Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wygląda na to, że to co było be jest cacy i na odwrót. Moje strony, które dostały w 2011 roku teraz wróciły na pozycje w topach (choć do tego co było przed spadkami jeszcze daleko). Strony, które teraz miałem w topach różnie, raz spadki raz nie.

To potwierdza tylko regułę w której nie warto skupiać się na aktualnym algorytmie i warto trzymać zafiltrowane serwisy :)

maszyna-losuj%C4%85ca-google-pingwin_1349518871.jpg

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

U mnie głównie plusy, w tym stronka, z którą był problem z filtrem algorytmicznym. Na https://algoroo.com/ fajnie widać zmiany, chociaż dziwne, że https://mozcast.com/ ich nie wyłapał. Wg Algoroo coś się działo już 3 października, u mnie monitor pokazuje zmiany 4, ale skan rozpoczyna się tuż po północy, więc wszystkie zmiany widać z samego rana.

algoroo.png

PS Możecie edytować temat i zmienić go na Pingwin Update 2.1 albo coś w tym stylu? Koliber niewiele ma z tym wspólnego.

ja też dostałem, strony, które nie były niczym robione są w topach :) reszta doły o kilka stron np z 1 na 5, strony robione wpkatami, seokami itp, ale nie dużo, na poziomie 1k linkow...

ciekawe czy tu wszystkim tak lekko i przyjemnie jak piszą :) wydaje mi się, że weekend mają wyjęty nad główkowaniem co i jak, chociaż wydaje mi się, że jednak trzeba kilka dni poczekać zobaczyć czy się jeszcze coś ustabilizuje

wydaje mi się, że weekend mają wyjęty nad główkowaniem

Ale tutaj nie ma co główkować. Zgred, Lexy i im podobni zrobili co mieli do zrobienia, bo inaczej nie potrafili a teraz obserwujemy tego skutki. Teraz na szczęście zostaną tylko ci, którzy na prawdę potrafią kombinować i szukać miejscówek, których nie dorwą macki disavowców, tyle w temacie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie ma co główkować: content marketing, social media, uniqe types of spam links i własne zaplecza

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ale tutaj nie ma co główkować. Zgred, Lexy i im podobni zrobili co mieli do zrobienia, bo inaczej nie potrafili a teraz obserwujemy tego skutki. Teraz na szczęście zostaną tylko ci, którzy na prawdę potrafią kombinować i szukać miejscówek, których nie dorwą macki disavowców, tyle w temacie.

E tam, zwykłe pieprzenie, ja korzystam głównie z baz publicznych i mam zielono.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

wydaje mi się, że weekend mają wyjęty nad główkowaniem

szczególnie zgred namawia ludzi do disavow a sam ma xrummera i nawet licke odnowił.

Pożyczki na każdą okazje - TanieChwilowki.net

namawia ludzi do disavow a sam ma xrummera

Nie wiesz, że najlepsze WHS dla swojej strony to BHS dla konkurencji? ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności