Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

mwrona - nie tworzyć wartościowe zaplecze (spam) :) masz rację lepiej zająć się nową stroną, filtrem w wolnym czasie jak masz dostęp do backlinków. I jeżeli macie podstrony zainfekowane i je usuniecie dajce błąd 410 nie 404.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

410 to znaczy że dokument został definitywnie usunięty zapomnieć o nim, a 404 to błąd serwera, że nie może znaleźć dokumentu i będzie co jakiś czas boot google cały czas upominał się o tą podstronę widać to dobrze w GWT.

Jedni tu się nie zgodzą, ale pingwin uwala też za przeoptymalizowanie onpage, nie linkujcie wewnętrznie na jeden anchor np. strony głównej, wszystko może być ok nawet jak takie coś jet do puki nie przyjdą linki z takim anchorem z innych domen, wtedy google spali ci dom, samochód i trawnik :).

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

What? 404 to nie błąd serwera tylko nie znaleziono, błąd serwera to np. 500, 501, 502, 503, 504, 505

410 to gone - nie jest dłużej dostępny i nic nie jest z nim powiązane

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Robbieriviera - przeczytaj to zdanie całe "404 to błąd serwera, że nie może znaleźć dokumentu" za błąd serwera mogę ci dać punkty że źle się wyraziłem :)

Za 410 nie wiem czemu się czepiasz :)

What? 404 to nie błąd serwera tylko nie znaleziono, błąd serwera to np. 500, 501, 502, 503, 504, 505

404 to błąd serwera, że nie może znaleźć dokumentu

410 to gone - nie jest dłużej dostępny i nic nie jest z nim powiązane

410 to znaczy że dokument został definitywnie usunięty zapomnieć o nim

Będzie dobrze. Musisz po prostu zgłosić wszystko do disavow.

TAK JEST!

Zgłaszaj wszystko i wszędzie - jak radzą Kononowicze z PiO - zgłaszaj wszystko i wszędzie, "żeby nie było niczego" - google to doceni i twoja strona na pewno "poszybuje wyżej"

ja wyjdę przed szereg i napiszę, żebyś zgłaszał też strony, na których nie ma jeszcze twojego linka, ale kiedyś może się pojawić - bo ktoś, oczywiście "naturalnie", z placa - zrobi wpis na jakimś forum czy blogu i poda linka do twojej strony i ją poleci innym internautom; i ją sku... jeden w ten sposób zakazi...

takie strony - które stanowią potencjalne niebezpieczeństwo dla wysokich pozycji twojego serwisu - również zgłoś, a w ten sposób zabezpieczysz się od razu na przyszłość;

pozdrawiam!

ps.

@bolesna_prawda

nie śledzę twoich postów, ale traktuję twój wpis w kategoriach "z przymrużeniem oka" (mam nadzieję, że słusznie) i pisząc o Kononowiczach nie miałem na myśli ciebie i twojego wpisu powyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności