tym 9,99 zł / fraza

Z drugiej strony wykończyli nas Ci, którzy myśleli, że mogą sobie sypać linkami na prawo i lewo biorąc przy tym 9,99 zł / fraza

Ale to chyba pretensje do tegoż właśnie kolegi który tak "płacze" że kiedyś można było zrobić coś tam przywalając kilkadziesiąt linków z automatu .

PS

na cholerę chodzić do stomatologa jak wystarczył kiedyś kowal z obcęgami ...

linkują do siebie w dość prymitywny

Bez urazy, ale jedyny prymitywizm jest w Twojej ocenie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie rozumiem czy się żalisz ze masz takich klientów czy chwalisz że nie musisz się wysilać. Jeśli ten biznes Ci nie odpowiada - zmień. Ja jestem ślusarzem i z tego się utrzymuje. Hobbystycznie pozycjonuję mój blog a że są wzrosty a nie spadki tzn. że znam się na Twoim fachu lepiej niż Ty :)

Nie to znaczy że masz jedną stornkę na jedna, kilka, kilkanaście fraz a nie 50+ na kilkanaście fraz i w tym wypadku jest większe prawdopodobieństwo wylotu.

Ps. ost. naprawiłem zamek w drzwiach i nie czuje się ślusarzem ( :

a co mają zrobić małe, rodzinne firmy, które chcą zaistnieć i mają baaardzo mały budżet, a zadowala ich pozycja w top10, nie musi być top3.

A co mają zrobić osoby które nie mają wcale kasy ? najlepiej niech im Państwo da :)

Wszystko drożeje - serwery, domeny i NASZA praca - jak kogoś nie stać na talie rzeczy to niech się zabierze do kręcenia placków na pizzę.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Mocne słowa :)

Prawdziwe i tyle ;)

Zaprawdę prawdziwe. Klient mający pojęcie, kiedy słyszy propozycję rozliczania się "za pozycje" - to od razu zapala mu się czerwona lampka -NO WAY! Bo co to oznacza? Oznacza to, że agencja będzie robić WSZYSTKO, aby skasować kolejną fakturę. A po nich, choćby potop.

Płacz jest wskazany :) Płaczą mali i duzi a Mat ściemniacz z nas się śmieje :) Może w końcu przyszła pora to odwrócić ? Zacznijmy robić profesjonale zaplecza pod klientów a nie tylko klepniemy szybko jakiś katalożek i skopiujemy kilka wpisów z neta i bedzie ! Czas z tym skończyć i zacząć grubą kasę trzepać za pozycjonowanie

Powiesz im, że weźmiesz 500zł za frazę miesięcznie? ;)

Mały czy duży to bez znaczenia. Ma przestać myśleć "frazami" a zacząć myśleć po co prowadzi tę swoją działalność i komu i do czego jest ona potrzebna. I czy skoro chce się pozycjonować poza local searchem to czy rzeczywiście ma coś światu do zakomunikowania. Bo jeżeli nie ma to, to organic nie jest odpowiednim miejscem dla niego. Local Search i AdWords - to jego świat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności