Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba znowu coś się dzieje bo miesza serpami :( MozCast też coś poszedł w górę https://mozcast.com/

Potwierdzam, u mnie spore ruchy. A z ciekawostek jedna strona konkurencji, która od 7-8 lat siedziała w TOP1 i nic jej nigdy nie ruszało (a robiłem różne kombinacje, żeby zająć jej miejsce podejrzewając już kontakty z górą... albo z dołem ;) ) no i tym razem popłynęła o kilkadziesiąt pozycji. Wreszcie będę mógł sprawdzić czy to staranie o TOP1 było warte zachodu :)

mam pytanie odnośnie 301 w konktekście nowych zmian i tego co piszes Intruder 3 strony wstecz. Miałem stronę która była zaindeksowana w Google, bez żadnych filtrów (nie była pozycjonowana żadnymi SWL, xrummerami, tylko w colepszych katalogach ją umieszcałem, linki z for), zrobiłem z niej przekierowanie 301 (z miesiąc temu) na nową domenę, w tym czasie na pewno były Googleboty, bo widzę w wynikach że zmieniła się treść, ale cały czas nowa strona nie jest pokazywana (tzn nie ma jej w ogóle w Google), a starej zostały jakieś okruchy (2-3 mało znaczące linki). Obawiam się, że został nałożony na nową filtr. Ponieważ czekać długo nie chcę, chciałbym ją przekierować na nową domenę, tylko zastanawiam się, czy lepiej po prostu przerzucić treść na nową domenę bez przekierowania 301 (trudno, stracę historię linkowania, ale będę miał czystą kartę w Google), ale wtedy czy Google nie uzna tego z duplicate content (bo ma zaindeksowaną starą stronę u siebie, a bez przekierowania nie będzie wiedział, że one łączą się w całość, oczywiście treści na starej już nie będzie), czy lepiej z 301, bo wtedy na pewno uniknę problemu duplicate content, ale czy nie przeniosę filtru? do GWT nie chcę podczepiać strony, bo z tego co niektórzy piszą, to trochę teraz jak nakładanie na siebie samego sieci...a chcę zaczynać z czystą kartą, bo za pozycjonowanie jej będę brał się dopiero teraz...

czy lepiej po prostu przerzucić treść na nową domenę bez przekierowania 301

Zarówno przenoszenie treści jak i 301 na identyczną stronę pod nowym adresem nie ma sensu. Nie zadziała. Miewam przypadki, że nowa domena bez linków jest karana (blokowana) za nic i nie wchodzi nawet na banalne słowa kluczowe. Miewałem też przypadki, że robiłem 301 na tą samą stronę pod nowym adresem i g. to zignorował - dalej pokazuje starą stronę. Bing załapał 301 od razu :)

ps. polecałbym skopiować stronę na nową domenę, jednak zmienić treść, to wystarczy. Szablon strony, kod html nie spowoduje duplicate content. Starą domenę lepiej zostawić tak jak jest, 301 to strata czasu.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Myślę sobie, jak to wieczorami bywa... I zastanawiam się, czy może warto by spróbować takiego wykorzystania podejścia:

docelowa fraza kluczowa: zakłady sportowe wrocław

Ale dodać nutkę (a konkretniej kwintesencję myśli Intruder'a) czyli

fraza 1: woda zakłady

fraza 2: szklanka sportowe

fraza 3: powietrze wrocław

Co za tym idzie? 50% fraza 1 + 50% fraza 2 + 50% fraza 3 = zakłady sportowe wrocław.

Może banalne, ale czy w myśl "non-profit" nie jest to dobra droga dedukcji? ;)

Ja polecam stawiać nowe stronki, szkoda czasu na czekanie i na 301 :)

ps. i zazdroszę tym, co mają nieblokowane frazy. Nie ma się co nawet zastanawiać. Nową stronkę co pół roku można postawić. Na moich frazach na 10 domen jedna może dojdzie do top30 a resztę spalę próbując zrobić top30. Do top10 wchodzi jedna na 50 domen - to jest hardcore :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności