Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Staraj się o starszą stronkę ona już jest trochę z pewnością w internetach i jakiś ruch już tam masz, a robić wszystko od początku to nie jest takie łatwe i nie polecam tego, bo zmarnował byś bardzo dużo czasu i cierpliwości na takie coś.

Zapraszam na E-biznes porady, ciekawostki.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarząd Google interesują tylko raporty i wysokość słupków. Myslicie, że zalerzy im na jakości wyników? SIC! Ma być wzrost sprzedarzy i koniec. A jakiś tam Matt Cutts i cała masa innych pionów dwoją się i troją by wyrobic limity. Jak w każdej normalnej firmie. Nie ma co się dziwować.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

U mnie osobiście mocne spadki na stronach starszych, głównie katalogowanych, które trzymały się długo w top 3. Natomiast nowe strony w tych samych katalogach utrzymują się cały czas w top 10. Oprócz tego zauważyłem kilka fraz, które codziennie mi skaczą 1-50-1-50... Ogólnie na razie wstrzymałem się z jakimikolwiek działaniami i czekam, aż się trochę ustabilizuje.

prócz tego zauważyłem kilka fraz, które codziennie mi skaczą 1-50-1-50

ja miałem podobnie , ale skakało z top20 top30 do aż ponad 100 . Linkowałem bardzo delikatnie ( chyba z 5 linków na fraze w ciągu tygodnia ) i pozycje od 3 dni stabilne - 18, 10, 9 a więc dużo wyżej niż przed skokami. Moim zdaniem delikatnie linkować możesz - w sumie jak portal wartościowy to użyszkodnik w czasie szaleństw pingwina też linkuje a chodzi o jak najbardziej naturalne linkowanie

W mojej branży bez specjalnych śmieci w TOPie ale i bez szału ;P Stronki które były poza 100 pozycja są w top 15naście a co było w top 3 wiruje około 90 miejsca ;( Jak żyć?

Żyć krótko :D to takie nawiązanie do polityki.

U mnie strony lekko poszły do góry same z siebie (zaprzestałem działań po update). Teraz ruszyłem na własnych zasobach, co dało lekki przyrost, ale brak stabilizacji. Obecnie chcę przeprowadzić parę testów odnośnie pozycjonowania, chyba, że sytuacja wróci do normy, bo jestem przekonany, że google sam wie, co zrobił... Obecnie ciężko jest znaleźć strony z trafną zawartością w każdej branży, i jestem przekonany, że wielu użytkowników owej wyszukiwarki odczuło to w niemiły sposób (nie mówię o pozycjonerach).

wróci, nie wróci? :) czemu te śmieci trzymają się aż tak długo...

Nie wróci. Google ma renomę, monopol wybrany przez nieświadomych ludzi. Jakość ich kompletnie nie interesuje, interesuje ich sprzedaż. Rozwijają kolejne szemrane usługi, zarabiają kolejne miliardy. Wyszukiwarka ich już nie interesuje, ma zarabiać i tyle. Jak ktoś nie wierzy - jego sprawa.

Czy coś się poprawiło ? Nic. Nowe stronki wchodzą, czasem mniej skutecznie niż wcześniej ale wchodzą. Stare domeny do kosza.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

zaprzestałem działań po update).

Błędne myślenie. Nie należy zaprzestawać bądź wstrzymywać działań po i w trakcie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności