Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie bądźcie naiwni. Nadejdzie taki moment, że ilości BL w ogóle przestanie mieć wpływ na pozycję strony w wynikach. Innymi słowy dodasz 1000 linków a strona nie drgnie

Jasne a wbicie na wczasy nad morzem zrobi się unikalnymi, ciekawymi newsami o pogodzie i noclegach zyskując topy i dużo userów... aaaa jeszcze dużo lików z fb, g+

Nie wiem kto tu jest naiwny

Ilości BL od dawna nie mają większego wpływu na pozycję, jeżeli trzymać się ogólników. To, że strona ma 1mln BL nie znaczy, że będzie wysoko na dowolne słowo kluczowe.

Hermit90: nie mówimy tutaj o algorytmicznych, strona na 18 miejscu na 4-5 konkurencyjnych słów kluczowych i w TOP 30 na 20-30 pozostałych fraz raczej nie jest w filtrze algorytmicznym? Tak, przy 301 z zafiltrowanej domeny na nową filtr może się przenieść, ale nie zawsze - zależy od np. mocy domeny na którą robimy przekierowanie, ale jak zrobisz przekierowanie 301 z 2+ domen z filtrem algorytmicznym na nową, to w 99% filtr również przejdzie. Teraz też sprawdzam jak zachowa się domena delikatnie podlinkowana + 301 z algorytmika + 301 z domeny w TOP 20. Póki co delikatne wzrosty, zobaczymy na jak długo.

A czy u was tak jest, że filtr ten nie obejmuje wszystkich fraz pozycjonowanych?

Mam takie spostrzeżenie:

frazy które wpadły w ten filtr, blokujący wejście do top 10 są na 11 i 12 miejscu i dalej, jest to miejsce za które nie dostajesz kasy, czyli gnębi to pozycjonera. Pierwszy taki filtr złapałem rok temu i nic nie pomogło, miałem wrażenie, że algorytm działa tak domena + fraza = max pozycja 11.

Uważam że linkowanie nie pomoże, bo tylko udowadnia działania pozycjonera.

Potem domena powoli się pogrąża.

Filtrów jest wiele rodzajów, ale ten mnie zastanawia, bo tylko wywala poza pierwszą 10, nie idzie w otchłań, tak jak by karało pozycjonera.

Im więcej czytam ten wątek i czytam to forum, mam coraz większy mętlik w głowie. Pozycjonuję już miesiąc stronę, niestety robię to mało odważnie i ze średnim skutkiem. Gdzieś przeczytam, żeby mądrze katalogować, w innym wątku ktoś pisze, że udało mu się inną metodą wyjść do TOP10. Ten Pingwin mi tylko w głowie miesza. Mam nadzięje, że jeszcze miesiąc i chociaż troszkę zrozumiem, jak to działa. :)

Możecie być piękni na swoim weselu. Wystarczy makijaż ślubny....

Mam nadzięje, że jeszcze miesiąc i chociaż troszkę zrozumiem, jak to działa. :)

To gdy zrozumiesz jak to działa to podziel się ze wszystkimi :) Nikt nie wie właściwie jak to działa i chyba nawet w Guglu. Całe gadanie o tym co robi to są jedynie mniej lub bardziej mądre i uzasadnione domysły.

(...) Gdzieś przeczytam, żeby mądrze katalogować, w innym wątku ktoś pisze, że udało mu się inną metodą wyjść do TOP10.(...) Mam nadzięje, że jeszcze miesiąc i chociaż troszkę zrozumiem, jak to działa. :)

Zasada jest prosta.

Linkujesz wszędzie nie jednym sposobem typu katalogi, a wpisy do ksiąg, fora, ogłoszenia wszystko co się da ale logicznie w miarę. No i ja nie linkuje codziennie tą samą ilością linków - codziennie inaczej :)

Robisz to wszystko w sposób ostrożny ;>

Kto co poprzez słowo ostrożność uważa to już każdego tajemnica - tego nikt Ci nie powie.

Tzn jedynie dowiesz się: zaplecze to podstawa.

Ja mam inny sposób nie buduje zaplecza - zbyt kosztowne.

Algorytm jeszcze mnie nie dosięgnął i codziennie przed snem modlę się aby to się nie zdarzyło :P

jeśli chodzi o linki na forum typu PiO w sygnaturkach to nie uważam - za duża konkurencja tutaj siedzi i czyha na nas :P

Co wy mówicie, np. 301 przy algorytmicznych się raczej nie opłaca robić, bo przenosi karę?

I tak i nie. Jeżeli skopiujesz stronę na nową domenę i zrobisz 301 na 95% nic to nie da. Jeżeli zrobisz na stronę o innej treści są trzy opcje: 1. zadziała i będzie git :) 2. zadziała i będzie git kilka dni, potem poleci. 3. Nie zadziała w ogóle. Rozłożyłbym to na 3 x 33.333%

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Jeżeli zrobisz na stronę o innej treści są trzy opcje.

Z tym robieniem strony różnie bywa, ja mogę sobie na to pozwolić. A co masz zrobić z kientem mówisz zrób nową stronę? znów wydaj kase, a sklep ma 2000 pozycji i co 2000 pozycji zmień treść.

Nie ma problemu jak to jakas mini strona 10 podstron, inny szablon, tekst zmiksowany przez studentkę polonistę za 20 zł i jest git.

Niestety ale nie wszyscy łykają hasło nowa domena, stąd taka popularność dziwnych narzędzi google. Panie nie da sie czegoś zrobić.

Dostałem klienta po przejściach - po analizie myśle bagno, proponuję nowa domena, ma obecnie pl, niech zrobi sobie com. Panie a po co mi druga strona.

Co wy mówicie, np. 301 przy algorytmicznych się raczej nie opłaca robić, bo przenosi karę?

I tak i nie. Jeżeli skopiujesz stronę na nową domenę i zrobisz 301 na 95% nic to nie da. Jeżeli zrobisz na stronę o innej treści są trzy opcje: 1. zadziała i będzie git :) 2. zadziała i będzie git kilka dni, potem poleci. 3. Nie zadziała w ogóle. Rozłożyłbym to na 3 x 33.333%

Ale 2 opcja to leci na poprzednie pozycje czy całkiem? :P Poważnie, bo mam kilka stron w filtrze i taka sytuacja.

Ale 2 opcja to leci na poprzednie pozycje czy całkiem? :P Poważnie, bo mam kilka stron w filtrze i taka sytuacja.

Leci całkiem niestety.

Z tym robieniem strony różnie bywa, ja mogę sobie na to pozwolić. A co masz zrobić z kientem mówisz zrób nową stronę? znów wydaj kase, a sklep ma 2000 pozycji i co 2000 pozycji zmień treść.

AdWords...

Ogólnie 301 to słabe rozwiązanie. Jak ktoś ma dużo domen i potrafi szybko machnąc kolejną stronkę - to jest opcja. W innych wypadkach - nie bardzo. Kwestia opłacalności i konkurencyjności danej frazy - pakować 3k miesięcznie w AdWords ? Jak się ma stronkę 5 podstron nie ma sensu. Jak się ma sklep...

No cóż - oglądłem niedawno ostatni sezon Breaking Bad i stwierdziłem, że Pan White jest już gotowy - żeby złożyć CV w google - doszedł do ich poziomu :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zasada jest prosta...

Obawiam się, że czasy zasad prostych minęły bezpowrotnie.

zaistniałem w czasach gdy algorytmy rozpoczęły swoje zmiany dzięki czemu te stare proste czasy nie są mi znane :)

dla mnie to co teraz robię jest nadzwyczaj proste i działa :)

Tak jak napisałem modlę się każdego dnia aby działało dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności