Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam jeszcze tylko, że jestem prawie pewny takiego scenariusza: Dane za III kwartał będą poniżej oczekiwań i prawdopodobnie będą gorsze rok do roku. Dane za IV kwartał będą wyższe od oczekiwań i wyższe rok do roku (nabicie kasy przez adwords od tego momentu) przez co wynik netto za ten rok poprawią. Z chęcią o tym podyskutuję na tym forum po publikacji danych za IV kwartał.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie jestem w dziedzinie pozycjonowania fachowcem, ale wnioski na podstawie mojej głównej strony oraz kilku mniejszych i przeanalizowaniu konkurencji nasuną się jeden, katalogi fe, precle fe, linkowanie z prywatnego zaplecza, żadnego ogólnie dostępnego. Koszt pozycjonowania niestety drastycznie wzrośnie, ale i tak w dłuższym okresie czasu zapewne będzie się zawsze bardziej opłacał niż adwordsy. Szkoda tylko, że na tym forum brakuje konkretnych informacji od fachowców :(

Strona pozycjonowana na wiele fraz w tym 1 główna (70%) i 3 zbliżone (3 x 10%).

Strona pozycjonowana na wiele fraz w tym 1 główna (70%) i 3 zbliżone (3 x 10%). - tu masz odpowiedź.

Działania:

- sprónbuj zmniejszyć proporcje linków (np: tania główna, https://domena, itp)

- sprawdź stronę czy nie przeoptymalizowałeś jej

- linkuj dalej lecz z głową, nikt nie linkuje strony (tzw. naturalne linki) fraza, fraza, fraza - tylko sam odnośnik bez anchora

- jeśli nie pomoże to stawiaj nową stronę i linkuj od nowa

- 301 możesz spróbować - powninno wytrzymać kilka miesięcy

To tyle

Przez kilka dni nic nie będę robił.

Poczekamy zobaczymy.

Strona nie była linkowana na potęgę.

Ma wiele linków brandowych.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Mnie zastanawia, kiedy algo znowu przestawią, na "normalną" prace. Teraz wszystkie ruchy z nowymi linkami są chyba jeszcze wstrzymane. Nowe strony stoją jak wryte, pomimo działania. :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie jestem w dziedzinie pozycjonowania fachowcem, ale wnioski na podstawie mojej głównej strony oraz kilku mniejszych i przeanalizowaniu konkurencji nasuną się jeden, katalogi fe, precle fe, linkowanie z prywatnego zaplecza, żadnego ogólnie dostępnego.

Poważnie? :) To, że coś Ci się tam nie udało, to nie znaczy, że jest to be i fe i w ogóle nieskuteczne. Tyko trzeba rozumnie korzystać. Ja mam inne doświadczenia i nawet specjalnie robiłem sobie testy.

Mówisz tylko własne zaplecze... Mam wiele wątpliwości do tego co niby gugiel może zrobić. Ale w przypadku sprawdzania różnorodności pochodzenia linków pod względem rodzaju stron i skryptów, to w to wierzę, bo to jest łatwe do wychwycenia. Zresztą w jednej z "pogadanek" Matt Cutts miał merytoryczny słowotok i wymienił kilka schematów po których łatwo różne strony zidentyfikować, a wręcz zidentyfikować całe zaplecze. Tak więc swoje zaplecze musiałbyś mieć bardzo mocno zróżnicowane pod względem silników stron, a na dodatek baaardzo dużo, bo stawiane dopiero co zaplecze niekoniecznie musi mieć wartość i tylko część (optymistycznie) może coś dawać. Jak postawisz np. wszystko na Wordpressie i tylko robisz linki na zapleczówkach, to mam wątpliwości co do skuteczności takich działań.

A co do Twojej głównej strony, to czy się zastanowiłeś czy nie zrobiłeś jakichś innych błędów bądź czegoś zaniechałeś. SEO czy też pozycjonowanie jest jakimś nap....aniem byle szybko zdobyć dużo linków i nie namęczyć się za dużo, bo przecież automat mam :)

postawisz np. wszystko na Wordpressie

Na silniku WP można postawić cholernie zróżnicowane zaplecze począwszy od bloga poprzez katalogi, serwisy społecznościowe a skończywszy na serwisach niusowych czy portalach informacyjnych ;).

Natomiast masz racje, jeżeli w profilu linków brakuje zróżnicowania "sygnałow" zwrotnych to wygląda to "podejrzanie" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na silniku WP można postawić cholernie zróżnicowane zaplecze począwszy od bloga poprzez katalogi, serwisy społecznościowe a skończywszy na serwisach niusowych czy portalach informacyjnych ;).

No tak, mój błąd :) Bardziej mi chodziło o jednorodność schematu. A ponadto wielu i tak idzie po linii najmniejszego oporu i takimi niuansami głowy sobie nie zawraca. Zresztą Worpress w tym przypadku sam w sobie nie jest zły, bo dlatego, że Wordpress to łapkach się nie dostanie, bo to chyba najpopularniejszy skrypt blogowy. Natomiast jeśli schemat ich działania będzie ten sam, a na dodatek inne parametry można zidentyfikować i połączyć, to już kicha może być.

Natomiast jeśli schemat ich działania będzie ten sam, a na dodatek inne parametry można zidentyfikować i połączyć, to już kicha może być.

No, dlatego właśnie jest obecnie taki płacz i zgrzytanie zębów :D Większość myśli, że wystarczy zróżnicować , skórki i wygląd i już będzie super, tylko zostaje ten sam schemat podziały , linkowania i tak dalej , potem zdziwienie, że "taka ładna hamerykanska" a się zesrała .. :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności