Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pytanie do moralizatorów polskiego SEO, między innymi do Beerbanta i GoogleWatchera. Czym Wasze podejście różni się od profesjonalnego wykonania kampanii podchodzącej pod blackseo?

Dla przykładu - łapię klienta, niech to będzie pan kowalki z typową stroną wizytówką swojej działalności - czyli zdecydowana większość klientów (odrzucamy tutaj wielkie firmy i duże sklepy internetowe, to jest zupełnie inny wątek). Mówię mu, że na start kupujemy 3 domeny, stawiamy proste wizytówki na darmowym szablonie z jego ofertą skleconą przez copywritera, danymi firmy i tak dalej i wpychamy w topy na 3 różne grupy fraz, następnie badamy z nich konwersję i te, które najlepiej konwertują robimy "na spokojnie" jego stronę w tym czasie non stop rotując domenami w przypadku filtrów algo czy ręcznych. Podejście podobne jak w przypadki affiliacji, ale czemu złe? Klient jest zadowolony, koszta domen to przecież grosze, a istnieje dodatkowy profit w postaci tego, że te domeny wcale nie wylecą, którego nawet najlepiej zrobione white seo nie zagwarantuje.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej :)

SEO JEST DLA CIERPLIWYCH I POKORNYCH !!!

NIE ZAWSZE WYCHODZI :)

Ale mam ubaw, z waszym chaosem i zamętem, o który im chodziło i sami go wprowadzacie, z wątku w na wątek, i oskarżenia a ty tak, a ja srak !

1. Pierwsza zasada CZEKAĆ !!! wyniki jeszcze się nie uspokoiły czekać od 7 do 12 dni do przejęcia wyników do alokacji zasobów wobec regionalizacji ( frazy i słowa kluczowe przypisane do synonimizacji)

2. Druga zasada, gdzieś już kiedyś wspominałem i kilku forumowiczów też to zauważyło - mogą za chwilę nastąpić cofki w wynikach, nieraz dla zmyłki wielkie G.. tworzy zamęt przez cofanie i mieszanie wyników może być tak że cofną się wyniki z przed 2 tygodni lub nawet 2 miesięcy i wtedy jak większość z was za chwilę krzyczy WIELKI POWRÓT -- a za 7 - 8 dni szlocha że coś innego mogło nastąpić, lub że sami coś złego zrobiliście i strona w du...e, dlatego bezpiecznie czekać i nic ale to nic nie robić, od 2 do 4 tygodni wtedy można wyciągać wnioski z swojej ciężkiej pracy jaką wykonujecie.

Bo tak, to wykończycie się nerwowo !

I moim zdaniem PIO jest po to, żeby każdy, może nie ujawniał swoich technik, ale przede wszystkim dokładał cegiełkę do walki nie z algorytmem, lecz z ludźmi którzy go tworzą, bo widzę że dajecie się dalej wkręcać na temat samo uczących algorytmów, :)))))))))))

Teraz odpowiedzcie sobie na jedno zasadnicze pytanie, naprawdę jak to są takie cudowne algorytmy formujące wyniki, to dlaczego co chwilę ingerują ludzie i coś dokładają lub zmieniają, bo wy macie rozumy które są twórcze, ale leniwe.

Pozdrawiam

jutro będzie lepiej :)

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Czym Wasze podejście różni się od profesjonalnego wykonania kampanii podchodzącej pod blackseo?

Tym, że im staje rok, a jak już stanie po takim updajcie jak przedwczoraj to za 2 tygodnie rumaki ich znowu zepchną na 2 stronę. Ot, cała filozofia. No ale klientowi się wmawia, że tamci to spamerzy, źli i w ogóle, że on robi lepiej, bo nie wyleci jutro. Ale ^^(*#@ to klienta obchodzi, skoro i tak gó**o ma z takiego pozycjonowania. Z resztą... niepotrzebny offtop, szkoda czasu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake: ja odnoszę wrażenie, że niektórzy cierpią po prostu na przerost formy nad treścią. Jeżeli obsługują samych dużych klientów, którym przede wszystkim zależy na brandzie, pozycjonowanie to dla nich cegiełka w wielkiej kampanii reklamowej, to faktycznie można sobie pozwolić na zabawy nad content marketingiem, stworzeniem jakiegoś fajnego virala w internecie czy mocnym nacisku na portale społecznościowe. Ale tacy klienci to zdecydowana mniejszość w naszej branży, w dodatku gro z nich ma swoje działy marketingu, które się tym zajmują i mierzi mnie trochę to, że ciągle tutaj jest o tym pisane, jakby to była norma.

Ja mam pytanie do moralizatorów polskiego SEO, między innymi do Beerbanta

"Moralizator" Tobie odpowie , że jeżeli klient się zgadza i jest świadomy to jestem jak najbardziej za, szkoda tylko, że nie widzę tego sposobu wyjaśnionego w Twojej ofercie - moim zdaniem należy edukować klientów a nie tylko teoretyzować ....

profesjonalnego wykonania kampanii podchodzącej pod blackseo

Radze bliższe zapoznanie się ze znaczeniem słowa "oksymoron" klik :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ok, to już ustaliliśmy, że kasujesz za nic. Czy w temacie coś jeszcze jest do dodania?

Ustaliliśmy również, że nie ogarniasz tematu SEO, teraz możemy ustalić, że dodatkowo masz zbyt małą wyobraźnie i świadomość tego, że istniej coś co się nazywa raportem z wykonanych prac który chociażby może zawierać miesięczny przyrost słupka nazywanego BL.

Może jednak za bardzo nie wychylaj się poza to co Ci najlepiej idzie czyli sprzedaż multikodów :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant: przecież jeżeli klient się nie zgodzi, to będę to robił probono. Edukacja klienta jest w domyśle.

Radze bliższe zapoznanie się ze znaczeniem słowa "oksymoron"

Można to zrobić amatorsko i efektów nie będzie lub profesjonalnie z b. dobrymi efektami. Przy dobrych wiatrach przez jakiś czas można mieć po 4-5 swoich stron w TOP 10, a na niszówkach praktycznie nie schodził z piedestału, ale to oczywiście również kosztuje.

Także moja teza jest taka: dobrze wykonana (profesjonalnie) kampania blackseo w przypadku pana kowalskiego może przynieść zdecydowanie lepszy profit, niż w przypadku profesjonalnie przygotowanej kampanii white SEO oraz - tak mi się przynajmniej wydaje - kosztować zdecydowanie mniej pieniędzy.

Największym problemem niektórych z nas jest chyba to , że nie mogą się pogodzić z tym, iż po prostu ta robota w sumie opiera się na żmudnej dłubaninie a nie na żadnych czarach marach jakby to chcieli wciskać klientom ;)

tak mi się przynajmniej wydaje

No i chwała Ci za to, że zwróciłeś na ten "mały" problem uwagę ;) , bo profesjonalista (za takich mam ludzi z BH zajmujących się np. PP) powinien wiedzieć , że "Kowalski" swoimi usługami nie zarobi na zwrot kosztów nawet ;).

Dlatego też m/innymi kiedyś pisałem, że jedna metoda sprawdzona w PP nie sprawdzi się w "normalnym" biznesie .

tak mi się przynajmniej wydaje

Hmm znaczy jeszcze żadnego klienta nie robisz tą metodą (tak to odebrałem jak przedstawiłeś), to może nie ma co na razie teoretyzować o "moralizatorstwie" ?

Na niektóre frazy w topy wskoczyły poratle ogłoszeniowe jak już wcześcniej pisałem (zumi, pkt, olx, firmy.net, gumtree, allegro, ceneo, itp.). Potencjalny kowalski szukający będzie wprowadzony w błąd poprzez te serwisy, w których jest ogrom spamu. Moje projekty w większości przypadków spadek/wzrost o jedną pozyję w niż i wzwyż. Testowo sprawdziłem trzy domenki zajechane spamem odpowienio z top 1 na 2 oraz 3 (kilka fraz). Troszkę zafiltrowanych powróciło (nie wszystkie). Od dziś rana widzę powroty pozycji sprzed dwóch dni. Wnioskuję iż polegało to na wprowadzeniu chaosu.

Na niektóre frazy w topy wskoczyły poratle ogłoszeniowe jak już wcześcniej pisałem (zumi, pkt, olx, firmy.net, gumtree, allegro, ceneo, itp.).

No i tak ciężko jest wpaść na to dlaczego tak jest ?? Wypadło z obiegu w uja stron zapleczowych, dzięki nim wypadło w uja stron "klientów" i o wszystkim tym można przeczytać pierdyliardy treści w których głownym wątkiem jest fraza "moja strona wpadła w filtr" ;)

no i fajnie sie to pozycjonuje :D

https://www.google.pl/#q=strona+w+filtrze

Może jednak za bardzo nie wychylaj się poza to co Ci najlepiej idzie czyli sprzedaż multikodów :)

Z tego co pamiętam jak chciałeś stawiać swoje precelki to Cię wyśmiano, więc nawet multikodów się nie dorobiłeś :D Dobrze, że są klienci, którzy za "słupki" z BL płacą perdyliardy, oby Ci zawsze wszystko "stało" tak wysoko.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

nie rozumiem czy się żalisz ze masz takich klientów czy chwalisz że nie musisz się wysilać. Jeśli ten biznes Ci nie odpowiada - zmień. Ja jestem ślusarzem i z tego się utrzymuje. Hobbystycznie pozycjonuję mój blog a że są wzrosty a nie spadki tzn. że znam się na Twoim fachu lepiej niż Ty :)

Chyba najmądrzejsza wypowiedź w tym temacie, facet zajmuje się hobbystycznie sam linkuje i pewnie nie używa gównianych dodawarek, nie spamuje zapleczem w stylu "Kali mieć krowa która doi Kalego" a dlaczego bo ma czas, czas którego my nie mamy bo mamy za dużo tanich klientów, albo chcemy hajs za prawie nic nie robienie.

Blake i Beerbant nie uważacie, że ten temat nie służy do udowadniania która seomoc jest dłuższa?

Hmm znaczy jeszcze żadnego klienta nie robisz tą metodą (tak to odebrałem jak przedstawiłeś), to może nie ma co na razie teoretyzować o "moralizatorstwie" ?

Dwóch klientów tak robię, ale to są typowo blackhatowe frazy. No i tych dwóch klientów to 50% moich wszystkich. :D Staram się unikać pozycjonowania stron klientom i rzadko się tego podejmuje ze względu na moją własną wizję SEO, no i najzwyczajniej w świecie nie potrzebuję do szczęścia maili i telefonów codziennie, że za mało i za drogo. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności