Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytam pod kątem własnego serwisu gdzie mogę zmnienić domenę.

Chyba warto mieć jakąś stronkę w zanadrzu? Możesz zająć się nową a jeśli stara wróci będziesz mieć w TOP dwie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

ja miałem lepszy numer, swego czasu mapki, połączyły mi się z wynikami organicznymi, nie jestem wielkim fanem mapek, więc wbiłem podstronę w top, po ostatnim pingwinie, miałem mapki, pojawiła się oddzielnie strona główna i podstrona, nie ma jak rządzić na 1 stronie

Co ze stronami które były w topach przed updatem a teraz siedzą na dugiej stronie lub dalej?

Moja od tego czasu nie drgnie.

Ktoś obserwuje poprawę? Warto je robić czy zając się nową skoro nowe wchodzą jak dawniej?

Dołączam się do zapytania! Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć zamrożenie domeny? Gdy ktoś otrzymuje komunikat w GWT i po odpowiedzi i 2 miesiącach oczekiwaniu na odpowiedź, dostaje informacje o nienaturalnych linkach pochodzących ze srebrnegokatalogu precla zhop i lokalnego serwisu ogłoszeniowego z brandem w linku i informacji otaczającej: "Strona www na serwerach "brand" zapraszamy do "kontaktu"" (podlinkowany kontakt - dziwna sprawa bo G wyindeksowało tą podstronę jakby nie chciało żeby klienci kontaktowali się :nonono: - przestaje rozumieć o co chodzi potentatowi ze stanów). Czy ktoś jest w jakikolwiek sensowny sposób wytłumaczyć taki stan? ktokolwiek. Co można w takiej sytuacji :pisze: na ręczne działania w prośbie o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny.

HELP

ja miałem lepszy numer, swego czasu mapki, połączyły mi się z wynikami organicznymi, nie jestem wielkim fanem mapek, więc wbiłem podstronę w top, po ostatnim pingwinie, miałem mapki, pojawiła się oddzielnie strona główna i podstrona, nie ma jak rządzić na 1 stronie

Jak się wywala w kosmos pół internetu, to czymś trzeba zapchać lukę ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dołączam się do zapytania! Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć zamrożenie domeny? Gdy ktoś otrzymuje komunikat w GWT i po odpowiedzi i 2 miesiącach oczekiwaniu na odpowiedź, dostaje informacje o nienaturalnych linkach pochodzących ze srebrnegokatalogu precla zhop i lokalnego serwisu ogłoszeniowego z brandem w linku i informacji otaczającej: "Strona www na serwerach "brand" zapraszamy do "kontaktu"" (podlinkowany kontakt - dziwna sprawa bo G wyindeksowało tą podstronę jakby nie chciało żeby klienci kontaktowali się :nonono: - przestaje rozumieć o co chodzi potentatowi ze stanów). Czy ktoś jest w jakikolwiek sensowny sposób wytłumaczyć taki stan? ktokolwiek. Co można w takiej sytuacji :pisze: na ręczne działania w prośbie o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny.

HELP

Kila przypadków - domeny zamrożone na 2 stronie wyników:

- czym bardziej linkowałem tym bardziej spadały, o kilka miejsc

- linkuję i nic się nie dzieje

To jest nowy rodzaj kary. Nic się nie da zrobić. Przez najbliższe kilka miesięcy domena na straty. W międzyczasie szybko i sprawnie wbiłem domenę na top1 na moją frazę (bardzo konkurencyjna) za pomocą własnego zaplecza, prywatnego, z którego nikt nie korzysta tylko ja. Oczywiście nigdy nie pojawiło się w disavow. Domenki nowe i nieznane. Efekt ? Top 1 przez 3 dni i wylotka. Dlaczego ? Nie mam zielonego pojęcia.

Disavow nie tylko służy do flagowania domen, jest to też forma usprawiedliwienia się na zasadzie - nie ma Cię w wynikach ? Teoretycznie dajemy szansę to poprawić - teoretycznie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder: a nie próbowałeś z tych domen "zamrożonych" robić 301ki? Mam podobną sytuację dla kilku domen pod pp (landing page), TOP 20-30 i ani kroku dalej mimo jakichkolwiek działań offsite. Przedwczoraj zacząłem to przeglądać i rozdawać 301ki, dzisiaj skończyłem. Pierwsze wzrosty są, także jestem pozytywnie nakręcony (po 2-3 domeny 301 na jedną - też stojącą w TOP 20-30, ale lepiej wyglądającą).

Robiłem podobnie, tamte zostawiałem czasem coś linkowałem od niechcenia i patrzyłem czy się ruszy, ale nie ruszyło się. Jedną dla testu zbombardowałem 100k linków i żadnego efektu (liczyłem, że chociaż wypadnie) przez tydzień. Także 301ki i do przodu z nowymi domenami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności