Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę to od wczoraj na części fraz są połączone i wymieszane wyniki z .pl i .com.

D_S ja już to zauważyłem od około 2 tygodni. Zapytanie na frazy polskie wymieszane są z tłumaczeniami słowa na angielski i TOP7-10 po ang.

SEO in Bielsko-Biała 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dis nie wiem czy jest taki skuteczny... dodałem artykuł na jedną z stronę z linkiem bez anchora, strona na pewno zgłaszana była przez życzliwych co najmniej kilka razy - tymczasem zaliczyłem skok o 20 pozycji z top 30 na top 10.

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Czyli po Waszych wypowiedziach wnioskować można, że jednych zamroziło, a innym skacze. Ja po swoich działaniach rozpoczętych na jednej stronie zauważyłem znaczy wzrost z TOP30 na TOP10, jednak dzień po wejściu do TOP10 strona spadła na około 15 miejsca na prawie wszystkie frazy i od tamtej pory (czyli 3 dni) nie ma dosłownie żadnego skoku ani w górę ani w dół. Druga strona, do której podjąłem działania nie ruszyła ani trochę (działania podjęte parę dni wcześniej niż zauważyłem zamrożenie). Indeksacja działań prawie pełna.

Udało mi się wyjść z filtra algorytmicznego z jedną ze stron:

1. Usunięcie 70% linków

2. Nowy rozkład anchorów z bardzo małym procentem exact match keywordów

3. Linkowanie do większej ilości podstron.

Frazy systematycznie pną się do góry z czego 3 dziś weszły do top10.

Może komuś się to przyda.

Czas na testy.

Potwierdzam, od wczoraj frazy wracają.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Udało mi się wyjść z filtra algorytmicznego z jedną ze stron:

1. Usunięcie 70% linków

2. Nowy rozkład anchorów z bardzo małym procentem exact match keywordów

3. Linkowanie do większej ilości podstron.

Frazy systematycznie pną się do góry z czego 3 dziś weszły do top10.

Może komuś się to przyda.

no to zestaw pytań :)

1. faktyczne usunięcie czy disavow?

2. filtr z 4.10 czy starszy?

3. filtr na domenę (wszystkie frazy) czy na pojedyńcze frazy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności