Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Treść-sreść.

Komputer nigdy nie będzie w stanie określić przydatności, ważności, istotności treści.

Po to powstał algorytm Google - twórcy wyszli z założenia, że treści dobre są częściej cytowane od złych, inni autorzy częściej się na nie powołują. Zasada znana od początków kultury, tyle, że przełożona na grunt komputerowy.

Dlatego linki wskazujące zawsze będą najważniejszym wskaźnikiem jakości treści.

Próba automatycznego odróżnienia linku dobrego od złego jest już sama w sobie określaniem jakości treści przez komputer. Czyli czymś niemożliwym. Gdyby Google było w stanie automatycznie odróżnić linki dobre od złych to nie byłoby sensu ich analizowania - bo takimi samymi metodami można odróżnić treść wysokiej jakość od treści niskiej jakości.

Tak czy inaczej - linki były, są i będą podstawą algorytmu Google. Ocenić ich nie można automatycznie, po to jest Disavow i skargi na złą treść.

Moim zdaniem nie ma co wyżalać się na osoby korzystające z Disavow - niech każdy robi co chce.

Nauka jest taka, że pora zacząć szukać nie miejsc atrakcyjnych, tylko niedostępnych dla innych pozycjonerów.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Próba automatycznego odróżnienia linku dobrego od złego jest już sama w sobie określaniem jakości treści przez komputer. Czyli czymś niemożliwym. Gdyby Google było w stanie automatycznie odróżnić linki dobre od złych to nie byłoby sensu ich analizowania - bo takimi samymi metodami można odróżnić treść wysokiej jakość od treści niskiej jakości

Google nie jest w stanie ale internauci tak - klikając na linki . Wystarczył 1 link w **** z 50 wejsciami na moja stronkę i w serpach podskoczyła o 20 pozycji na fraze. Tak samo na niemieckim forum i na obcojęzyczną frazę i też podskoczyłem w google.de.Ale ja sie nie znam.

i tak trzymam :D

Google nie jest w stanie ale internauci tak - klikając na linki . Wystarczył 1 link w **** z 50 wejsciami na moja stronkę i w serpach podskoczyła o 20 pozycji na fraze. Tak samo na niemieckim forum i na obcojęzyczną frazę i też podskoczyłem w google.de.Ale ja sie nie znam.

i tak trzymam :D

W takim razie należy oczekiwać wysypu skryptów do automatycznego klikania w linki.... :)

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Ale skąd wyszukiwarka ma wiedzieć, że internauci docenili twoją stronę bo weszli na nią z jakiegoś linka?

Ale skąd wyszukiwarka ma wiedzieć, że internauci docenili twoją stronę

nie docenili strony. link był tematyczny i google uznało że to nie spam i dlatego podskoczyło w serpach. To są bardzo niszowe frazy - przebicie się do top wymagało kilku linków spamerskich i jeden konkretny :)

w sumie to docenili stronę bo wracają . Ale zanim klikneli nie wiedzieli gdzie ich skieruje

w sumie to docenili stronę bo wracają . Ale zanim klikneli nie wiedzieli gdzie ich skieruje

Proponuję przenieść do działu dowcipy, tam już jest podobny temat.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności