Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

A jak dwie moje strony, które pozycjonuje na podobne frazy przez ostatni miesiąc systematycznie rosły, a dzisiaj na 90% haseł pospadały dokładnie o 7 pozycji to o czym to świadczy ? :D Obie strony, o 7 miejsc w dół. Dokładnie o 7 ;)

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PiO czytam od kilku lat. Postanowiłem jednak założyć konto.

Czytam też blog Lexy od jakiegoś czasu i ostatnie Jej posty nie są już tak pouczające, jakby gorycz przemawiała..

Moje stronki też poleciały po ostatnim updejcie na 2-3 stronę wyników i niestety ani drgną do góry.

Mam wrażenie że nie dotykane - lepiej.

Ale moje pytanie:

Robicie jakieś testy na nowych domenach? Są jakieś efekty choćby na prostych frazach?

Robicie jakieś testy na nowych domenach? Są jakieś efekty choćby na prostych frazach?

W dalszym ciągu SWL i automaty dają radę.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jedyne co to na kilometr omijać należy GWT

Możesz zdradzić coś wiecej? Inaczej algo patrzy jak strony które nie są w GWT? Bo chyba raczej nie.

Algorytm teoretycznie nie ( choć to idealna baza stron które są pozycjonowane, a tego G nie lubi), ale ekipa RR tak, masz mniejszą szansę na powiadomienie o wykryciu nienaturalnego linkowania i filtr ręczny

masz mniejszą szansę na powiadomienie o wykryciu nienaturalnego linkowania i filtr ręczny

i tak twierdzisz na podstawie... ?

Skoro nie masz strony dodanej do GWT, to jak dostaniesz informację o "nienaturalnych linkach" i filtrze "ręcznym".

Chyba jest to logiczne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności