Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.bankier.p...dyty/gotowkowe/ bankierek takim syfem robiony ? Oni się chyba nie boją powiadomień :-)

EDIT

https://rnchwilowka.tumblr.com/

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ar4 widzę że są nowe, dopalane z takich śmieci, że szok i są topy :P moment sprawdź https://rnchwilowka.tumblr.com

a nie wspomnę o jakości tekstu he :)

Był pingiwn, teraz wpadnie panda i w topie będzie czysto. Jakiś problem ? :D

A jak nie będzie... to i tak przecież mamy wyniki najlepsze w historii :D

Djurek -> to konkurencja ich dopala, nie wiem skąd domysły że jest inaczej... :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

A jak nie będzie...

Będzie. Jedni czekają na cuda, drudzy już pracują. Ci co pracują do 2 tygodni odbudują wartościowe wyniki :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Djurek -> to konkurencja ich dopala, nie wiem skąd domysły że jest inaczej...

To raczej jest efekt tego, że koleś który leci finansówkę naczytał się o linkowaniu do "zaufanych witryn" :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu czytam to co się dzieje na tym wątku i w ogóle na forum.

Chciałbym się ja z kolei podzielić swoimi przemyśleniami na temat tej "modyfikacji algorytmu".

Aby ocenić co się dzieje trzeba mieć wystarczającą próbkę danych do analizy , oraz wnioski z poprzednich "aktualizacji algorytmu" .

Ja mam dane z około 300 pozycjonowanych domen.

To nie jest warsztat freelancera tylko mała fabryczka jak sami widzicie ;)

Wnioski:

1. Cokolwiek nie zrobisz, jak zoptymalizujesz ,jakim sposobem podlinkujesz, jakie zrobisz teksty, strona i tak wcześniej lub później dostanie. Dostaje tak około 20-30 % stron po każdej zmianie algorytmu.

2. Dostają losowo jedna przy jednej aktualizacji algorytmu inna przy drugiej ,nie ma zasady (o ile nie ma szkolnych błędów z DC i innymi;)

3. Te które są wysoko wypadają a te które są nisko idą do góry.

4. 70% z tych które spadły wraca na swoje pozycje po 1-3 miesiącach. Inne nie .

5. W chwili zmiany algorytmu przestają obowiązywać jakiekolwiek zasady.Koło siebie na 1,2,3 pozycji są strony idealnie zoptymalizowane ,z pięknym rozkładem linków, świetnymi tekstami oraz strony bez niczego, bez linków, bez tekstów , bez optymalizacji. Szukanie zależności pomiędzy nimi jest bez sensu. Totalna losowość.

Wniosek

Zrozumcie w końcu. Google nie obchodzi o jakość wyszukiwania , jakość treści i inne takie pierdoły.

Tu chodzi o kasę. I o zniechęcenie ludzi do pozycjonowania.

Jak się firma pozycjonuje to nie płaci tam gdzie "powinna" tylko do nas.

A po takiej akcji jak teraz oraz w lipcu ile mieliście telefonów, ile wypowiedzianych umów ?

Ilu klientów zapytało was o adwords ?

Ilu klientów zrozumiało że za nowe teksty trzeba znowu zapłacić ?

Że zaplecza są droższe ?

Że wyniki wrócą za 2-3 miesiące.....?

My sami to napędzamy. My mówimy i słusznie że muszą być wysoko.

A jest nas wielu. Najlepsza reklama. Czy gogle się ogłasza ? Czy się promuje ?

Nie musi , my robimy to za nich.

Przy środkach technicznych jakie mają ,wykoszenie wszystkich stron które się pozycjonują zajęło by tydzień.

Przy okazji wycieli by nas.

Ale po co ?

Zabijać tysiące agencji które ich promują ?

Ot trochę pogrozi palcem ,JA GOOGLE WIEM, starajcie się bardziej mnie promować to jeszcze trochę pociągniecie:)

I tak to się kreci.

Po prostu trzeba się przyzwyczaić że co 3-4 miesiące będzie tąpniecie.

Mniej zarobimy,odkujemy się później i znowu od początku

Na frazę gdzie konkurencja ma linków średnio 5,

jeśli potrafisz prawidlowo poszukać linków i na prawdę jest ich 5( nie mówimy o linkach typu dofollow z głównej onetu) to nawet nazywać to konkrecją nie należę to po prostu nowe strony www :D

Na podstawie około 200 domen ze spadkami. Wniosek - zbyt wiele linków.

ja obserwuje "nieco" więcej domen i u mnie wniosek jednoznaczny to co spadło za mało linkowałem ( zbyt delikatnie), ale oczywiście konkurencja ma "nieco" więcej jak 5 linków

Uzupełnienie moje poprzedniego postu :

Jako ciekawostka motywująca do wzmożonego wysiłku przy dostosowywaniu sie do "standardów" a tfu..........

Przy ustawieniach :

https://www.google.pl/#lr=lang_pl&q=implanty&tbs=lr:lang_1pl

I przy ustawieniu regionu polska na frazę "implanty" mamy na 1 stronie w wynikach to co poniżej z pozycjami ,polecam odwiedzenie tych stron , miłej zabawy i przemyśleń :

1:najtansze-implanty-wpl.pl/

5:tanie-implantyy.pl/

6:implanty-warszawaa.pl/

Niech ktoś mądry powie jak to możliwe ?

Eh w sumie to miło że są te aktualizację. Nudno by było bez nich. Nie piszę też, że nic mi nie poleciało, bo poleciało, ale przynajmniej jest to kolejna lekcja co i jak trzeba robić.

Rumaki już się grzeją :D

PS. Taka ogólna rada dla raczej mniej doświadczonych, chociaż chyba każdy na to raczej powinien wpaść - prowadźcie sobie dzienniki stron, zapisujcie co, gdzie, kiedy i ile dodajecie linków. To się na pewno przyda przy kolejnej aktualizacji ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

likom, G ma zarabiać i to jedno, drugie że ilość spamerskich linków tworzonych codziennie jest tak olbrzymia że G musi coś z tym zrobić aby się nie zatkać, tworząc pierwotny algorytm zapewne nie przewidzieli ze wszyscy będą tak naparzać automatami, że do indeksacji linka ze spamerskiego katalogu, czy profilu będą używać setek linków, milionów stron bezsensownych tekstów dziennie do zaindeksowania. Wystarczy spojrzeć na częstotliwość wprowadzania nowych zwierzątek aby zrozumieć że czas kiedy G się zatka jest coraz bliższe.

Zrobili to na ich miejscu bym zrobił, oznaczył spamerskie miejscówki (kłania się DT) i wykasował linki z nich, uwalniając część pamieci. Takie wykasowanie zmniejsza moc części zaplecz, katalogów (sławne BL to 99,9 spam) i podobne miejscówki, później to już tylko efekt toczącej sie kuli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności