Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, to co sie stalo z wynikami w ten weekend to jeden wielki chaos i smietnik. Nawet strony, ktore nigdy nie byly pozycjonowane, dodawane do katalogow etc. znajduja sie w wynikach dopiero po wejsciu "powtórz wyszukiwanie z pominiętymi wynikami". Za to w wynikach ukazuja sie jakies dziwne strony, ktore nie maja nic wspolnego z frazami, ktore wpisuje. WTF?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czemu google

tak zakwalifikowało moją stronę, na której jest dużo zakładek, dużo tekstu?

skopiowanego tekstu?

no właśnie nie :/ jest to miniportal zakodowany przeze mnie od zera, tekstami są niusy pisane z palca dotyczące działalności jednego lotniska, zero kopiowanych tekstów, od kilku miesięcy zrobione 301 z "bez www" na "www" żeby nie dostać za DC

ba... ok 1k różnych linków, i wp i seokaty i blogi, sporo z komentarzy na gazeta.pl, które pisało o tym lotnisku i podobne(wp.pl interia) gdzie można zostawić linka, kilka na oficjalnym profilu lotniska na fb, link z oficjalnego profilu lotniska na wiki, sporo linków z for o tematyce podróży lotniczych i for dla pasażerów itd

inna strona robiona podobnie, tyle, że z trochę większą ilością linków spadla z 2 na 5 strone, na mojej duuuużo więcej treści

Nie ma co panikować trzeba czekać i analizować.

Od dawna było wiadomo, ze google uwala za nadmiar anchorów, tylko wtedy nie potrafili tego robić tak perfidnie jak obecnie. Więc nie rozumiem tej paniki.

Nie cierpię spamerów!

@theedge

tak ale to akurat efekt nowego algo, ma być szybszy i coś tam widać, że wizyt jest więcej

@xsebax

w ten weekend raczej nic się nie wydarzyło, chaos i śmietnik w Google jest od dawna - przywyknij lub go zmieniaj swoją pracą ;)

pozycjonowanie-stron-afterweb.png  Skuteczne pozycjonowanie stron, więcej na https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ Zapraszam!

Potwierdzam dalej miesznina :) ale to już się nigdy nie uspokoi :) Niestety działania nowego algo do tego dążą aby wyświetlić jak najwięcej stron w krótkim okresie czasu. Obecnie stałe są tylko topy od 1 do 5 i to też nie do końca bo lokalizacja też mocno daje się we znaki.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

U mnie cały czas duża rotacja. Raz plus raz minus codziennie, a nawet co godzinę inaczej, ale ogólnie tendencja wzrostowa, ale w bardzo wolnym tempie i tylko o jedną dwie pozycję. Obecnie nic nie robię obserwuje. Jedyne zmiany to więcej tekstu na stornie i optymalizacja.

Może czas wkońcu zrobić remonty mieszkań Warszawa - To Twój fachowiec w Stolicy.

u mnie roszady niemożliwe. Z top 10 -3 frazy raz w top, raz poza 100. Nie wiem czemu ale w ahrews mam cały czas nowe linki - po 50, 60 dziennie . Nie pamiętam żebym dodawał aż tyle ale zlewam linki - martwią mnie frazy. Obserwuję też inną domenę i tam na 2 feazy skoki z top 30 aż poza 100 i powroty. nie wiem co o tym myśleć dlatego piję piwo ... kolejne :)

Na dzień, dwa strona może z jakieś tam przyczyny zniknąć. Ale jak zaczyna się "pojawiam się i znikam", to w moich przypadkach było to znikam na koniec. Oczywiście wrócić może, ale nie samo z siebie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie wiem czemu ale w ahrews mam cały czas nowe linki - po 50, 60 dziennie . Nie pamiętam żebym dodawał aż tyle ale zlewam linki - martwią mnie frazy.

Ja bym ego tak ie zlewał :) może ktoś Ci dowala SWL-ami ? z oflagowanych domen :)

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności