Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm, ktoś mi tu posty usuwa... Napiszę więc bardzo prosto:

Kompletnie chybione wnioski.

Wniosków to ja tam nie widzę, ale dr Pieczonka napisał parę mądrych zdań.

Ponieważ jest wielu "celebrytów" na PiO to zacznę i ja! Od Pingwina, a jak! https://www.netpozycjonowanie.pl/pingwin-2-1/

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ciesze się Blejkuś , że dołączyłeś do grona "wydawców" , najbardziej cieszą Twoje oksymorony ;) a najfajniejsza jest to o tworzeniu nowych miejscówek i inwestycji w dodawarki ;) .

Szczerze to mam nadzieję, że jak najwięcej gimbusów wdroży Twoje pomysły ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No comment :D

Forumowicze

175 postów

Szczerze to mam nadzieję, że jak najwięcej gimbusów wdroży Twoje pomysły ;)

Oj Berbuś, nie jest moim zamiarem odbieranie Twoich fanów. Uwierz mi, że nie jeden "gimbus" który potrafi czytać "między wierszami" dziękował mi już na PW a to mnie cieszy, że wśród młodych nie rodzą się same pelikany "łykające" wszystko co im się na tacy poda...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bez obrazy, ale "Rozwiązanie" problemu kompletnie bezsensowne i z założenia generujące następne problemy... Zalecasz dodawanie do publicznych miejsc, których nikt nie doda do disavow... Nie ma takich. Co więcej nawet takie, które dziś są akceptowane przez google jutro mogą przestać być takimi, a Ty zostajesz z linkami w miejsach nad którymi NIE MASZ żadnej kontroli...

Nie ma takich.

Bez obrazy, ale są :) Na dodatek liczone w setkach.

które dziś są akceptowane przez google

Jeżeli domena ma 12 lat to uwierz mi, że będzie akceptowana dzisiaj i jutro.

NIE MASZ żadnej kontroli...

Oczywiście, co więcej jutro może ich nie być, ale jak sam wiesz (mam nadzieję) linkbuilding nie jest czynnością jednorazową i jeżeli myślisz, że dzisiaj złapałeś boga za nogi i tak zostanie na zawsze no to sorry...

Oj Berbuś, nie jest moim zamiarem odbieranie Twoich fanów.

O moich fanach nie masz bladego pojęcia (bo to inna branża) ;). Poza tym przeczytaj kilka razy co napisałeś bo ja widzę sprzeczność , niespójność pomiędzy :

Zapomnijcie więc o katalogach (nawet tych najlepszych), bo leszcze będą wrzucały wszystko co im leży na „GWT” żeby tylko wyjść z filtra (bo nie znają innych sposobów). Zapomnijcie o zaspamowanych WP i innych masówkach do których listy znajdziecie publicznie

a:

Własne zaplecze? Jak najbardziej tak, ale… jest jedno ale i właściwie ostatecznie rozwiązujące tą kwestie…. jest nieopłacalne. Jedyne sensowne rozwiązanie to szukanie takich miejsc o których pisałem wyżej. Jeżeli nie potrafisz ich znaleźć i napisać lub nie masz kasy na napisanie dodawarek do nich to jednym słowem nie masz czego szukać w tej branży

z resztą pal licho niespójność i brak logiki, dodawarki to już przeszłość. Przyszłość leży w umiejętnym tworzeniu zaplecza i zarządzaniu nim jak i w softach automatyzujących zarządzanie "soszjal mediami" .

Przeanalizuj dokładnie patenty związane z aktualizacją "koliberka" - tyle moich rad za free ;)

Jeżeli domena ma 12 lat to uwierz mi, że będzie akceptowana dzisiaj i jutro.

Domena może i będzie akceptowalna natomiast miejsce gdzie położone będą linki już nie, widzisz Blejkuś tego, że z serwisu mogą zostać "wydzielone" podstrony wskazane jako te "szkodliwe" to już Ci się w głowie nie mieści ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

widzisz Blejkuś tego, że z serwisu mogą zostać "wydzielone" podstrony wskazane jako te "szkodliwe" to już Ci się w głowie nie mieści ;)

Pozostań może jednak przy swoich "fanach"

Ewentualnie mogę Ci dać namiary do

dziękował mi już na PW

to może rozjaśnią Ci kilka rzeczy, bo widzę, że dalej nie "łapiesz".

Co do niespójności to chyba nie powiązałeś odpowiednich zdań, no ale zrobię to dla Ciebie i je powiąże:

rozwiązaniem jest szukanie lub tworzenie miejscówek, których nikt nie będzie „podpierda…”.
Jedyne sensowne rozwiązanie to szukanie takich miejsc o których pisałem wyżej

Jeżeli osoba która skorzysta z takiej rady myśli, że tylko ona znajdzie i co najważniejsze doda do takiej miejscówki link (i jeszcze za darmo) to równie dobrze może się nazywać wicekrólem Anglii - zastanów się nad tą piramidalną bzdurą ;).

Co do podziękowań namiarów to myślę, że to nie moja grupa docelowa średnio w tygodniu mam parę od bezdomnych których zabieram na obiad albo kupuje żarcie ;).

Twoim problemem Blejkuś jest to, że dalej tkwisz w błędnym przeświadczeniu, że SEO to tylko pozycje i linki. Uwierz mi to się zmienia i to nawet bardzo. Jesteś jeszcze na etapie sprzed "wyników spersonalizowanych" i "geolokalizacji" ;) a więc jakieś 1,5 roku do tyłu :)

Bazy publiczne powoli sa coraz lepsze

Nic błedniejszego - te bazy już po wielokroć zostały pozgłaszane, poza tym jakość się nie zmieniła ;)

Trąbią o tym co jest szkodliwe a ja używam tych szkodników i mnie nic nie dotknęło, chyba jestem zbyt dobry w tym co robię :)

Edyta:

Sprostowanie , nie dodaje do wszystkich miejsc najpierw analiza miejsc, które spełniają moje założenia, które uważam za jakościowe :).

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

albo zbyt naiwny sądząc, że tak będzie wiecznie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności