Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że są klienci, którzy za "słupki" z BL płacą perdyliardy

Za takie słupki klienci zawsze płacą

2fwy.jpg

8pjf.jpg

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Cokolwiek robisz sluzy zmianie rankingu strony, obojetnie jak to nazwiesz, a to nie jest white tylko black :).

Google ma w du**e White SEO bo przecież Kowalski nie zna seo i nie umieści linka na jakościowej stronie tylko na swoim marnym blogu lub stronie a dla G to jest marny link i dostaniesz po du**e. Więc nie potrafią pilnować White SEO, wygrywają firmy mające kasę i kupujące linki na wartościowych stronach bo na pewno kowalski nie dodał do nich bo on ma stronę z PR0 i prowadzą do niego 2 linki :)

Każde działanie podjęte w celu podwyższenia rankingu strony stoi w sprzeczności z wskazówkami i wytycznymi korpogoogle . Wkrótce otrzymamy sygnały, że "celowa" optymalizacja strony pod frazy kluczowe też jest "be".

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiem wam, że przechwalając się, co kto ile ma fraz, niczemu nie osiągniemy, wszyscy boją się napisać co robili, bo boją się komentarzy, że noob, że źle. Jeśli był w topie to robil dobrze. Robi się tutaj syf jak pod artykułem onetu, możne wypiszmy miasta skąd jesteśmy odrazu!?

Naprawdę nie możemy współpracować? Gdy każdy opisze co robił z jedną domeną, może coś złapiemy!

Polak Polakowi Polakiem.

Jeden przykład mój:

Domena Seowiona od roku

Linkowana WP-katami, 3 grupy.

Ilość anachorów 6 (w tym 2 brendowe, nie liczę typu kliknij, zobacz, polecam)

Domena w katalogach gery, onetu, gazety i dmoz

2 wpisy w seokatalogach prywatnych moderowanych.

20 mini stronek - typowo o tematyce i łącza w dziale kontakt.

rozkład anachorów wg MS ~20% na każde słowo kluczowe)

Poleciały domeny na hasła z dodatkiem miasta(np pozycjonowanie poznań), na głównych trzyma się w topie(np pozycjonowanie)

Na kluczowe hasła spadły na 10-12 podstronę(siedzimy tam wszyscy co byli w top10)

Domena dostała filtr(ręczny) w czerwcu, wyszła w lipcu i wróciła na pozycje przed filtra,

Zrobiłem kiedyś test na paru domenach z ręcznym filtrem, disavow "anuluje" {moc|wartość} linku dla domeny po okołu 3 miesiącach, i dlatego mam tutaj kolejny czynnik mieszający.

sygnaturka.png

Obawiam się, że taka analiza nie spodoba się właścicielom sieci katalogów :) . Poza tym brak podstawowej rzeczy - wiedzy ile domen zostało zgłoszone do disallow .

PS

disavow "anuluje" {moc|wartość} linku dla domeny po okołu 3 miesiącach

To stoi w sprzeczności z informacjami o czasie wyjścia z filtrów stron po zgłoszeniu dis...

To stoi w sprzeczności z informacjami o czasie wyjścia z filtrów stron po zgłoszeniu dis...

Wychodzę założenia, że googlowi sie nie ufa, piszą, że 1% dostało w dupkę a wątpię by 1% wiedziało co to grupy dyskusujne googla i dla większości krajów nagle sie wielki ruch tam zrobił. A link może stracił wcześniej "moc" tylko po 3 miesiącach było to odzwierciedlone w serpach(po 3 miesiącach pospadały w serpach, ale filtra ręcznego nadal mają, dalej nie chciało mi sie analizować, poczekam jeszcze trochę i chce usunąć plik i zobaczyć co się stanie po kolejnych 3 miesiącach.)

sygnaturka.png

W każdym bądź razie faktcyznie część serwisów poszła w górę. Akurat u mnie każdy z serwisów który znalazł się teraz wysoko był dopieszczany przez kilak ostatnich miesięcy i usuwane były linki które mogły zaszkodzić domenie. Zobaczymy jak długo to potrwa i kiedy będzie poprawka :)

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Patrząc na dostępne mi dane dochodzę do następujących wniosków:

- Metoda pozycjonowani, czyli źródła linkowania nie miały znaczenia ponieważ ten sam serwis dokładnie "tak samo robiony" dostał tylko na wyrażenia kluczowe które są o większych stawkach w adWords. Do tego wyrażenia te było już w top 10.

- W licznych przypadkach obecne wyniki SERP nie mają nic wspólnego z "jakością"....

I to nie jest tak jak niektórzy sądzą, że te co były nisko - niepozycjonowane serwisy zostały docenione i są teraz wysoko , tylko przeskoczyły wyżej zajmując "lukę" w top 10.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam za mało stron w "opiece" aby móc wyciągnąć jakieś 100% trafne wnioski, ale obserwując topy na swoje frazy zauważyłem że polecieli katalogowcy, (zapewne pomogła samokrytyka DT), z drugiej strony pojawiły się z niebytu stronki wzmocnione linkami z japońskich, brazylijskich czy chińskich for. Zastanawiam się na ile na spadki stronek hodowanych na zapleczu ma wpływ osłabienie (wyzerowanie) spamerskich linków idących do tego zaplecza? Jeśli to koniec nocy długich noży, to przynajmniej wiem że przyjęta przeze mnie taktyka niedotykania automatów w większej ilości nie była taka zła .

Jeśli to koniec nocy długich noży,
Moim zdaniem wynikłym z kolejnych obserwacji teraz trwa druga tura na niedobitki i "krew się leje" :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To ja może bardziej konstruktywnie. Pozycjonowanie jest u mnie bardziej dodatkiem do tworzenia stron więc nie mam tego zbyt dużo, ale.. Linkuję głównie katalogami, również multikodami, ale nigdy nie dodaję jednej strony do wszystkich katalogów z grupy i staram się by nie było nigdy więcej niż 1-2 opisu z jednego pakietu synonimów w jednej grupie. Dlatego nie demonizowałbym całkiem roli katalogów w spadkach bo musiałoby mi polecieć wszystko.

- 2 zapleczówki pozycjonowane na frazy lokalne - po kilka-kilkanaście pozycji w dół, cecha wspólna - frazy kluczowe w nazwie domeny i domeny regionalne + synonimizowane teksty "pod miasto" na jednej z nich, dość spore ubytki linków w ostatnim czasie (również site-wide)

- 2 nowe strony klientów (oddane przed wakacjami), pozycjonowane przez 3 miesiące na kilka fraz każda, ale mało linków z nazwą firmy - spadki po kilkanaście pozycji, cecha wspólna duży ubytek wygasłych linków site-wide w ostatnim czasie

- 1 stara strona klienta z podstronami (landing pages) pod konkretne miasta (synonimizowane teksty), nie pozycjonowana od lutego, spadki po kilka-kilkanaście pozycji, wyrównana ilość linków od końca pozycjonowania (drobne straty linków)

- 1 strona klienta pozycjonowana od 2 lat, prawdopodobnie zafiltrowana przez kilka miesięcy - wzrosty o kilkanaście pozycji (wyszła z filtrów?) - i tu niespodzianka, również duże straty linków site-wide w ostatnim miesiącu, w sumie wymieniła się pozycjami z tą jedną zapleczówką robioną pod nią (która spadła)

- kilkanaście innych stron właściwie bez większych zmian, kilka oczek w górę lub w dół.

Czyli na chłopski rozum - domeny z frazami w nazwie (jak leci...) w dół, spadki ilości linków - w dół, synonimizowane teksty w ramach jednej domeny - w dół.. Zgodziłbym się z tezą, że musiały puścić niektóre filtry, ale nałożyli nowe. Mało linków i małe zróżnicowanie fraz - bez większych zmian, dużo linków - małe zróżnicowanie fraz - w dół, dużo linków i duże zróżnicowanie fraz - bez dużych wahań. Tak to wygląda u mnie..

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Dość dużo w górę, ale troszkę i w dół poleciało. Zauważyłem, że poszły w górę te, które mają dobrze stworzoną treść na stronie.

Okaże się za tydzień, dwa co i jak. Albo miesiąc.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

tutaj za duzo nie ma prawdziwych wypowiedzi ponieważ większość osób jest jako firma i nie mogą powiedzieć 'poleciało na łeb'.

taka moja mała uwaga.

a prawd jest taka, że moc pingwina mocno zależy od branży - tak samo typ filtrów. zatem wypowiedź wypowiedzi nie równa.

seo is dead

Mnie cały czas ciekawi czy to filtr, czy przeliczenie algorytmu po neutralizacji linków, co spowodowało spadki.

Też się nad tym zastanawiam.

Strona pozycjonowana na wiele fraz w tym 1 główna (70%) i 3 zbliżone (3 x 10%).

Reszta linków ze stron klientów z różnymi anchorami.

Wszystkie 4 frazy poleciały w okolice 500.

Czekać, czy podejmować jakieś kroki. Oto jest pytanie.

Ze swojej strony zapleczówki na wordpress.com linkowane swl rotacyjnym na 2 frazy (główną i adres strony)

mają się doskonale.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności