Skocz do zawartości

4 moje strony poszly w filtr

kuba1110001

Rekomendowane odpowiedzi

Na https://www.lexy.com....enaturalne.html i https://www.lexy.com.pl/blog/jak-linkowac-z-tresci.html masz kilka.

Kilka mniej seowych przykładów:

Oprócz tego mogą to być linki w postaci podpisów pod zdjęciami, z artykułów zamieszczonych w popularnych serwisach o zbliżonej tematyce do linkowanego, aktywność w postaci komentowania blogów czy forów również jest jak najbardziej naturalna pod warunkiem, że nie ogranicza się do spamowania i umieszczania na siłę linków ze słowami kluczowymi w treści. I nie zapominajmy o możliwości tworzenia na swoich stronach tekstów, do których inni będą linkować, czego doskonałym przykładem są niektóre teksty na silesiasem.pl ze zbiorczymi wpisami - część osób biorąca udział w tworzeniu tekstu, podlinkuje go ze swojej strony, z forów i serwisów społecznościowych.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I nie zapominajmy o możliwości tworzenia na swoich stronach tekstów, do których inni będą linkować

Pokaż mi przykład takiego tekstu na stronie hydraulika z Radomia do którego wszyscy chętnie będą linkować. Czekam.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pokaż mi przykład takiego tekstu na stronie hydraulika z Radomia do którego wszyscy chętnie będą linkować. Czekam.

ja ci pokaże 6 naturalnych linków :P. Właśnie Lexy wkleiła :). Szczwana jak łasica.I o to chodzi , ale ja sie nie znam ;/

ps. są już rabaty na te wpisy w Twoich katalogach ?

ps. są już rabaty na te wpisy w Twoich katalogach ?

Nie, ceny pójdą jeszcze 2x do góry, nie będzie żadnych rabatów.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To nie wiesz? Klasycznie, oprócz cennika, galerii, kontaktu i strony z opisem firmy, powinna być utworzona baza wiedzy, gdzie stary, łysy hydraulik w przerwie pomiędzy zakręcaniem zaworów i przycinaniem rury PCV opisze internautom w przystępny sposób jak wybrać odpowiednią instalację sanitarną, żeby w przyszłości uniknąć problemów z nią, do tego opisze jak skudecznie odpowietrzyć kaloryfer, odetkać kran, jak oszukać wodomierz i tak dalej :D wszystko trzeba będzie porządnie podlinkować, oczywiście naturalnie, bo jak inaczej?

A tak na serio, to po części zgadzam się z Lexy, z tym że są to po prostu ogólniki i tyle, o których wie każdy. Osiągnięcie rezultatu, gdzie użytkownicy sami będą posiłkować się naszym contentem na stronie przy tworzeniu własnego i jeszcze na dodatek dadzą link informacyjny o tym jest conajmniej ciężkie i niewykonalne dla większości przypadków. Aby osiągnąć taki rezultat, trzeba mieć markę, wyrobioną opinię i pozycję odpowiednią, a Pan Jerzy, hydraulik z Radomia, nie ma ani tego, ani tego, ani tego. Ja wiem że każdy chciałby wdrożyć wszędzie idealny content marketing, ale sorry winetou - nie da się :)

No dobra wpisy na forach taki hydraulik to za dużo takich tematycznych for nie będzie miał, a jak ktoś zauważy tylko, że to seo a nie naturalny zaraz poleci spam, pytanie czy są takie fora w stylu wpkatów by dodawać wpisy i mieć pewność że ich nikt nie wywali?

Może czas wkońcu zrobić remonty mieszkań Warszawa - To Twój fachowiec w Stolicy.

Promocja jest teraz, póki jeszcze nei wszystkie domeny są wymienione, jak już będą wymienione wszystkie to cena wzrośnie.

Pokaż mi przykład takiego tekstu na stronie hydraulika z Radomia

W jakim celu potrzebna jest strona internetowa hydraulikowi z Radomia?

W tym wypadku budowa strony + seo to wyrzucenie pieniędzy w błoto, nigdy się nie zwróci. Hydraulik z Radomia powinien dbać o swoje rzemiosło, żeby być najlepszym w Radomiu i żeby sąsiadki na klatce schodowej polecały jego usługi.

No chyba, że chcesz przytulić za pozycjonowanie 100 czy 200 zł/mc., to jest insza inszość. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak widać nawet hydraulik z Radomia ma stronę w top30

https://uslugi-hydrauliczne-hydraulika-radom.cals1.pl/

:) Wygląda jak wygląda i nawet linki ma do pozycjonowania, ale uwierz, że jak ci dobrzy i polecani w danej chwili nie mogą, albo jesteś nowy w mieście i nie znasz takiego to nie będziesz szukał go w książce telefonicznej tylko wpiszesz w google. Po drugie to był tylko przykład, że takie pisanie o nie wiadomo jakim contencie do którego ludzie sami zalinkują jest totalną głupotą.

W jakim celu potrzebna jest strona internetowa hydraulikowi z Radomia?

(...)

powinien dbać o swoje rzemiosło, żeby być najlepszym w Radomiu i żeby sąsiadki na klatce schodowej polecały jego usługi.

a już pędzę z odpowiedzią: wprawdzie nie z Radomia jestem, ale jakiś miesiąc temu w niedzielę strzeliła mi rura doprowadzająca wodę do spłuczki w toalecie - instalacja miedziana i zgrzewana, ale nic nie jest wieczne...

woda zaczęła sobie najpierw kapać, później ... troszkę mocniej...

myślisz, że szukałem w takim momencie jakiejś sąsiadki, co mi poleci usługi jakiegoś hydraulika z mojej miejscowości?

wyszukiwarka i telefony do kolejnych hydraulików, którzy mieli swoje www albo zostali odnotowani w pkt/zumi i wszystkim, co mi się nawinęło.

Część nie odebrała telefonu, część zaproponowała, że odwiedzą mnie w tygodniu, no i znalazł się jeden, który przyjechał, zrobił w pół godziny swoje i skasował dwie stówki...

BTW - był w TOP10 na frazę "pogotowie hydrauliczne moje miasto"

no i jak z nim pogadałem - pracuje właściwie tylko w weekendy i całkiem nieźle przędzie w tym mieście wielkości Radomia ;)

mam nadzieję, że mu strona nie poleciała po zmianie pingwina :P

dymna.jpg

Jak widać nawet hydraulik z Radomia ma stronę w top30

https://uslugi-hydrauliczne-hydraulika-radom.cals1.pl/

Ale jak z nim kontakt nawiązać. :)

wyszukiwarka i telefony do kolejnych hydraulików,

Być może masz rację.

Nigdy nie korzystałem w ten sposób z tzw. fachowców. Wszystkie kontakty mam z polecenia.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Da sie wypozycjonowac taką stronę pod warunkiem że Pan Henio hydraulik zda soie sprawę, że ma usługi lokalnie i nei musi na jego stronie powstawac blog... odpowiedni dobór lokalnych ogłoszęń, porządna wizytówka i może być na pierwszy ogień pod mapkami :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności