Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A to nie wystarczy wkleic domain:*.pl domain:*.com? Cholera :/

wkleić możesz - tylko narzedzie to pomija :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Że spamować "trzeba umić" to ja się całkowicie zgodzę. Ale przecież do tej pory było tak pięknie! Tak ładnie linkowałem: seokatalogi, wpkaty, precelki i piramidki małe i duże, blaściki, komentarze, posty... A tak serio to nie skorzystam z disavow za żadne skarby (problem w tym, że zrobili to inni). Ja nie oddam ani pół linka. "La garde meurt, mais elle ne se rend pas!" ;)

Powiem tak: spamować też trzeba potrafić, a nie nap*erdalać jak wlezie, a później rwać włosy z głowy.

a ja powiem tak: nawet jak we własnym mniemaniu i dla własnego świetnego sampoczucia będziesz linkował piknie, słodko i cudownie to i tak jak masz być trafiony to po prostu trafiony zostaniesz. Kwestia kiedy... Teoretycznie obraną strategią linkowania zwiększasz lub zmniejszasz ryzyko, z naciskiem na wyraz "teoretycznie"... :)

a ja powiem tak: nawet jak we własnym mniemaniu i dla własnego świetnego sampoczucia będziesz linkował piknie, słodko i cudownie to i tak jak masz być trafiony to po prostu trafiony zostaniesz. Kwestia kiedy...

I tu się zgadzam. Najgorzej, że jak już trafiony, to praktycznie też zatopiony i żadne disavowy, prośby, optymalizacje nie pomogą.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Już w następnym tygodniu czeka nas co miesięczny updejt :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A tak serio to nie skorzystam z disavow za żadne skarby (problem w tym, że zrobili to inni).

Korzystanie z tego narzędzia przeczy logice, zamiast niego lepiej od razu zasilić konto adwords. Volksguglarze twierdzą, że to pomaga. Tylko z czego będziesz dalej linkował? Jak widać po "skuteczności" ostatniego updatu, nasza "V koumna" znalazła sporo naiwniaków.

Witam

Czytam sobie tak od miesiąca ten wątek, bo jak większość tu obecnych poleciałem o ładnych parę pozycji w dół i normalnie ch..a mnie bierze jak widzę co teraz raportuje google na pierwszych pozycjach. Jeden z moich tematów to numizmatyka. Dwa bardzo istotne zwroty w branży to numizmatyka i sklep numizmatyczny. To są hasła na których od lat wiele firm pozycjonerskich łamało sobie zęby i w końcu odpuszczało. A teraz na pierwszych dwóch stronach 3/4 linków to jakiś mega chłam. Na pierwszych miejscach kompletne przypadkowe wpisy w panoramach itp. portalach. To przestaje być użyteczne dla ludzi. Sorry, że tak trochę offtopic. Musiałem się gdzieś wypisać :) Na dłuższą metę google chyba zacznie tracić userów.

Nie sądzę, to wynikało raczej z bardzo intensywnej konkurencji na niektóre frazy praktycznie niespotykane w innych branżach. Nazwałbym to silnymi barierami wejścia budowanymi przez lata:). A teraz nagle te bariery się zawaliły i pojawiają się jakieś wynalazki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności