Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Niech ktoś mądry powie jak to możliwe ?

Mi to wygląda na przedwczesne, niezaplanowane (bo nikt nie wiedział, że akurat w danym dniu algo wytnie konkurencję), świeże spamy pod 301ki :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podstawowy problem z pozycjonowaniem a później z ew. filtrami jest gdy pojawia się dużo fraz do pozycjonowania.

Bo osoby co pozycjonują sobie 1, 2 czy tam nawet 10 stron po kilka fraz każda to OK, mają możliwość dłubania sobie nad każdą frazą - szukania linków z niespamowych źródeł, budowania zapleczówki dedykowanej pod każdą z fraz itp. itd. i wtedy ryzyko filtra / spadków jest małe. Choć jest wiele też osób co mając 1, 2 stronki robią działania masowe/spamowe wbrew logice i wpadają w filtra,... ale nie o tym.

Problem pojawia się gdy mam do pozycjonowania kilkadziesiąt/kilkaset stron które posiadają np.100-130 fraz i to nie takich long tail (4-5 członowych) a słów na które konkurencja napiera i to z dedykowanym pod to serwisem, a my mamy serwis który jest w 1/130 o tym produkcie. Tak w dużo większym uproszczeniu oczywiście piszę.

I teraz nawet jak mamy fajne miejsce na link - to upchniemy ile? 1, 2, 5 ? A potem zacznie się już spamowanie - więc na tylu musimy poprzestać... tylko co z ponad 1000 innych anchorów które pozycjonujemy.

Dlatego pisanie poradnika jak pozycjonować serwis dodając na X serwisie czy Y linka, OK. Ale schody się zaczynają się przy potrzebie umieszczania setek takich linków.

I taki prawdopodobnie jest wydźwięk tego tematu - Ci co "pieszczą" sobie kilka serwisów mogą się cieszyć wzrostami pozycji, gorzej z tymi co robią to dla setek/tysięcy fraz. I dodatkowo zawsze jak jest większy update trzeba też masowo zastosować nowe rozwiązania - co też w przypadku XXX serwisów zaczyna być problemem.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Też tak macie linkujecie przez ostatni czas i nic nie rusza ??

Pytasz o te co spadły, czy nowe rzeczy?

BTW, na jednej zafiltrowanej ręcznie domenie to mam jaja. Po filtrze wszystko poza Top10, 11-15 pozycja, wczoraj dodatkowo po kilka oczek w dół, dziś prawie wszystko w top10, jak by z topu wymietli tyle, że nawet pofiltrowane powskakiwały - filtr świeży, więc to nie odpust ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Moim zdaniem najlepiej to będzie poczekać - w końcu jest czas żeby powalczyć o content.

Jeżeli chodzi o analizę aktualnego algorytmu to biorąc pod lupę frazy z małą konkurencją, ale jednak pozycjonowane można wyciągnąć pewne wnioski. Ciekawym zjawiskiem jest to, że na kilku ze stron pozycjonowane podstrony poleciały w dół, a inne w górę. Trzeba zrobić test i rzucić blastem na podstronę kontakt, sitemap i jakieś inne, na których nam nie zależy... Ciekawe jakie będą efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności