Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

zawsze wypisujesz informacje o wzrostach gdy wszystkim coś leci

Akurat w tym przypadku zostałam wręcz wywołana do tablicy ;-) I za pokazówkę nie uważam dzielenia się informacjami o zmianach. A co? Gdybym napisała "połowa moich stron spadła", to znaczyłoby, że się nad sobą użalam, czy po prostu informuję o tym, jak Pingwin wpłynął na moje strony?

mniej więcej wiem jakich klientów robisz.

Nie sądzę ;-) Ale jak podasz przynajmniej liczbę moich klientów z Olsztyna, to potwierdzę albo zaprzeczę.

Miałem na myśli cały biznes zajmujący się oczyszczaniem ze "złych linków". Biznes jak biznes: w mojej ocenie każdy musi zarobić

Ja do tego podchodziłam jak do zwykłych konsultacji. Jak przejmiesz po kimś klienta z filtrem, to też jakoś będziesz się musiał tego filtra pozbyć.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

GoogleWatcher: no to szczerze gratuluje. Teraz można by się zastanawiać dalej - która pozycja, jak długo siedzi, czy jest to znany brand czy świeża domenka. Ilu klientów będzie chciało czekać 1,5 roku na efekty z 1% tak szczerze? Ale to nie o tym temat.

Ja nikomu stąd źle nie życzę, a wręcz przeciwnie. Tylko więcej obiektywności co do całego rynku.

ps. Lexy ale ty się nie dzielisz żadnymi informacjami konkretnymi z których można coś wywnioskować (o tym podyskutować), a wręcz przeciwnie - jak najbardziej się chwalisz pokazując Wam wszystkim leci, a mi rośnie. Koniec taniego seo z allegro. Teraz pora takich speców jak ja :faja: Dla mnie to śmieszne bo naprawdę nic nie wnosisz oprócz tego że chcesz się dowartościować.

Szfab ok a jaka jest skuteczność ulotek? 1%? Jak ludzie dobierają hasła też trzeba wziąć pod uwagę. Ile to razy wybiera hasło które nie jest wyszukiwane? Z punktu seowca to super bo konkurencja zerowa ale co z tego jak klient nie widzi efektu? Wtedy nie będzie to dziwne jak wybiorą co innego. Klient musi zobaczyć że pozycjonowanie daje wymierne efekty a wtedy nie zrezygnuje z tej formy. Lepiej więc dobierać takie hasła które są jednak wyszukiwane. Trudniejsze ale w dłuższej perspektywie czasu to się zwróci. Poza tym doba nie jest z gumy więc albo zajmuje się sklepem albo jego promocją.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

mark, dorabiasz do moich wypowiedzi jakąś dziwną ideologię. Nie sądzę, aby chwaleniem można było nazwać informowanie o filtrach, mimo że w tym przypadku dotyczyło to ich odpuszczenia.

PS Mam siedzieć cicho, bo mam więcej wzrostów niż spadków? Przyjdzie kolejny update, to i ja się prędzej czy później pochwalę wpadkami :)

GoogleWatcher: no to szczerze gratuluje. Teraz można by się zastanawiać dalej - która pozycja, jak długo siedzi, czy jest to znany brand czy świeża domenka. Ilu klientów będzie chciało czekać 1,5 roku na efekty z 1% tak szczerze? Ale to nie o tym temat.

Ja nikomu stąd źle nie życzę, a wręcz przeciwnie. Tylko więcej obiektywności co do całego rynku.

Lata sobie po pierwszej trójce. Ogólnie mają jakieś 20 procent sprzedaży z organica. Mogę mówić otwarcie, bo pracowałem tam również na etacie. Chodzi o to, że to jest zupełnie inne SEO, podobne do pracy PRowca. SEO które polega na dialogu z wydawcami. I nikt w takim przypadku nie ciśnie na "pozycje", bo zainwestował w biznes 20 milionów euro i planuje go prowadzić przez wiele, wiele lat.

Zmiana polega na tym, że te standardy dotyczących wielkich, w coraz większym stopniu będą dotyczyły również tych małych.

Dla ceneo, allegro, interii? :D Czy wpuściłeś w TOPy nową stronę, dla której nikt wcześniej nie odwalił roboty lub nie odwalają roboty sami internauci?

Kompletnie nowa domena. Za to on-page TIP TOP, co nie dziwi skoro dział SEO zatrudnia tam kilkanaście osób.

Droższe pozycjonowanie to mniejsze zyski dla włascicieli stron. Często firmy brały pozycjonowanie przy czym zyski niie pokrywały kosztów. Jesli teraz cena skoczy jeszcze 2 razy to teraz sobie darują bo po co płacić jesli się nie zarabia. Uznają inne formy reklamy, lkalna typu ulotki, billboardy, itp. Upadnie trochę sklepów, więcej osob bedzie robilo je na wslasna reke wg wytycznych. Nie wróżyłbym tutaj super rynku, tylko wycofywanie się osób od G. Często z pozycjonowania korzystały nowe firmy, które ledwie wiazały koniec z koncem zeby porobic wszystkie oplaty...

Nie cieszylbym sie zbynio bo jesli pozycjonowanie zdrozeje to wiecej osob oze pojsc w reklame bo tam wie za co placi.

I o to chodzi. Chodzi o to, żeby zrozumieli, że dialog z klientem jaki prowadzą w internecie może się również przełożyć na pozycje w Google i jest jedynie swego rodzaju dodatkowym bonusem, a nie celem samym w sobie.

Pozycjonowanie nie musi być droższe - po prostu koszty wykonania usługi wzrosły - przez Co pozycjoner (napierdalacz linkownik) musi sobie te koszta umieścić i de facto przerzuca je na klienta...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pozycjonowanie nie musi być droższe - po prostu koszty wykonania usługi wzrosły - przez Co pozycjoner (napierdalacz linkownik) musi sobie te koszta umieścić i de facto przerzuca je na klienta...

co podnosi średnią

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

moje obserwacje:

- warto zwrócić uwagę na Title

- anchory (jakie i gdzie dajemy)

- nasycenie słowami kluczowymi

- linkowanie wewnętrzne

- szybkość witryny

-unikalność treści i kodu

Tam gdzie było zbyt pięknie/pospolicie to poleciało

P.S

pozycjonowanie firmówek - z tym będzie różnie na trudnych frazach bo ciężko będzie utrzymać domenę przez rok , nawet jak 1 update przejdziemy to kolega z dołu pomoże nam czy to z SWL a czy Xrumer a. Ale da się ,żyć z PP więc BHS będzie .

Najlepsze jest to ,że po update aktywność pewnych userów maleje a innych rośnie:)

zajęło mi to półtora roku

Jesteś wielkI!

Dla mnie to śmieszne bo naprawdę nic nie wnosisz oprócz tego że chcesz się dowartościować

Lans pełną GĘBĄ.

Nie sądzę, aby chwaleniem można było nazwać informowanie o filtrach

No raczej, ale wyciąganie z filtrów na 40 pozycję to już jest sztuka nie mała.

SEO które polega na dialogu z wydawcami

O to teraz już dialogami się pozycjonuje :huh:

Muszę w takim razie podzwonić po klientach. Ile taka rozmowa ma trwać żeby im coś urosło? A może lepiej jak jakąś kobietę do tych rozmów zatrudnię? Może wtedy im szybciej będzie rosło?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Temat mocno zboczył na koszty pozycjonowanie a nie jest już od dłuższego czasu kreowany pod względem pingwina :)

Dokładnie tak samo jak nie są potrzebne te słowne przepychanki.

Minęło już kilka dni od spadków.wzrostów.

Czy już coś robicie? Czy jeszcze zalecacie odczekać?

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

ciągle analizuje i zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, obok mojej strony jest też strona konkurencji, tematyka ta sama, podobna konstrukcja strony, moja strona pisana z palca, nie żaden gotowiec typu joomla czy wp, jego podobnie, moja pozycjonowana, a jego w 100% naturalne linki, naturalne w sensie takim, że gość nie dodaje do katalogów, nie dodaje do blogów itd. Jego działania to udzielanie się na forach mocno branżowych gdzie podrzuci linka, ale nie takie spamowe, że rejestracja, wrzuci linka i tyle go tam widzieli tylko udziela się systematycznie, ta branża to jego hobby i chyba praca. Dodatkowo pare linków gdzieś na stronach branżowych ale na zasadzie wymiany linków i nie jest tego dużo, zamyka się w 20 pewnie. Wiem to bo go znam :) W każdym razie jego strona też wystrzeliła w kosmos jak moja, gdzie tu sens, gdzie tu logika. Dwie różne strony, dwie tak zupełnie różne metody linkowania, on zupełnie naturalnie, bez spinki na pozycjonowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności