Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja ze stroną - ktoś zna powód?

Matek233

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kilka stron, jednak z jedną mam pewien problem którego nie potrafię rozwiązać. Chciałbym Was prosić o radę i pomoc. Otóż strona ma około 2 miesiące i praktycznie 0 ruchu z wyszukiwarki pomimo 100 wyczerpujących dobrze napisanych artykułów. Optymalizacja zrobiona tak jak na innych stronach. Dla przykładu wczoraj na innej stronie dodałem artykuł, a dzisiaj jest już na główną frazę w top 10.

Strona z którą mam problem dziwnie się indeksuje w google:

https://www.google.pl/search?q=site:www.ciekaweartykuly.pl&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=h7lPUpelJYmN0AXjtICoCQ#q=site:ciekaweartykuly.pl&rls=org.mozilla:pl:official&start=50

asdasdbksadasdasdas.ciekaweartykuly.pl/?start=44‎ <-- np w taki sposób...

Działa z każdym przedrostkiem wpisanym przed ciekaweartykuly.pl - co z tym zrobić?

wcześniej indeksowała się z przedrostkiem "wahid", zostało to zablokowane w webmastertools to pojawilo się po jakimś czasie "asdasdbksadasdasdas"...

Czy jest to problem z przekierowaniami? Podejrzewam, że coś jest źle zrobione przez informatyka, który stronę wdrążał.

Czy to może mieć wpływ na brak pozycji w google? Strona na ciekawe artykuly nie jest nawet w top 100 pomimo słowa kluczowego w domenie.

Proszę o porady osób, które się znają. Ostatnim razem gdy zadałem pytanie, otrzymałem mało konkretne odpowiedzi, a osoby jedynie reklamowały swoje strony w stopce co mija się z celem zadawania pytania.

Pozdrawiam!

Moje rady może coś pomogą, na pewno raczej nie zaszkodzą :)

1. Opis witryny (obecnie posiadasz 236 znaków) maksymalna ilość to od 100 do 160 znaków ze spacjami.

2. Słowa kluczowe. Podobno teraz nie mają już najmniejszego znaczenia lecz widzę, że twoje słowa / frazy wyglądają tak:

'ciekawe artykuły' 'strona wielotematyczna' 'katalog artykułów' moim zdaniem nie potrzebne te pojedyńczy cudzysłów

3. Meta Robots jest pusty.

4. Uzupełnij stronę o znacznik H2 (nagłówki są ważnym czynnikiem optymalizacji na stronie)

5. BRAK MAPY WITRYNY (koniecznie wygeneruj mapę)

1) daj sobie spokój z tą stroną

2) linkujesz ją jakoś?? na jakie anchory??

3) te frazy w których jestes w top 1o to jaki maja miesieczny ruch??

4) są frazy na których żeby miec ruch trzeba byc na samym szczycie. Po prostu uzytkownik który szuka kredytu na samochód więcej czasu poswieci na znalezienie korzystniejszej oferty i zapozna sie z dalszymi wynikami, niz osoba która chce domowym sposobem wyleczyc grypę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności