Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy udało się komuś wyjść na prostą (czyt. TOP10) bez pomocy SWLi? Po update pingwina 2.1 oczywiście. Ja testuję różne opcje. Po wrzuceniu do samych WP-katów poszło do TOP10 dwa razy, i nagle spadek na TOP20. Próbuję usprawniać dalej tj. rozłożenie anchorów np. Niestety nic nie skutkuje.

kompletne przypadkowe wpisy w panoramach itp. portalach

No i o to chodzi że nie są przypadkowe, Google celowo premiuje takie portale, bo wtedy jeszcze mniejszy kawałek tortu do podziału dla pozycjonerów.

To nie jest kwestia premiowania tylko zmian w algorytmie który zaczął zwracać większą uwagę na elementy "on site" co jest logicznie umotywowanym skoro po tyłku dostały elementy "off site"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

który zaczął zwracać większą uwagę na elementy "on site" co jest logicznie

A ja powiem tak, żadnej logiki nie dopatruj się w G.

Dlaczego?

Co logiczne jest dla mnie, na pewno nie będzie dla Ciebie... Stara prawda.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W tym przypadku raczej logika jest nieubłagana bo od dłuższego czasu optymalizacja witryny a właściwie jej wpływ na pozycje rośnie w górę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

takie tam sobie spojrzenie:

w miejsce stron biznesowych wchodzą wymienione tu już powyżej przez kogoś podstrony serwisów miejskich, panoram, zumi, fora gazety.pl (z tematami sprzed kilku lat!), itp.

dlaczego?

bo ci biznesowi z większym prawdopodobieństwem sięgną po AdWords by się ratować

proste i przecież oczywiste, nie ma w tym żadnej głębszej filozofii: cytując klasyka Janusza W. - "kasa misu kasa" ;)

przepięknie pomyślane: pod przykrywką "content is king" można łupać po głowie przeciętnych przedsiębiorców, bo ich witryny (w znacznym % wizytówki) nie mają szans w tym aspekcie z w/w serwisami. I niech wywalają $ na adwords, nie ważne że w serp'ach jakieś badziewia z tematami zamkniętymi od lat, ważne że jest to idealnie przykryte ideą "contentu"...a kasa leci i jest pięknie :)

Po ostatnich rozmowach przy dobrej kawce i na gg :) google odejdzie od filtrowania stron kwestia czasu :)

Za dużo tracą przez takie działania:)

zobaczyta :)

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

jest prosta, tylko cholernie pracochłonna, bo wypadałoby zająć się każdą podstroną, a na to nie ma czasu ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Po ostatnich rozmowach przy dobrej kawce i na gg

A przy rozmowach które niebawem się odbędą przy dobrym piwku na skype :) google wypusci jeszcze kilka zwierzaków które trzyma na łańcuchu bo doszli do wniosku że każdy kolejny zwierz i updejt powiększa ich konto o marnych kilka miliardów dolarów. Phiii ... co to piniondze ; żeby matowi ściemniaczowi chciało się przekręcić kluczyk i wcisnąc "enter"

Po ostatnich rozmowach przy dobrej kawce i na gg :) google odejdzie od filtrowania stron kwestia czasu :)

Za dużo tracą przez takie działania:)

zobaczyta :)

No chyba nie po to zaostrzyli Pingwina 2.1 niespełna miesiąc temu? :zeby:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności