Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...cytując klasyka...

Gdy czasami zaglądam do tego tematu na myśl przychodzi mi inny klasyk:

hmmm szybkie streszczenie : mi spadło---> mi do góry ---> ku**a nie wiem czemu ---> "ja wiem ale nie powiem " ---> zapraszamy na szkolenia jedynie 800 zł w tym bonusy za 400 zł wiec jedynie 400 zł za wiedze---> seokaty działają ---. mi spadło po nich---> precle publiczne jak i prywatne sparwiły że mi strona spadła---> " profil linków źle dobrałes dodawaj tam gdzie link bedzie wartościowy" ---> dodawaj na forach blogach na różne anchory ---> ch**a pomogło---> widze po swl'ach że się dobrze trzymają ---> dostałem filtra/bana używałem swli to źle??? :( ---> zainwestuj w zaplecze ---> jak podlinkować to zaplecze? ---> źle podlinkowane zaplecze wszystko pospadlało---> ( po raz kolejny ) dodawaj do wartościowych miejsc a nie spamujesz---> ja lece czym sie da i wszystko jest ok ---> zainwestuj w wiedze---> jaki program kupić---> czy wypozycjonuje coś bez wkładu $$$? ---> nie zainwestujesz w program to dużo nie zdziałasz---> to jak go podlinkować ---> zapraszam do zakupu ^^%&^% nim łatwo podlinkujesz na blogach wpisy ---> a skąd te blogi ---> harvest to przecież oczywiste ...--->ale czym ten harvest---> kup za jedyne $$$ ---> ale jaki footprint ---> moge prośić o pomoc? ---> kupiłeś program nie pomoc---> k&*2a znowu spadło na pewno te multikody---> ja dodaje do multikodów i jest ok---> ile dziennie dodajesz? ---> musi być naturalnie ---> ale to 2-5-10-czy 50 ---> ja dodaje do 100 zanim to zaindeksuje---> za czesto dodawałem do seokatów filtr?---> inne strony mają się dobrze ---> " ZŁY PROFIL LINKÓW" ---> grudzien 2013 " ku%@a znowu mi strona spadła " ... do zobaczenia w 2014 ( :

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeszcze w ramach ciekawostek, ale to pewnie większość zauważyła, te wyświetlane wyniki kompletnie nie grają z lokalizacją. Ja sobie siedzę w Wawie, a te wyniki w Panoramach, serwisach miejskich itp. w 90% dotyczą z firm w Olsztynie lub jest to po prosty miejski serwis w Olsztynie. Jak przełączam neta na Orange wyniki są kompletnie inne. Przesunięcia o 5-10 pozycji w ramach pierwszej 20-ki.

Po pingwinie zostało mi 10% ruchu, który miałem wcześniej (kulka w łeb po prostu), ale w ostatnich dwóch dniach odnotowałem wzrosty i obecnie mam około 30% ruchu sprzed pingwina. Ma ktoś podobną sytuację? Ruch rośnie, co ciekawe z innych fraz. Nie ogarniam tego, wchodzę w topy na frazy kompletnie z tak zwanej d*py ;)

Panowie, ale nad czym ogólnie biadolicie? Bo ten temat to nic innego jak biadolenie... Realia się trochę zmieniły, ale... nieznacznie :) Można by rzec, że w obecnej sytuacji (czyli "zamrożeniu" tego co spadło na pozycjach które spadły) jest jeszcze łatwiej zrobić cokolwiek i trwa to nie dłużej niż 3 dni...

Tak wiem :) zaraz zlecą się experci od marek, srarek i pokemoniarek, ale prawdzie trzeba spojrzeć prosto w oczy - jest sezon to trzeba wbijać co się da a co się da to się za uszy wyciągnie ;) Tyle, że o tym wiedzą ci co mają o tym wiedzieć. Z mojego podwórka powiem wam, że 98% moich klientów nie miało nic przeciwko dostosowaniu się do nowych warunków i nowych metod, nie chciał z nich skorzystać tylko jeden, który i tak ociągał się z płatnościami, więc chyba na rękę było mu to że nie musi płacić za top10 ;)

Czekam więc na kolejną comiesięczną "rewolucję", może znowu ustawią wyniki pod adwordsy...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Gdy czasami zaglądam do tego tematu na myśl przychodzi mi inny klasyk:

wyszło na moje i tylko 2 miechy do 2014 ( :

Dlatego właśnie jesteś Klasykiem, którego być może będzie się cytować w podręcznikach SEO* :hi:

* Naturalnie jeśli SEO będzie w przyszłości istniało.

e:

@up

@Poczatkujący, ale to dobre jest :D

Co to za gość? Ciekaw jest czy to jest O/T czy nie?

" Małolaci w tym siedzą i potem sobie piszą kondolencje na internecie" Wizjoner ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności