Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

1. Faktyczne usunięcie - własne zaplecze - mam do tego system.

No to masz szczęście, ze masz co usuwać, czy tam "odpinać"

Ja nigdy żadnego zaplecza nie miałem, żadnych narzędzi nie używałem, linki są samoistne, nawet nie proszone.

Ktoś by je nazwał "naturalne". Więc szukaj wiatru w polu. Ogon wycinany dramatycznie i systematycznie.

Owszem napisałem o usunięcie linków z kilku stron (zwłaszcza sitewide), które były kompletnym śmietnikiem, tyle że to nie moje strony, ani nie prosiłem się o linki. Bez skutku. No a przecież wysyłanie listy z tysiącem adresów to już zupełny bezsens. Śmieci internetowych na świecie nie brakuje. Przecież to chore, ze niby miałbym kontrolować każdego śmieciarza, któremu się zdarzy zalinkować.

Swoją drogą zastanawiam się: czy linki w opisie na youtube mogą zaszkodzić? Jakie one są to każdy wie. Idą przez javascript (sam tak robię). Ale powiedzmy mam filmik z milionową oglądalnością, pewnie embedowany przez grube tysiące. No i przy każdym fimiku w opisie jest wtedy link. Tyle, że linkuję do różnych podstron.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Własne zaplecze odpiąłeś kiedy? W sensie kiedy "poinformowałeś" G o tym :)

Linki odpiąłem parę dni po update`cie, wg starej zasady coby nie reagować zbyt nerwowo :)

Nie informowałem google, poczekałem aż algorytm sam znów przeliczy linki lub zauważy brak tych wpływających na filtr.

To samo zastosowałem dla 40% stron, które oberwały ostatnio, zobaczymy czy w tym szaleństwie jest metoda ;)

Czas na testy.

@hyhy, ale ja właśnie po kilku dniach widzę "powroty" na tym zestawieniu co pokazałeś, a jeżeli sam nie zatroszczyłeś się by G zobaczył, że to co było już nie ma, to moim zdaniem jest mało prawdopodobne by odpięcie było powodem tego, że strona wraca. Efekt odpięcia możesz zauważyć za jakiś czas i może być zaskakujący ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

hyhy - ale jedna strona mi nadal nie wyszła z filtra na główną, więc nie jestem tak super :) i spadły o kilka oczek frazy synonimy na które nie linkowałem strony, a jak wszedł koliber to je pocisneło dość wysoko a teraz o 2 , 3 oczka spadły, widzę to na razie na 20 domenach.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności