Skocz do zawartości

Pingwin Update 2.1

pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Oops!... I Did It Again

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pani L.

Już dzisiaj z samego rana można było trafić na rozmowy w serwisach społecznościowych, a nawet wpisy na blogach, dotyczące prawdopodobnej aktualizacji w Google. Teraz już wiemy, że jest to aktualizacja skupiająca się głównie na profilu backlinków, ale również dotykająca strony z dużym nasyceniem słowami kluczowymi.

Skąd te relacje? Powiem, iż dotknęły mnie frazy lecz nie takie jak opisujesz... Anchory pozostały bez zmian. Różnie człowiek postrzega to co się dzieje... Poczekajmy, zobaczymy.

Jedna i druga strona chce pokazać kto ma dłuższego.

Mnie osobiście disavow nie przeszkadza, stosuję inne metody i narzędzia. Jednocześnie ślepa wiara w to narzędzie więcej robi złego niż dobrego.

Manipulowanie wynikami wyszukiwarki, jak i przepływem PR jest niezgodne z wytycznymi G, wobec tego, jaki jest sens zgrzekać się linków do G?

Przecież to jest prawie jak kolaboracja z okupantem ;) Może też świadczyć o braku umiejętności wychodzenia z filtrów innymi sposobami.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

O ta kolaboracja z okupantem to fajne określenie.

Ja uważam, że używanie DT jest bezsensowne. Po pierwsze donosimy sami na siebie (no chyba, że ktoś dostał blasta) a po drugie moderujemy internet za algorytm.

W sądzie mamy prawo odmówić zeznań jeśli mogłyby nam zaszkodzić a tu walimy w swoje gniazdo. Kurka nas jest więcej niż ludzi pracujacych w google a i stron mamy tyle że na jeden filtr postawi się trzy inne.

A moderacja netu zamiast algo to szczyt bezczelności. Nie potrafią zrobić tak żeby śmiecia od wartościowej strony odróżnić? To niech zostawią projekt. Przez te lata jak istnieją wystarczająco się obłowili. Co to jest żeby stronie blast gó*****y szkodził i potem trzeba siedzieć i zgłaszać? Kpina. Żenada. Bazują na tym, że konkurencji nie ma.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

O ta kolaboracja z okupantem to fajne określenie.

Ja uważam, że używanie DT jest bezsensowne. Po pierwsze donosimy sami na siebie (no chyba, że ktoś dostał blasta) a po drugie moderujemy internet za algorytm.

W sądzie mamy prawo odmówić zeznań jeśli mogłyby nam zaszkodzić a tu walimy w swoje gniazdo. Kurka nas jest więcej niż ludzi pracujacych w google a i stron mamy tyle że na jeden filtr postawi się trzy inne.

A moderacja netu zamiast algo to szczyt bezczelności. Nie potrafią zrobić tak żeby śmiecia od wartościowej strony odróżnić? To niech zostawią projekt. Przez te lata jak istnieją wystarczająco się obłowili. Co to jest żeby stronie blast gó*****y szkodził i potem trzeba siedzieć i zgłaszać? Kpina. Żenada. Bazują na tym, że konkurencji nie ma.

No właśnie, tylko powiedz to teraz kolego tym, którzy wręcz namawiali do używania tego narzędzia. Lexy jakoś dziwnie zaczęła milczeć, Zgred twierdzi, że to nie ja, bo co złego to nie ja, kilku innych natomiast pewnie siedzi w kącie i płacze, bo pomimo ich działań(podpier...), im też witryny poleciały.

Może ktoś to rozumie? Jakiś czas temu gogle dało jasno do zrozumienia, że dobre katalogi stron są dozwolone a słabe i zawalone spamem będą tępione. Zadbałem o wpisy w najlepszych płatnych katalogach.Pozostałe linki to artykuły typu precel ... pisane na stronach osób które polecały moja stronę i linki z anachorem lub bez też od osób którym strona przypadła do gustu i postanowili ją polecić. Słowa w anachorach były różne. Niby wszystko spoko ale ... Jestem na tyle ostrożny, że na tym forum nie mam linka w stopce(ze względu na tematykę forum ;)) Nic nie kumam :(

faceplus_banner_468x60_red.png

Wiekszosc sie i tak nie przyzna, polecialo czy nie polecialo....bo i czego sie spodziewac po ludziach ktorzy twierdza ze robia white seo ? Tego ostatniego nie ma i nigdy nie bylo. Cokolwiek robisz sluzy zmianie rankingu strony, obojetnie jak to nazwiesz, a to nie jest white tylko black :).

Ale google trzeba przyznac odwalilo kawal naprawde dobrej roboty - dajac ludziom takie narzedzie samozaglady.

rzeczywiście u mnie frazy nad którymi się spinałem i linkowałem anchorami poleciały o 20-30 miejsc... a te którymi się nie zajmowałem praktycznie w ogóle zostały na swoich pozycjach :) widać jak na dłoni :P

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

Właśnie straciłem całą godzinę, na czytanie wszystkich postów :P

Cenną godzinę której nikt mi już nie odda :(

Ja czytałem 1,5 h ale 21 stron. Nie powiem, że całkowicie zmarnowany czas, ale czytanie samych wartościowych wpisów zabrałoby może z 5 min. Niestety zawsze tak jest na PiO i głównie z tego powodu nie rejestrowałem się przez tyle czasu.

Mam taką propozycję, niech przy update algorytmu będą 2 wątki:

1. płacz i lament połączony z jadem i obwinianiem wszystkich wkoło + dyskusje o długości stosunków, piciu alkoholu czy problemach psychologicznych/psychiatrycznych
  2. rzeczowe przedstawianie swoich obserwacji w postaci listy + krótki komentarz ok. 300 zn.

wiem, utopia... Ale sam tak zrobię:

• spadek stron pozycjonowanych pierdyliardem linków w stosunku do ilości podstron (allegro, ceneo, itd. poszyły do góry bo mają od za**bania podstron)
  • spadek stron pozycjonowanych z niskiej jakości katalogów, xr i swl(to ostanie nie zawsze, ale nie potrafię jeszcze zrozumieć dlaczego)

To moje subiektywne odczucia po szybkiej analizie serpów.

"Moje" wszystkie strony albo pozostały tam gdzie były, albo dostały lekkiego lub mocniejszego kopa w górę(pewnie wynikający z samych spadków innych stron) z 1 wyjątkiem. Wyjątkiem tym jest strona, której ok. 30% linków pochodzi z multikodów (opisy b.mocno mieszane o co zadbałem)... Najbardziej konkurencyjna fraza z top 2 poleciała na 5 stronę, reszta na 2-3 z 3 wyjątkami pozostania w top10. Dodam, że ogólnie bardzo uważam gdzie dodaję linki, poza tym jednym wyskokiem z multi...

ja z innej beczki,

swoje strony linkowałem głównie z grup oferujących się w dziale katalogi/preselle (koszystałem z około 10 grup, chociaż w najważniejszej dla mnie stronie tylko z 6 grup, wynik był baaaardzo satysfakcjonujący), tam gdzie darmowe kody itd itd...

Jak sprawdzić, które grupy dostały?

Wspólny mianownik - poleciały strony linkowane, te pozostawione samym sobie zanotowały wzrosty (bo konkurencja wypadła). Wniosek - LINKOWANIE SZKODZI

Skoro tak twierdzisz to czemu masz link w stopce ? czyżbyś sam chciał sobie koło duuupy zrobic ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Wspólny mianownik - poleciały strony linkowane, te pozostawione samym sobie zanotowały wzrosty (bo konkurencja wypadła). Wniosek - LINKOWANIE SZKODZI

Prędzej te stare wasze strony po prostu straciły przez ten czas linki do nich i powychodziły stare strony z filtra a nowe padają bo są źle prowadzone kampanie nad nimi.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

miast płakać zrób tak aby nie mieli Oni pretekstu aby się tam cokolwiek znalazło ... umiesz tak ?

A Ty umiesz zrobić tak, aby nie było takich: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/177797-powiadomienie-o-wykryciu-nienaturalnych-linkow-do-witryny/page__st__15__hl__+wszystkie%20+linki#entry1285609

Ciekawe jakich poradników naczytał się adrian?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności