Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

GoogleWatcher: zrozum, że to co robisz, to jest SEM, a nie stricte SEO, a przede wszystkim - pozycjonowanie. Wysokie pozycje są jakby "efektem ubocznym" publikacji materiałów prasowych, artykułów sponsorowanych i oczywiście znakomitej optymalizacji pozycjonowanej strony. To podchodzi pod zupełnie inny działa na tym forum, a już na pewno nie temat z update algorytmu.

Droższe pozycjonowanie to mniejsze zyski dla włascicieli stron. Często firmy brały pozycjonowanie przy czym zyski niie pokrywały kosztów. Jesli teraz cena skoczy jeszcze 2 razy to teraz sobie darują bo po co płacić jesli się nie zarabia.

Takich problemów nie ma jeśli działania SEO nie są tylko i wyłącznie pozycjonowaniem dla pozycjonowania i bez znaczenia na jakie frazy. Mamienie klienta: jak będziesz np. w top3 to i ruch od razu skoczy w górę. A g....o kompletne prawda! Nie zawsze tak jest i to naprawdę z wielu bardzo różnych powodów. Wcale powodem nie musi być jedynie to, że fraza jest rzadko wpisywana do wyszukiwarki. Może być i często, a i tak może to się nie przekładać na wzrost ruchu.

Czasem mam wrażenie - czytając posty na PiO - że pozycjonowanie jest wartością samą w sobie. Kompletna bzdura! To tylko kolejne narzędzie. I żeby klient był zadowolony i żeby dojść do istoty działań czyli wzrostu ruchu nie wystarczy znać się jedynie na dodawaniu linków. Trzeba jeszcze wiedzy i praktyki dot. innych procesów i zwyczajów spotykanych w internecie. Czasem wypozycjonowanie setek g...nych fraz, ale za to właściwie dopasowanych do pozycjonowanej strony, daje dużo lepsze efekty niż wypozycjonowanie na kilka fraz o dużej ilości zapytań, ale - przez swój dość ogólny charakter - intencje użytkowników mogą być bardzo różne, a pozycjonowana strona niekoniecznie musi być dla nich tym, czego szukają.

I jeszcze jedno - czasem strona i związany z nim projekt ma małe szanse na ruch z racji swoich założeń. A klient jest tak przekonany, że jego pomysł jest genialny, że nawet największy praktyk nie przekona go do zmian :)

A tak z bardziej wartościowych kwestii, wg mojej skromnej osoby:

1. Większość katalogów/precli (seoki, wpkaty, afro, itd nie liczy się dla mnie skrypt) zostało oflagowanych przez dissalow. Wiadomo powiadomienie i potem chcęć wrócenia na pozycje czy to przez firmę pozycjonującą, czy wyciągająca z filtra. Właściciele katów nie odpisywali lub specowie szli na łatwiznę ze zrozumiałego powodu – czas. Linki na tych www straciły wartość bądź działają nawet w jakimś stopniu ujemnie – dokładnie ciężko stwierdzić tak naprawdę. Oczywiście oberwały strony robione tym sposobem, ale w jakim stopniu zależy w dużej mierze od ilości tego typu linków, o ile nie było ich dużo, a oprócz tego były linki z portali branżowych lub katalogów firm lub onet, wp itd. to mogło nawet wzrosnąć.
  2. Cześć fraz banalnie śmiesznych robiony tymi sposobami jak np. optymalicja procesów technicznych itd. nieoberwała bo tu wg mnie sama optymalizacja i kilka linków starcza aby był top.
  3. SWL – obrywają na bieżąco ale nie chcą ich póki co wykosić całkowicie i bardzo dobrze. Tu też dużo zależy od ilości linków.
  4. Rozkład anchorów również można wrzucić, jak było nawalne na małe ilości + powyższe miejscówki wynik raczej wiadomo.
  5. Czemu xrumer działa? Prosta sprawa J a kto dodawał z branż stricte zakazanych linki do dissalow licząc, że wróci mu strona na Viagre np.? nikt J Do tego dochodzi kwestia, że miejscówki cały czas się tworzą, ale to nie na klientów a na bh już wg mnie.

1. Nie ma narzędzia dissalow

2. Katalogi zostały oflagowane na długo przed wynalezieniem narzędzia Disavow Tool

To tak prostując dwie sprawy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Katalogi zostały oflagowane przed diavow ale w mniejszej ilości, disavow dobiło ten proces do końca. Można powiedzieć, że metodą taśmową.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Droższe pozycjonowanie to mniejsze zyski dla włascicieli stron.

To jest lekkie wprowadzenie w błąd - może nie droższe ale skuteczniejsze to raz a dwa SEO będzie się rozwijało w kierunku zdobywania ruchu i przynajmniej ja to tak widzę - pozyskiwania ruchu niezależnego od monopolisty. W tej chwili po 4 latach seo dla jednego klienta mam 43 % ruchu pochodzącego spoza google.

Teraz okazało się, że najlepszą konwersję (fotki które sprzedałem) zdobyłem z innego źródła niż google i najciekawsze że zamówienie przyszło od francuskiego projektanta wnętrz (gdzie mam tylko polską stronę) i szykują się następne .

Po prostu SEO się rozwija o inne kanały i inne metody i mam nadzieję w ciągu najbliższych dwóch lat doprowadzić na paru witrynach do proporcji 30% google - 70% inne źródła .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Katalogi zostały oflagowane przed diavow ale w mniejszej ilości, disavow dobiło ten proces do końca. Można powiedzieć, że metodą taśmową.

Po prostu jest lepiej sadzic, ze ma się winnego innego niż My sami :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Katalogi może i oflagowali, precle może i oflagowali, tylko czemu nie oflagowali innych porządnych stron z pr0 na przykład, z których na masę pozycjonery pozbywają się linków obecnie śląc disavow, a do których dodali wcześniej linki w komentarzach i innych miejscach różnymi spamiarkami? Naprawdę sądzicie, że tam w Google siedzi stado chińczyków przeglądających to wszystko ręcznie, aby stwierdzić co jest rzeczywiście spamem, a co nie?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

że tam w Google siedzi stado chińczyków przeglądających to wszystko ręcznie, aby stwierdzić co jest rzeczywiście spamem, a co nie?

Myślę, że jest to skutek błedów w cześci algorytmu (ja go nazywam weryfikującym) odpowiedzialnym za ocenę stron, błedu który powstał przy jego modyfikacji w oparciu o zgłaszane diss'y . Niestety większość lemingów w panice zgłaszało jak popadło (bez analizy) i dzięki temu powstały takie kwiatki jak "nienaturalny link z katalogu dmoz" ...

PS

(troszkę cenzury...) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności