Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak sobie myślę, że czas przestać sobie zawracać ()() pozycjami dla jednej domeny. Trzeba budować max szerokie zaplecze różnorodne o tematyce pokrewnej dla całej działalności. Do tego sociale. Całego netu przecież nie zbanują i nie pofiltrują. Jak oni nam tak to my im zapchamy danymi procesory i tyle. Jak nie wejdą ludzie na nasz główny serwis to trafią na niego poprzez duże zaplecze czego wszystkim życzę.

Ja używam binga i biorę się za produkcję kontentu.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi stronka pozycjonowaną głównie katalogami i malutkim zapleczem na subdomenach - poleciała na główne hasła z TOP-10 na 4,5 stronę. Natomiast długi ogon i mniej "naciskane" frazy pokazały się dużo wyżej, nawet kilkadziesiąt pozycji do góry.

Moja konurencja jak była w TOP 10, tak dalej jest na pierwszych pozycjach.

Jeden portal starszy, mało stron polecających, ale z tematyką powiązaną - ich własne - stabilna

Drugi konkurent - jechany duża ilością linków z katalogów, precelków, wcześniej z automatu, i własnego zaplecza - dalej stabilna pozycja.

Ja ostatnio trochę katalogowałem, nie dużo bo tak po 10 katalogów przez 2 miechy. Więc ostrożnie, ale głównie katalogi...... wcześniej trochę olewałem temat. Więc może ta niestabilność i nierówność w pozyskiwaniu linków ma tez znaczenie.

Mi stronka pozycjonowaną głównie katalogami i malutkim zapleczem na subdomenach - poleciała na główne hasła z TOP-10 na 4,5 stronę. Natomiast długi ogon i mniej "naciskane" frazy pokazały się dużo wyżej, nawet kilkadziesiąt pozycji do góry.

Jeden portal starszy, mało stron polecających, ale z tematyką powiązaną - ich własne - stabilna

Drugi konkurent - jechany duża ilością linków z katalogów, precelków, wcześniej z automatu, i własnego zaplecza - dalej stabilna pozycja.

Ja ostatnio trochę katalogowałem, nie dużo bo tak po 10 katalogów przez 2 miechy. Więc ostrożnie, ale głównie katalogi...... wcześniej trochę olewałem temat. Więc może ta niestabilność i nierówność w pozyskiwaniu linków ma tez znaczenie.

to jest wlaśnie ciekawe, u mnie też w jeden stronie konkurencja została a są robieni fee, przynajmniej po linkach widać. A podstrony z długim ogonem rzeczywiście poszły w górę.

W sumie Twoja wypowiedź, to przykład nie rozumienia spraw podstawowych, a jednocześnie słuchanie się pierdół głoszonych coraz częściej. A jednocześnie masz odpowiedź co schrzaniłeś. Piszesz, że drugi konkurent jechał automatem, a utrzymał się. I tu jest jeden element ważny - różnorodność. A Ty chciałeś być ostrożny, bo "specjaliści" mówią, że trzeba ostrożnie :) Ostrożnie, to nie znaczy mało. Ostrożność tu potrzebna w czymś innym, a dodawanie do 10 katalogów miesięcznie, to kompletna bzdura, bo nie masz pewność, co się z tego utrzyma, co się zaindeksuje itd. itp. Konkurent nie był ostrożny to jakieś linki mu się ostały :)

A w dodatku do katalogów - przecież tu żadnej różnorodności nie ma. Jeśli chcesz się słuchać "specjalistów" to tu wykorzystaj jedno ulubione pojęcie - nienaturalność. Tak, bo to nienaturalne, gdy wszystkie lub prawie wszystkie linki prowadzą z katalogów. A zaplecze? Pytanie jakie ono jest...

Pingwin przyszedł do Polski i zapomniał o zasadzie "nie pij z Polakami" :D

Co do update'u na razie ciężko jest wnioskować, bo to wygląda jak totalny chaos. Jedna strona, która po update spadła, idzie teraz do góry. Druga strona, która po update trzymała się na tych samych pozycjach, właśnie dzisiaj zaczęła spadać. Po przeczytaniu Waszych postów, i własnej analizie nasuwają się jakieś wnioski, ale na tym etapie mogą to być równie dobrze zwykłe przypadki... Powodzenia wszystkim :)

A u mnie dziwy nad dziwami

blog o grze online podskoczyl do top3 i jest na podium z forum i portalem producenta

a w blogu najlepiej trzyma się dzial z komentarzami- jest najczesciej aktualizowany ale jest to treść nic nie wnosząca np "gdzie moge kupić przedłużenie prepaid na 60 dni" i ten dział jest na wszystko najwyżej

a strona firmowa na której szefowa zarabia (i ja po części tez) poleciala poza top70

Czyli teraz 10 dni czekamy tj 14.10 i bedzie wiadomo kto wygrał a kto stracił...

ciach...

No wiem o tym, tylko że główna fraza nie wydawała się być trudna, no i od 2 lat była w czołówce za sprawą samych katów i małego zaplecza, żadne tam wcześniejsze zmiany algo się na niej nie odbijały, aż do tej sieczki. :(

Ciekawe czy tak pozostanie, bo widzę że u mnie na główne hasło wyskoczyły bardzo młode stronki, stronki z bardziej ogólną tematyką, nawet bez frazy głównej w tytule czy opisie, i inne które były raczej mało ruszane. :(

To macie juz te konstruktywne wnioski czy temart będzie dalej o wszystkimi o niczym ? Pytam bo czas zamknąć wątek i wrócic za tydzien/dwa jak się choć trochę wyklaruje :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To macie juz te konstruktywne wnioski czy temart będzie dalej o wszystkimi o niczym ? Pytam bo czas zamknąć wątek i wrócic za tydzien/dwa jak się choć trochę wyklaruje :)

Po co zamykać? Powstanie 5 kolejnych.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności