Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

że linkowanie to rosyjska ruletka tyle, że w wersji "jedna komora z 6 jest wolna" a nie na odwrót.

Nie do końca :) dalej wchodzą ładnie nawet puste domeny linkowane SWL-em - pytanie tylko na jak długo :)

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

https://www.silesiasem.pl/link-building-bez-powiadomien-i-filtrow-gdzie-i-jak-szukac-dobrych-linkow

ktoś mówił że Radek miał solucję na Pingwina 2.1 jeszcze przed jego wydaniem i się chyba za bardzo nie pomylił :D

już widzę ogłoszenia na pio "sprzedam linki z gwarancją nieotrzymania filtra :D"

T.

to może ktoś napisze w skrócie cóż za rewelacje niesie ze sobą ten filmik. Z lekka długi jest ;)

Lokowanie produktu

p.s.

może to być też pro szeptany (pewnie za darmowy abonament:))

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zamiast mnie oceniać to poświęć czas na edukacje w seo, i analizę za co google spaliło twoje domeny (tyle że trzeba wiedzieć czego szukać, podpowiedź: jaką charakterystykę ma twój spam zacznij od tego).

Ale dzięki tym aktualizacją konkurencja topnieje a strony moje idą w górę.

A ty zacznij od edukacji w szkole podstawowej...

no sory ale AKTUALIZACJĄ ???? WTF

I tak jak kolega, mam wrażenie, że nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie oprócz nieustannego chwalenia się, że twoje strony nie poleciały po pingwinie.

Czas na testy.

Mam taką stronkę którą od czterech lat miałem w topach, od dwóch lat zaczęło być coraz ciaśniej na frazy pozycjonowane ale pozycje były w miarę stabilne 2-oczka w dół w górę itp, w sumie jest to strona którą można było pokazywać jako anty zaprzeczenie wszelkich reguł optymalizacji. I powiem szczerze że dziwiłem się że nic jej nie rusza no ale przyszedł czas jak poleciała to w 1-100 jej niet więc słuchajcie napisze tak, na każdego przyjdzie kolej wcześniej czy później :)

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Zamiast mnie oceniać to poświęć czas na edukacje w seo, i analizę za co google spaliło twoje domeny (tyle że trzeba wiedzieć czego szukać, podpowiedź: jaką charakterystykę ma twój spam zacznij od tego).

Ale dzięki tym aktualizacją konkurencja topnieje a strony moje idą w górę.

A ty zacznij od edukacji w szkole podstawowej...

no sory ale AKTUALIZACJĄ ???? WTF

I tak jak kolega, mam wrażenie, że nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie oprócz nieustannego chwalenia się, że twoje strony nie poleciały po pingwinie.

No brawo znalazłeś błąd ortograficzny, lepiej ci już, naprawdę jesteś bystry, dziwię się że masz problemy z filtrami w googlu.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

ktoś mówił że Radek miał solucję na Pingwina 2.1 jeszcze przed jego wydaniem i się chyba za bardzo nie pomylił :D

Ja mówiłem, ale jak zobaczyłem pierwsze minuty tego filmiku i stwierdzenie, że google może połączyć nasz IP, czas i w ogóle wszystko w jakiejś chmurze (a może w obłoku?) jak dodajemy do precli no to szczena mi opadła...

No sorry, ale nie bądźcie lemingami, NIE IDŹCIE TĄ DROGA!

Ja Wam wyjaśnię jak to jest, to jest tak jak z religią. Jedni wierzą w tego boga a inni w innego, dlaczego tak jest? Dlatego, że były 2 osoby i jedna sobie wymyśliła takiego a druga innego i wygrała ta, która przekonała do swoich racji jak najwięcej osób.

W tym przypadku człowiek, który nie pracuje w google bezpośrednio nad algorytmem, nie wiedzący w jaki sposób algorytm ocenia stronę/linki takie bajki może opowiadać tylko lemingom, które to łykną. Jaki ma w tym cel to niech już każdy się zastanowi. Co więcej! w tym temacie każdy może mieć rację i jej nie mieć, bo... bo właśnie - algorytm nie ocenia TYLKO linków, albo TYLKO optymalizacji, ani nawet może nie być tak, że jak są dwie identyczne strony różniące się szczegółami to jedna zostanie a druga poleci, bo to właśnie ten szczegół zdecyduje. Każdy ma jakieś tam swoje metody na topy, ale żaden nie rzuci pierwszy kamieniem i nie powie, że na 10 różnych stron, różnych branż jego metodami wbił wszystkie frazy jakie miał do wbicia w top3. Nie ma i nie będzie takiej osoby, tak samo jak nie ma osoby, której wchodzi 100% fraz w top 10 (oczywiście nie chodzi mu tutaj o kogoś kto ma 2 strony i 6 fraz, ale o kogoś kto ma co najmniej 50 stron i ponad 500 fraz do zrobienia).

Więc podsumowując - szkoda waszego czasu na oglądanie filmików z prorokiem Radusiem, czy czytanie blogów expertów SEO. Jedyne co warto czytać i oglądać to opisy, recenzje softów do automatyzacji pracy (bo to jest baaardzo pomocne, ale nie może być bezmyślne! Nie ma takiego softu z buttonem "START TOP10" i nigdy nie będzie), no i przede wszystkim myślenie, testowanie i analizowanie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zazwyczaj się z Blake nie zgadzam, ale tutaj ma rację. Nie idźmy ta drogą. Raduś nie raz już na forum pokazywał swoje wróżbiarskie metody i nie dotrwałem do końca tego filmu bo się po prostu nie dało.

Mi wystarczył początek gdy mieliśmy oceniać konkurencje według magestica. Wystarczy, że konkurencja ma linki na ukrytym zapleczu czy w statlinku, który chowa teraz linki i moim zdaniem cała analiza idzie do kosza. W wielu przypadkach też nie od razu magestic pokazuje 301 i tez to sie nijak ma do pozycji. No i najważniejsza obecnie sprawa, o której Raduś chyba nie wspomniał: po co mam analizować konkurencje skoro w wielu przypadkach nie wiem jak długo się ona utrzymuje w Topach. A jak zaraz spadnie a Ja wstawię linki tam gdzie ona miała?

Takich linków nie trzeba pozyskiwać masowo. Druga sprawa - "tanio" to pojęcie względne bo dobry link daje ruch konwertujący. Jeśli z linka mam w sklepie 100 zamówień miesięcznie, dających mi 5000 zł zysku to mogę za niego i 3-4k/m-c płacić i będzie to nadal tanio.

Co to jest wartościowy link? To taki link, który pochodzi ze strony mającej zaufanie od Google, przenosi za sobą ruch użytkowników oraz jest zorientowany tematycznie.

No zgadzam się z tym w 100% :) Jest tylko mały problem. Skad takie cudowne linki brac masowo i tanio :)

z własnego zaplecza ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności