Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

odpowiedź typu jak chcą prowadzić biznes to muszą płacić grubą kase zachowajcie dla siebie, bo Ci co prowadzą jeszcze inne biznesy niż seo wiedzą jak jest ciężko w dzisiejszych czasach

Aha, znaczy się ma być lekko i tylko dlatego , że się przyszło na świat ? :D Fajne podejście, proponuję jeszcze "dopłaćcie mi bo jest mi ciężko" ....

nie nie nie :) ale jeżeli taki parking czy hotel czy restauracja zarobi 3tys miesięcznie i z tego ma zapłacić 1,5tys zł za pozycjonowanie to dobrze wiesz, że to najzwyczajniej w świecie nie przejdzie. Idąc dalej chciałbym posłuchać jak przekonujesz takiego klienta, że żeby istnieć trzeba taką kasę płacić :) ja i Ty i wiele osób wie o tym, że jak chce się wyniki trzeba będzie inwestować dużo kasy np w zarąbiste zaplecza ale nadal większość klientów jest przekonana, że pozycjonuje się za parę złotych. Zresztą temat kosztów profi seo był poruszany od dawna :)

Beer, Ciebie na tym forum uważam akurat za fachowca, chociaż fajnie jakbyś kiedyś rzucał trochę konkretami dla żółtodziobów w seo...

nie rozumiem czy się żalisz ze masz takich klientów czy chwalisz że nie musisz się wysilać. Jeśli ten biznes Ci nie odpowiada - zmień. Ja jestem ślusarzem i z tego się utrzymuje. Hobbystycznie pozycjonuję mój blog a że są wzrosty a nie spadki tzn. że znam się na Twoim fachu lepiej niż Ty :)

nie muszę Ci się tłumaczyć jakich mam klientów, jeden robi hobbystyczne blogi, inni pozycjonują małe lokalne biznesy a inni tłuką pierdyliardy zielonych dolarów od wielkich korporacji... ale nikt nie zaczynał od "grubych ryb" tylko małymi kroczkami zdobywał doświadczenie na małych stronach. Poza tym ciesze się razem z Tobą, że tak Ci dobrze idzie pozycjonowanie i że jesteś taki w tym dobry.

Gratuluje też Tobie tego, że jesteś taki nie omylny i nie masz żadnych spadków na swoim jednym blogu :)

Ja się nie utrzymuję z seo, zajmuje się tym dodatkowo i dopiero się uczę. Na co dzień robię strony internetowe oraz dtp. Nie martw się, ja się nie żale nikomu. Od wczoraj analizuje swoje linki (na moje szczęście wszystkie linki jakie dodaje to zapisuje w excelu i w moment mam listę linków gdzie i jak są dodane) i patrze co dostaje a co nie i mam nadzieję, że wyciągnę wnioski. Nie przechwalam się i nie płacze jak twierdzisz, a moja wiedza seo jest nadal nie wystarczająca ale za to nie pluje jadem jak ty. Potrafię się przyznać, że gdzieś popełniłem błąd i nie raz każdy dostaje kopa w du**ę i się uczy albo nie, jak nie to następny kopniak, tak jest w każdym biznesie, również w ślusarstwie, nigdy Ci się nie zdażyło czegoś skopać? czemu wtedy nie zmieniłeś biznesu tylko dalej robisz co robiłeś? Po prostu teraz nie popełnisz tego błedu, który się zdażył wcześniej... ;)

wkurza mnie takie pieprzenie jak Twoje, jak Ci nie pasuje to sobie zmień zawód. To ja napisze jak Ci nie odpowiadają takie komentarze to zmień forum ;) forum o pozycjonowaniu jest skarbnicą wiedzy o seo i miejscem wymiany doświadczeń. Mało piszę, dużo czytam. Dzięki PiO wiem dużo więcej niż pół roku temu kiedy to zaczęła się moja przygoda z seo. Jeszcze raz nie martw się, mam twardą du**ę i dam sobie radę :)

przepraszam modów za OT.

Oznacza to, że agencja będzie robić WSZYSTKO, aby skasować kolejną fakturę. A po nich, choćby potop.

witamy białego rycerza, a Ty to nie na faktury liczysz? Ty to w czynie społecznym robisz? Pomożecie? Pomożemy!!!

Oczywiście, że SEO kosztuje. Chodzi o to, że współpraca z agencją na zasadzie rozliczenia "za pozycje" jest gwarancją przyszłych problemów dla klienta. O ile dla działalności affiliacyjnej nie ma to wielkiego znaczenia, bo zafiltrowane domeny po prostu wymienia się na nowe, to w przypadku nawet małych firm ich domena jest konkretną wartością. Więc jeśli kogoś nie stać na porządne SEO, to po prostu niech go nie robi. Ludzie się tego sami oczywiście nie nauczą. Google ich nauczy.

Oczywiście, że SEO kosztuje.

dobra, konkret. W jakim czasie swoim białym seo jesteś w stanie wyciągnąć na top1 frazę "baseny" i za ile?

Ja nie wyciągam fraz. Frazy interesują nie tylko o tyle, że ich analiza pozwala mi na optymalne skonstruowanie narracji, w ramach której klient powinien komunikować się z klientami w internecie. Za ile? To zależy od budżetu klienta, na temat jego działalności może się ukazać w miesiącu 100 albo tylko jedna publikacja. Zależy na ile go stać. Kiedy? A skąd mam wiedzieć? Ja nie steruję SERPami. Mogę coś prognozować na podstawie doświadczeń jeżeli mamy już ustalony budżet, ale każda konkretna obietnica byłaby po prostu niepoważna.

Jak na razie co kilka godzin na frazy które obserwuje pojawiają się z śmietnika internetu stronki na darmowych domenach np cba, czy i, części znika szybko, niektóre zaparkowały na jakiś czas, co dziwne są 2 identyczne adresy w top

Oczywiście, że SEO kosztuje.

dobra, konkret. W jakim czasie swoim białym seo jesteś w stanie wyciągnąć na top1 frazę "baseny" i za ile?

Ja nie wyciągam fraz. Frazy interesują nie tylko o tyle, że ich analiza pozwala mi na optymalne skonstruowanie narracji, w ramach której klient powinien komunikować się z klientami w internecie. Za ile? To zależy od budżetu klienta, na temat jego działalności może się ukazać w miesiącu 100 albo tylko jedna publikacja. Zależy na ile go stać. Kiedy? A skąd mam wiedzieć? Ja nie steruję SERPami. Mogę coś prognozować na podstawie doświadczeń jeżeli mamy już ustalony budżet, ale każda konkretna obietnica byłaby po prostu niepoważna.

pytałem o konkret a nie bicie piany, odnieś się do pytania, skoro Biały Rycerz jesteś. Swoje rzeczy robisz, żeby gógle zrobić dobrze? No proszę Cię. Mam budżet 10 tys. o czym możemy rozmawiać? Ze twojego smiecia więcej w googlu?

Baseny, też mi wyzwanie ;)

nie chciałem go zabić, ale wiedziałem, że w odpowiedzi usłyszę bełkot.... I znów będzie 4 ostrzeżenie :D Chyba jestem w czołówce :)

Panowie odbiegamy od tematu :)Dawajcie nowe spostrzeżenia !

nowe spostrzeżenie, wspierajmy białych :) Oni nie idą na frazy, oni ida?No urwa ktoś mi powie na co? :)

pytałem o konkret a nie bicie piany, odnieś się do pytania, skoro Biały Rycerz jesteś. Swoje rzeczy robisz, żeby gógle zrobić dobrze? No proszę Cię. Mam budżet 10 tys. o czym możemy rozmawiać? Ze twojego smiecia więcej w googlu?

Połowę wrzucam w linki sponsorowane i konfiguruję Ci kampanię. Za resztę kwoty prowadzone są działania mające na celu wygenerowanie konwertującego ruchu z wyników organicznych ("baseny" do takich nie należą - chodzi o long-tail). Oczywiście mówimy o opłacie ryczałtowej.

Możemy też umówić się na mniejszy budżet + % od transakcji. Klepanie fraz tylko po to, żeby były w topie już od kilku lat nie ma sensu dla większych graczy ;)

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

Połowę wrzucam w linki sponsorowane i konfiguruję Ci kampanię

A to Twoje drugie konto? Połowe w kampanie czyli w Adwordsa? Hahahhahaha. "Klepanie fraz tylko po to, żeby były w topie już od kilku lat nie ma sensu dla większych graczy ;) " idę się napić, bo urwa nie łapie. I w stopce.... Ja pierd.... czemu ja więcej piwa nie kupiłem...

niektórzy wzięli za planowanie i pisanie nowych skryptów katów/precli/baz

Ba, już wszystko leci od rana na nowych domenach :D

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności